Flytta till skogen på heltid?

Lite kvällsfunderingar nu innan läggdags.

När pappa frågade mig om hur jag tror att mitt liv kommer att se ut om 5 år svarade jag: -Business rullar på som vanligt, hus och förmodligen familj. Sen sa jag helt omedvetet att: -Jag kommer att bo här i Sverige när jag har familj och vi kommer att bo nära er. Jag sa det högt! Det var som att mitt hjärta har bestämt detta redan men egentligen om jag ska vara logiskt så är det i stort sätt för isolerat, Bill måsta jobba, jag måste jobba. Men på ett och annat sätt tror jag att det är bra om jag har en lugn och trygg bas för mina barn. Jag växte upp här och jag har fått världens bästa barndom. Det har aldrig hindrat mig från att utforska världen eller begränsa min karriär. Så mycket som jag har hunnit med i livet och fått uppleva. Så… att komma från ett litet samhälle är aldrig ett hinder på vad man vill åstadkomma i livet. 

Nu är det så långt fram så jag vågar faktiskt inte bestämma min framtid eftersom allt kan hända på vägen men det var så kul att sa detta till Pappa när jag lät mina känslor styra till 100% OCH inte nog med det, jag sa t.o.m. till Evvi också att jag vill flytta tillbaka när jag har familj… Gaaaaah, jag har lite blandade känslor just nu när logiken och känslorna inte kommer överens med varandra.

Vad tror ni? Vågar ni gissa om hur mitt liv kommer att se ut när jag har familj? Bangkok, Stockholm eller ett hus mitt i skogen i Lappland? 

imageinstasnap

11 kommentarer

 1. Hej foki
  Om du jobbar kvar i Bangkok som nu, så kommer du ha ett boende där lägenhet eller hus vid vattnet. Men du och Bill kommer att bo kvar i Stockholms området, men mycket möjligt ett ”sommarställe” i Norrland. Tror jag på.

 2. Gissar också på ett extraboende i Norrland, o att ni bor i sthlms området i hus. 🙂

 3. Alltid undrat. I vilket land betalar du skatt?

  Tycker det är fel om du ska låta dina barn växa upp här om all din skatt eller merparten därav går till Thailand

  1. # HMM
   Barnen blir ju inte bara Fokis. Dom har ju en pappa också.
   Bill har företag i Sverige och betalar skatt i Sverige……

 4. Ni kanske kan åka runt lite? Förresten, kommer du släppa någon kokbok? Jag tycker du verkar laga så mycket spännande mat och du tar jättefina bilder till!

  1. Tack Betty! Jaaaaa, vi börja komma ikapp med planeringen nu under hösten. Vi pratade om det i våras men alla som är iblandade har en ledig lucka nu under hösten så vi är nära! Kraaaaam <3

 5. Hej Foki,
  Jag tror att när du är tillbaka i Norrland på besök, så förflyttas du i tanke och känslor till din barndoms Norrland och din härliga uppväxt där. Och känner då att du vill att era framtida barn får växa upp på samma sätt som du gjorde.

  MEN logiskt sett och med tanke på jobb och logistik för dina och Bills företag och jobb:

  HUS OCH FAMILJ STOCKHOLM
  Gärna Ekerö (helst vid vattnet) el Lidingö eller annan plats, nära till natur o till bad
  Stockholm kommer nog att vara er huvudsakliga boplats med tanke på Bills företag Men även med tanke på logistiken, när det gäller att snabbt kunna hoppa på ett plan och åka utomlands för jobb (BKK) eller semester. När ni får barn och de skall börja skolan, känns nog Stockholm som den mest logiska platsen för er fasta bostad.

  LÄGENHET I BANGKOK, BYGGNAD MED POOL om Bill har möjlighet att vara borta från Sverige och jobba på distans med sitt företag, så kunde ni ju tillbringa några månader om året i BKK, så länge barnen är små och inte går i skolan.

  Sedan, när dom börjar skolan i Sverige, kan ni vara i BKK eller annan plats i Thailand på deras skolferier.
  Om man inte bor i BKK på heltid, dvs året om i några år eller mycket långa perioder, är det då logiskt (och en bra investering) att lägga pengar på att köpa en lägenhet, eller är det bättre att bo i hyrt t.ex. hotell/serviced apartment under de perioder ni vistas i BKK?

  FERIEHUS I NORRLAND
  Inte för fast boende på heltid. Men ett hus för dig och din familj, dit ni kan åka för relax och fina naturupplevelser och för att träffa familj och släktingar

  SEMESTERBOSTAD PÅ PHUKET
  Att t.ex. dela med dina föräldrar. Den som har tid, åker dit en period. Ibland kanske ni är där allihopa, dvs både dina föräldrar och du, Bill och era framtida barn

  Kul att fantisera om boenden runtom i världen.
  Me like

  Kraam

 6. Oj det är verkligen ett svårt val om vart man ska bosätta sig i framtiden och jag skulle nog vilja säga att med tiden så kommer det nog förhoppningsvis bli ett mera ”självklart” val. För mig som snart är bosatt i Kina igen och har bott (bor nu) i Tyskland men kommer ifrån utkanten av Stockholm så kommer det att bli svårt även för mig att veta vart i världen jag och min karl kommer att bo när vi ska ”landa” litegrann. Men jag väljer att trycka bort den stressen tillfället och fokusera mer på Nu:et. Det är svårt och det kommer alltid vara svårt när man har rest/bott/upplevt platser och egentligen känner sig hemma på flera stället en endast ett. Man lär känna underbara människor som står en extremt nära i jordens alla hörn. Jag önskar att jag slapp välja, men en vacker dag i framtiden så antar jag att jag måste.. och då hoppas jag att valet har blivit ”mer självklart”

 7. Jag skulle tro att ni bor någonstans nära era föräldrar för att barnen ska ha sina morföräldrar nära sig osv. Sen när de blir äldre kanske ni flyttar till Thailand? 🙂

  Kram<3

  http://camillaesi.se

 8. Erics och Smillas Farmor

  I vår familj föll det sig så att mitt ena barn som är född i Småland har bosatt sig i Norrbotten på landet. Han tycker att han fick flytta runt för mycket som barn och byta förskola och skola. Därför har han inte en tanke på att göra samma sak med sina barn.Mitt andra barn var tre år när vi flyttade hit där vi bor idag och flyttade tillbaka till sin ”hemstad” vid avslutade studier och pendlar till arbetet. Han har inte heller en tanke på att flytta runt med barn och sambo. Det finns säkert andra som tycker annorlunda än dom. Det är först nu när mina barn är vuxna jag har fått höra deras synpunkter på min familjs flyttande runt om på olika platser. Glöm aldrig att tänka vad som är bäst och tryggast för dina barn ochsätt dina drömmar och önskningar i andra hand.Det är min erfarenhet.

 9. Efter att ha bott i 9 länder inkl. Sverige, så konstaterar jag följande när det gäller MIG själv. Har alltså inget med Fokis framtida bosättning att göra.
  1/ Jag bor hellre utanför Europa (Asien, Mellanöstern) än i Europa.
  2/ Hade jag ”bra ekonomi”, skulle jag bo utanför Europa under hela livet, även om jag fick barn. Och även låta barnen gå i skola och utbilda sig utomlands.
  3/ Jag tycker att livet har större kvalitet utomlands, även om jag t.ex. skulle ha mindre prylar och så utomlands, än vad man har i Sverige.
  Prylar är inte allt. Livskvalitet betyder mer för mig än prylar.

  Gillar inte riktigt Sverige så som det är nu. Mycket kriminalitet, inbrott, våldsbrott.
  Visst kan det finnas viss kriminalitet även utomlands. Men det är på ett annat sätt om man ser till kriminaliteten mellan sina egna landsmän. I många länder utomlands, finns mera respekt för andra människor, något som jag saknar i Sverige.
  Fast i en del länder i Sydamerika tycker jag de har väldigt hög kriminalitet, speciellt i Rio de Janeiro och Sao Paolo i Brasilien.
  För att inte tala om Mexico och de problem man har där.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *