How to be a good boss

För att man ska lyckas med sitt arbete är det viktigt att man har en bra arbetsledare. Vad ska man tänka på som arbetsledare för att motivera sitt team på det bästa sättet? Eller hur vet man att man har en bra arbetsledare i sitt arbete?

Det var mitt fel.
– Det går inte alltid hem om man har för stort ego. Det är faktiskt bra att man ibland kan erkänna när man har gjort fel. Att kunna erkänna sitt misstag kan få personalen/kollegor/arbetskamrater att respektera en mer.

Jag är glad att ha dig i mitt team.
– Att ge personalen/kollegor/arbetskamrater beröm är det kraftfullaste sättet att motivera dem i arbetet.

Tack.
– Var inte snål med att säga tack. Visa alltid tacksamhet till dina medarbetare. Var även uppmärksam på vad de har gjort och säg tack för de specifika sakerna som de har utfört. T.ex. -Tack för att du jobbade sent igår. Kan t.o.m. belöna dem lite då och då genom skicka hem dem tidigare, ge en ledig dag, presentkort eller liknande för att visa att de har gjort ett bra jobb.

Här är företagets vision och vad vi vill uppnå i framtiden.
– När medarbetarna är insatta i företagets arbete känner de sig mer delaktiga och motiverade. Detta leder till att de blir mer involverade också.

Varför vi gör så här.
– Att vara transparent och låta sina medarbetare veta alla steg i företaget är viktigt. De måste veta varför man gör som man gör. Bra kommunikation ska man ha för att allt ska funka i företaget.

Jag kan alltid räkna med dig för…
– Alla älskar att bli uppmärksammade för sina unika styrkor och talanger. Speciellt när komplimangen kommer från sin arbetsledare då kan dessa ord betyda otroligt mycket eftersom det visar att man som arbetsledare är uppmärksam på sina medarbetare.

Jag tror på dig.
– Att säga: -Jag tror på dig, är otroligt positivt. Inte nog med att det ger supermycket motivation men också enormt mycket styrka att få sina medarbetare att vara självsäkra och våga kliva ut från sina ”comfort zones”.

Vad tror du om det här?
– Att uppmuntra kreativiteten är alltid ett stort plus. Allas åsikter är viktiga. Det är även bra att få input och feedback från flera som jobbar inom företaget, så… att veta andras åsikter är faktiskt väldigt avgörande.

instasnap

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *