Outbytbar

I skrivande stund är jag och Bill ute med Baggiz, vi sitter här på toppen av ett berg och chillar med utsikten över Lidingön. Jag och Bill pratade bl.a. om hur Baggiz är så egen. Han tycker inte om nya människor, barn, andra djur och liknande. Vad händer om jag och Bill skaffar familj i framtiden? Han kommer förmodligen inte att vara glad. Jag vet hur vanligt det är för många att man förflyttar sitt husdjur när djuren inte kommer överens med barnen men jag och Bill har kommit fram till att Baggiz får helt enkelt anpassa sig också. Jag menar, jag var ju en gång i tiden en främling för Baggiz och nu är jag hans mamma som han älskar att gosa med varje kväll. Jag tycker inte om tanken att byta ut Baggiz, han är också en familjemedlem och vi måste få det att funka. Blir nog mycket jobb att man måste vara uppmärksam hela tiden men tillslut blir det nog bra. Gäller att ha tålamod. Baggiz är outbytbar

Jag vet att Baggiz trivs jättebra hos Bill mamma eftersom han får springa runt där samt att det är naturnära. Det är nog den enda orsaken att Baggiz får vara där halva tiden. I framtiden när jag och Bill skaffar egen villa kommer Baggiz att flytta in med oss på heltid. 😀

Vad säger ni? Skulle ni förflytta era husdjur om dem inte kommer överens med barnen? 

imageinstasnap

Tidigare inlägg från 9:e Juli 2016:
Late late night

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

8 kommentarer

 1. Det tycker jag var ett bra beslut, kika gärna in på New York bloggen 🙂
  http://erikalindgren.com

 2. Låter som ett bra beslut. kramiz<3

 3. jag skulle nog inte förflytta mina husdjur om de inte kom överens med barnen. Man skaffar ju inte djur för att sedan dumpa dem tänker jag. Jag tror att det tar ett tag innan de vänjer sig med barn. Som du säger så var du en främling för baggiz innan och nu kommer ni bra överens. Sen är det ett annat situation om barnen är allergiska då får man i värsta fall lämna dem till en nära vän/släkting

  Kram<3

  http://camillaesi.se

 4. Skaffar man ett djur är man skyldig att ta hand om det oavsett om familjesituationen förändras!! Så tycker jag. Så jag tycker ni tänker rätt. Djuret är ju också familj och en individ. Min katt kommer alltid stanna hos mig. ♡

 5. Man tar hand om djuren och är osjälvisk nog att göra det bästa för dem även om det inte är det bästa för en själv. En del djur mår dåligt av barn och blir stressade, då finns det ingen anledning att behålla dem bara för att man ”borde”. Ta hand om djuren och ge dem en förutsättning att må bra istället för att bara behålla för att de är dina.

  1. Man kan ha olika åsikter men av egen erfarenhet är jag glad att jag behöll min katt Gustav när vi fick vår son förra sommaren. Gustav är inte så förtjust i barn och har vid ett par tillfällen varit arg p.g.a. vår nykomling i familjen. Vi var så nära att avskaffa honom men vi behöll honom. Det tog Gustav 3 månader att komma in i den nya rutinen. Nu leker de med varandra och älskar varandra. Jag trodde inte att Gustav hade så mycket tålamod med barn men han är jätteunderbar med vår son. Jag tycker att man ska ge katten en chans och träna in dom att komma in i den nya förändringen, även om det verka kännas fel från början. Tänkt själv vilka stora omständigheter för husdjuren att helt plötsligt lämna ett hem som dom har bott i många år?

 6. Om djuret skadar barnet eller barnet är allergiskt, ja. Inte annars! Jag växte upp med en katt som var ett år äldre än jag, vi var verkligen bästa vänner i 16 år. Vill gärna att mina barn får samma upplevelse.

 7. Jag tror faktiskt inte på att djuren inte kommer överens med barnen? Jag har aldrig hört det så förut. Det är bullshit.

  Det handlar om barnen ska visa RESPEKT för djuren. Jag menar det är absolut inte okej att ett barn drar i djuret. Då biter djuret barnet för djuret hade ont. Eller barnet retar djuret. Djuret mår sämre. Det är föräldrarnas ansvar och ska se till att barnen ska leka snällt och vara snäll mot djuren. Jag tror att ni skulle uppfostra en hund så bra! Då ska ni också se till ert barn ska behandla hunden så väl också.. Jag är säker på att Baggiz skulle älska nya familjemedlem/bebis så länge den gör inget elakt mot Baggiz. Har den gjort elakt mot Baggiz kommer han vara skygg i närheten av barnet. Det är inte Baggiz’s fel.

  Visa respekt för djuren då är de trygga. Hoppas att ni förstår vad jag menar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *