Saknar inte Thailand

God kväll! 

När jag blev klar med jobbet tidigare idag gick jag och Bill ut med Baggiz, vi går ut med honom varje dag som om han vore en hund typ, hahaha. Efter promenaden med Baggiz stod jag i köket i ett par timmar och lagade mat, höll på med en massa färska råvaror o.s.v. Hade jätte-craaaaaavings på thaimat idag så jag gjorde currygryta med ”khanom chin” (ris-) nudlar. Även om jag saknar thaimat så känns det jättekonstigt att jag inte saknar Thailand alls, brukar alltid göra det efter några veckor i Sverige och känner tvärtom så fort jag sätter ner foten i Thailand. Hahaha, så konstigt! Inte lätt att ha 2 hem alltså.

Om ni får välja, i vilket land vill ni helst bo i resten av era liv? 

imageinstasnap

12 kommentarer

 1. Kanske island, mer isolerat från omvärlden, och en massa fin natur!

 2. Skulle bli superglad om du ville dela med dig ett thaimat resept med Kyckling, wok och cashewnötter. Den är min favorit mat i Thailand och vill göra de reseptet hemma här i Sverige ^^ Tack på förhand.

 3. åh vad gott det ser ut! Älskar verkligen thaimat. Kan du inte dela med dig av något gott thai recept?

  Vilken svår fråga, kanske har ett svar när jag rest över hela världen haha 😀 Men helst ett varmt land!

 4. Sverige, för vi har så bra välfärd här och bra jämställdhet (även om den fortfarande kan utvecklas så klart). Jag nöjer mig med att resa när jag vill komma bort. 🙂 Drömmen vore ju att kunna resa så mycket man ville!

 5. Efter att ha rest runt ganska mycket i världen och hört och sett saker så har jag insett vilket bra land sverige är. Så skulle inte vilja byta ut sverige mot något annat land:)

 6. Jag är bosatt i tyskland för tillfället men ska snart flytta tillbaka till Kina.. saknar inte riktigt sverige måste jag älv medge (förutom vänner o familj) men längtar ihjäl mig för att bo i peking igen!! även om jag trivs bra både i tyskland o sverige också! Enligt mig så tror jag faktiskt att jag klarar av att bo varsom sålänge jag har min älskade karl vid min sida <3

 7. Erics och Smillas Farmor

  Jag har bott i flera olika länder, men har alltid återkommit till Sverige och längtar ofta hem till NORRLAND. Den dag ni Bill(dar) familj är mitt tips att bo på en mindre ort där man ofta har ett fantastiskt skyddsnät av vänner man har och får, vilket saknas i större städer. Detta vet jag av egen erfarenhet. Lycka till med valet av boställe.

 8. Rent spontant känner jag att jag vill flytta till Skottland, men jag vet inte riktigt varför jag känner så.. 😛

 9. Jag har bott en period utomlands och vill gärna göra det igen. Jag rekommenderar alla att bo en period utomlands, för man utvecklas så mycket som person då. Man ska flytta utomlands helt ensam, för då är man verkligen i en utsatt situation och det är då man utvecklas som mest och lär sig att uppskatta småsaker mer. Även om jag vill bo utomlands igen, är det ändå Sverige jag vill bo i permanent. När jag bodde utomlands, insåg jag hur mycket Sverige betyder för mig. Men om det av någon anledning skulle bli så, att jag flyttar utomlands permanent, skulle jag helst bo i ett land nära Sverige. Fast det är som sagt ingenting jag planerar!

 10. Har alltid älskat England och drömmen är att en dag bosätta sig permanent där. Efter en månad i Oxford är längtan bara större. Sen finns det även en längtan att bosätta sig i hemlandet Finland. En sak vet jag och det är att jag kommer lämna Sverige

 11. Det finns fem länder jag är intresserad av att bo i (men betydligt fler att besöka). Har inte skrivit dem i ordning!

  Island – Vackert land som har en tilltalande natur. Är en frilansande fotograf så för mig hade det varit en dröm att bo någonstans med maximala fotomöjligheter.

  Norge – Jag har befunnit mig i landet flera gånger under längre perioder. Det är ett stabilt land där jag kan kommunicera utan problem och naturen känns frisk där.

  Sverige – Hemlandet där man är uppvuxen och även där jag utbildat mig. Skulle vara tungt för mig att lämna Sverige i framtiden för familjen lär ju vara kvar här.

  Storbritannien (helst Wales eller Skottland) – Min pojkvän kommer härifrån och vi spenderar nästan två månader här varje år. Det är mitt andra hem och jag älskar det. Kulturen, historian, människorna och de fantastiska kulturarven som finns där tilltalar mig mycket. Dessutom är det vegetariska utbudet där underbart och jag äter alltid bättre där jämfört med hemma i Sverige.

  Tyskland – Landet har en fantastisk historia som knyter samman mycket av det Europa vi känner till idag. Dessutom har varenda tysk människa jag stött på förgyllt mitt liv. Jag tror även att det är ett land som har mycket populärkultur som kan vara av intresse för vår generation.

 12. Är på väg att flytta till södra Schweiz, och har inga vidare planer på att återvända till Sverige 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *