My business goal

Gladaste hej på er världens bästa läsare, 

Nu när jag har jobbat klart med mitt jobb i Thailand sitter jag och funderar på hur jag vill uppnå mina företagsmål och vad jag vill sträva efter i min business. Förutom att jag vill att den ska gå bra och vara självgående vill jag även minimera på min egen personalstyrka. Tro inte fel nu, just nu är det säkert över 100 människor som jobbar med mina saker men ingen av dem har anställning hos mig. Jag har anlitat olika företag som tar hand om olika områden och det är nog det bästa som har hänt mig eftersom jag inte behöver känna ansvaret att ta hand om någon annan och stressa upp mig själv nu när jag reser så mycket mellan Sverige och Thailand. Jag tycker inte om tanken att vara nervös hela tiden och funderar på om allting är under kontroll eller inte.

Nu mår jag så mycket bättre i själen. Jag sköter endast planeringen kring arbetsuppgifterna som jag sedan tar med projektledaren, därefter sköter sig resten av sig själv. Jag måste självklart vara med fysiskt när det gäller avgörande saker med design, produkter eller andra stora beslut eftersom att det känns tryggare. Mina fastighetsaffärer gör jag ju själv så det kommer inte att bli någon ändring där.
Men jag är nöjd än så länge eftersom jag konstant blir uppdaterad om jobbet och slipper huvudvärk med personalproblem.

När folk frågar mig: -Hur många anställda har du?  Då kommer jag stolt svara: -NOLL!

Folk vill gärna mäta företagets framgång i hur många anställda man har, men egentligen spelar detta ingen roll. Jag är fett nöjd med att jag har hittat ett sätt som ­verkligen funkar och som jag trivs med.

Kontoret som vi kollar på just nu kommer att användas som en mötesplats för alla som jobbar för företaget. Sen måste vi ju ha en adress också som folk kan skicka post och sånt till, haha 😀

I framtiden om jag inte reser så här mycket kommer jag kanske att göra något som är lite mer permanent, som att skaffa egna fabriker, sätta upp headquaters eller liknande. Men min ”personal” kommer nog inte att gå på vanlig lön utan de får % av vinsten i företaget. Då måste jag självklart se till att företaget tjänar en massa så att det blir mycket att dela på ifall detta blir av i framtiden. Jag vill göra detta mest för att jag vill skapa jobb och engagera folk till att vara mer ansvarsfulla över sina jobb samt och känna den roliga känslan att få vara egen.

Jag hinner nog lära mig mer på vägen i min business, men jag är supernöjd över var jag är just nu än så länge!

imageinstasnap

7 kommentarer

 1. Hej foki! Jag hänger inte riktigt med i svängarna ☺️ Är underbara fokiwa ”aktivt” nu eller ligger det på is?

 2. Snälla Foki kan inte du göra en guide i hur man startar företag? Typ äffärsplan, från idé till produkt osv osv? Var vänder man sig? Hur vet man hur mycket allt kommer att kosta?

  1. Det kan jag lätt göra!! 😀 <3 Kraaam

 3. Om det inte blir någon vinst i företaget under en viss period, hur får dom lön då? För utan vinst … ingen % (för det finns ingen då) dvs ingen lön?
  Förstår inte riktigt.

  1. Det är därför jag skrev: Då måste jag självklart se till att företaget tjänar en massa så att det blir mycket att dela på ifall detta blir av i framtiden.. Det är bara min vision som jag har idag, för att alla ska få känna att de har en del i företaget och äger den tillsammans. Inte behöver känna att de jobbar under någon. Det behöver inte betyda att de ska jobba med mina produkter, utan andra nya affärsidéer 🙂 Detta är dock för dem som har ett entreprenörer tänkt. Jag har inte sagt att jag ska anlita någon, men skapa jobb!

   1. Emelie

    När du säger det så så förstår jag vad du menar. Jag skulle tycka det var stressande att hela tiden ha i tanken att se till att företaget tjänar en massa, men det är jag det, jag är oerfaren när det kommer till eget företag etc. Jag hoppas det går bra för dig hur du än väljer att göra.

   2. Taaaack! Jag håller också tummarna att allt kommer att gå bra. Jag kan ju inte veta hur min framtid kommer att se ut men jag hoppas att jag kan göra något som är riktigt bra av den kapaciteten som jag har. Tack för att du läser bloggen och tack för lyckönskningen, Du är bäst! Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *