It could have been us

Glad fredag! 

Vad har ni för planer idag? Jag och Bill har suttit här hemma och jobbat hela dagen. Jag håller på att packa ihop nu eftersom jag ska möta upp Khoen strax men Bill har en hel del jobb kvar ser det ut som.

Förresten, har ni hört om terrordåden i Nice? Jag och Bill blev helt skärrad när vi läste nyheten. Jag som egentligen hade planer på att åka ner till Nice och sedan roadtrippa genom franska Rivieran under Bikidags-firandet, om det gick som planerat. Nu åkte vi ju aldrig eftersom vi har Baggiz här hemma och gjorde en kort resa till ett slott utanför Stockholm istället. Men det kunde ha varit oss, jag tittade också på hotellet där terrordåden hände. Det är hemskt att man aldrig kan känna sig säker var man än befinner sig. Självklart ska inte detta hindra oss från att åka till de vackra platserna. Önskar att allt hat och våld kan bara sluta här och nu. Blir så ledsen när jag läser nyheter… Jag hoppas bara att de inte löser våld med våld. Det har väl aldrig funkat? Hur många år har inte de krigat mot terrorismen liksom? Dags att ändra riktning nu tycker jag… 

image

Bara för att komma på andra tankar… Till lunch gjorde jag ”fish n chips” av fjällrödingen som jag har tagit med mig från mamma och pappa. Supergott var det! Jag försökte ta snygga matfoto under den korta lunchpausen men blev fotobombad av en söt liten katt. Märks verkligen vilka maträtter Baggiz tycker om. Åh vad den här fluffbollen förgyller mina dagar. 

imageinstasnap

6 kommentarer

 1. Så fräsch din nya header och design är 🙂
  Jag känner detsamma om terrordåden :/ så himla trist verkligen </3

 2. Så fruktansvärt….
  Ha en underbar helg fina du 🙂

  http://erikalindgren.com

 3. http://www.violetlebeaux.com/

  En som är rätt lik din stil

 4. Shit vad jag saknar min katt! (hon var också lite abessinierliknande, hennes pappa var somali – den långhåriga varianten av abessinier)

 5. Foki, jag är rädd för att det kommer fler attentat i Frankrike och kanske även fler på kända orter längs Franska Rivieran nu i sommar. Personligen skulle jag INTE resa till Frankrike i år, utan välja något annat land (inte heller till Turkiet, Egypten, Tunisien…).
  För egen säkerhets skull…..
  Fruktansvärt det som hände i Nice. Verkligen tur att ni inte var där just nu. Tyvärr tror jag att vi kommer att få ser mer av liknande händelser, speciellt i Frankrike.
  .
  Av följande anledningar:
  .
  I Frankrike bor många som har ursprung från Nordafrika, då särskilt Tunisien och Algeriet, men även en del från Marocko och Egypten. Det var också i Paris som en tidning publicerade någon form av karikatyrteckningar där Profeten Mohammed var avbildad. Många muslimer i Frankrike och i resten av världen stördes starkt av denna publikation. Tidningen attackerades. Som sades i media idag, man tror att mannen i Nice agerade ensam, men i ”rörelsens namn”. Mannen var bosatt i Nice. Sådana ensamagerande är ytterst farliga och svåra att komma åt, då dom ofta inte är organiserade i några terrorceller.
  .
  Tyvärr tror jag att denne man, liksom den som utförde discoattacken i Orlando nyligen, kommer att ”inspirera” andra ensamvargar speciellt i Frankrike, att utföra fler dåd. Flera orter längs Rivieran, speciellt då St. Tropez, Cannes liksom även Monte Carlo kan vara mål för nya attacker.
  Litar inte på den typ av människor som utför dessa dåd. Har en känsla av att dom känner sig som hjältar, som för en gångs skull står i hela världens centrum, genom den uppmärksamhet dåden ger i media, samtidigt som dom i sin hjärna utför dåden i ”rörelsens” namn och ser sig själva som martyrer, vilket i deras rörelser är något som är ”bra”, fint och positivt. Plötsligt blev dom till ”NÅGON”, som uppmärksammas, som alla talar om. Tror att dom även tänker att dom kommer direkt till Paradiset om dom dör som martyrer.
  Dom inspirerar varandra världen över med sina dåd, och jag tror tyvärr att vi kommer att få se många fler liknande händelser. Fruktansvärt…..
  Alltså mitt råd är: ta en ordentlig funderare först om ni funderar på att åka till Frankrike i år…….

 6. Vilket söt katt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *