Vanligt jobb

Idag har jag varit och hjälpt till på restaurang kring eftermiddagstid. Älskar att göra det lite och och då när jag är här. Jag får ju inte röra på mig så mycket inom mitt jobb så det var som att springa marathon i restaurangen. Så varmt, så stressigt men otroligt stimulerande! Tycker dock lite synd om mamma att hon jobbar så hårt, men hon älskar det har hon sagt.
Som jag berättade för länge sen ville mamma ge bort restaurangen till hennes lillasyster och ta en lång paus men något kom i vägen så det blev aldrig av… synd. Jag vet att mamma inte behöver jobba ihjäl sig så här, hon har andra alternativ men hon älskar den här branschen, det är lite som hennes hobby.

Mamma brukar alltid säga till mig att det är nyttigt för mig att känna hur det är att ha ett vanligt jobb där man måste jobba fysiskt med hela kroppen eftersom jag kommer att uppskatta mitt nuvarande jobb ännu mer och inse hur bra jag egentligen har det.

Ibland tycker jag dock att psykiskt jobb (tankekrävande jobb) kan vara 10000000 gånger värre. Vad tror ni? Är fysiskt jobb bättre än psykiskt jobb? Eller tvärtom? Vad skulle ni välja? 

imageinstasnap

4 kommentarer

 1. Tror inte det är rimligt att ställa dessa mot varandra då båda har sina för- och nackdelar beroende på hur man är som människa. Men angående hur krävande vissa saker är beror på hur man mår efteråt.

  Min pappa t.ex. är överläkare och han är alltid utmattad efter jobbet. Det är tunga beslut som vilar på hans axlar och han blir sittandes vid en skärm hela dagen (han är specialist på röntgenavdelningen). Mamma är sjuksköterska och har mer fysiska arbetsuppgifter men hon är minst lika utmattad när hon kommer hem. Den främsta skillnaden som jag märker är att mamma blir sjuk oftare än pappa men det kan bero på biologiska faktorer också.

  För min del gillar jag en kombination av både fysiskt och psykiskt krävande uppgifter. Jag är en fotograf sen tidigare, men numera är jag även en ingenjör så jag blandar båda.

 2. I det långa loppet tror jag att fysiska jobb sliter mer på kroppen än tankekrävande (t.ex. ont i ryggen), men båda två är nog jobbiga att handskas med. Håller med Mou, hennes kommentar var bra. ^^

 3. Alla jobb har ju sina för och nackdelar. Men jag föredrar det psykiska jobben eftersom att man bara blir trött i huvudet, man kan liksom bara ”sova” bort det tänker jag. Det fysiska kanske man ska på rehab osv

  Btw vad snälls du är som hjälper till frivilligt 🙂

  Kram<3
  http://camillaesi.se

 4. Jag gillar nog mest en combo av rörligt och stillasittande jobb. Då blir jobbet mer omväxlande och jag får mer energi. Så gillar jag jobb där man möter människor.
  Allra roligast, utlandsjobb, jobba och bo i olika länder yeaaah. Träffa folk från hela världen. Lära språk och om olika kulturer, Få se en massa fina platser.
  Best job ever,
  THE WORLD IS MY HOME

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *