Bli effektiv!

Mac

För mig att känna effektiviteten i mina dagar är det de mest ultimata dagarna som finns. De dagarna som jag har misslyckats med effektiviteten är de dagarna som jag inte har följt mina rutiner eller något kommer upp spontant (som Pokémon jakt). Som mång-entreprenör där jag håller på med mycket saker är det viktigt för mig att alltid vara på rätt spår och följa mina rutiner. Därför är jag så fixerad med att göra listor, skriva in allt i kalendern och göra tidsplaner för att klara av både jobb och vardagen. Här är några av mina knep att vara så effektiv som möjligt, sen gäller det att jag följer rutinerna också!

  1. Jag lägger in alla saker som jag ska göra för de kommande dagarna/veckorna/månaden i kalendern. Så fort jag kommer på saker som jag ska göra lägger jag in det i kalendern direkt. Jag har gjort det här till min rutin nummer 1 att alltid skriva in allt i kalendern. Från att tvätta, vattna blommor, köpa tugummi, ringa till en kompis, få iväg ett viktigt mail, läsa genom kontrakt, jobbuppgifter, viktiga möten m.m.
  2. Jag ger alltid mig själv ett tidsestimat. T.ex. jag ger mig själv 1 timma för att skriva ett blogginlägg, 30 minuter att skriva ihop ett mail eller liknande. På varje uppgift som jag ska göra sätter jag en timer direkt, så att jag inte får för mig att göra andra saker samtidigt. Då vet jag att jag måste sitta i 30 minuter för att skriva klart det här mailet. Om jag blir klar tidigare brukar jag se det som ett bonus där jag får tar extra pauser innan jag börjar på nästa uppgift igen. Vad händer om jag inte blir klar med uppgiften inom den tiden? Jag förlänger tiden lite mer som jag tycker känns rimligt. Om det är ett kreativt jobb brukar jag påbörja nästa uppgift och fortsätter igen lite senare under dagen, eftersom man blir mycket mer kreativ när man har tagit pauser från kreativt arbete.
  3. Ger mig själv pauser. Inte bara ”lunchpaus” eller liknande, utan 15 minuter för att gå ut på en kort promenad eller spela spel. Bara för att får göra något annat under tiden för att kunna vara ännu mer kreativ när jag kommer in i jobbet igen.
  4. Hur hittar jag disciplin? Jag tilltalar mig själv att jag måste utföra alla uppgifter. Det är ju bara jag som förlora på det om inte jag utför dem.
  5. Stäng av notiser på alla sociala medier under arbetstid!
instasnap

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *