Mys med katten

Nu sitter alla vi 3 här i TV-rummet och tittar på en Zombiefilm. Baggiz har nyss blivit tvättad också, vi upptäckte att han fick lite bajs på magen efter han har varit på toa. Han var så rar som inte gjorde någon väsen av sig när vi tvättade av honom, han förstod liksom varför vi gjorde det. Nu myser han ner sig här bredvid oss och slickar på sina tassar.

På tal om Baggiz, blev jätteglad att ni gav lite förslag på katthotell och liknande om vi ska vara borta nästa gång. Det är tyvärr inget val för oss. Vi måste se till att stanna hemma med honom helt enkelt under den här perioden vi kan ha honom hos oss.
Baggiz är jätterädd för nya människor, han tycker inte om andra katter (förutom hans kompis Gandalf som bor hos Bills mamma), han tycker inte om andra djur överhuvudtaget, han är orolig när han kommer till nya platser, han blir superrädd av att åka bil och tassarna blir sjöblöta av svett när han blir rädd. Vi vill inte utsätta honom för bilresor även om de är korta. Vi försöker bara undvika saker som gör honom rädd. Därför var det inte värt att köra honom till Bills mamma över helgen när han måste tillbaka igen så det var bättre att någon kom över och tittade till honom istället.

Vi älskar att leka med Baggiz, ger honom en massa uppmärksamhet och går på långa promenader, även om Baggiz kanske inte tycker att det är samma sak som när han får springa fritt på gården hos Bills mamma så försöker vi göra så gott vi kan. Vi klappar alltid Baggiz och ger honom jättemycket beröm när han klöser på sin klöspelare. Vi har på kranen i badkaret till honom för att vi vet att han älskar att dricka ur kranen (inte nu rinnande vatten, men det kommer ut droppar ur kranen). Vi säger: –Mamma/Pappa älskar dig, varje dag till Baggiz, det sötaste är att han oftast svarar tillbaka också. Vi lekar med honom tills han har fått nog inte när vi har fått nog. Vi gör sånna småsaker som vi tror betyder mycket för honom men han kan lika gärna inte ens bryr sig, han är ju en katt. Man äger aldrig en katt utan att katter äger en har jag hört.

Nu är inte jag ägaren till Baggiz, han är inte min katt även om jag känner att jag är hans mamma. I slutändan så är det Bill som tar alla beslut över Baggiz. Jag tror inte att man som djurägare vill göra sitt husdjur illa och man gör nog alltid saker som man tror är rätt för sina djur. Man kanske inte alltid gör rätt för sig hela tiden, det får man självklart lära sig med tiden. Det är också skillnad på hur man hanterar olika djur beroende på deras personligheter så jag eller någon annan kan egentligen inte säga hur Fay ska hantera hennes hundar eller hur Bill ska ta hand om Baggiz.

Kan erkänna att jag blev lite glad att någon av er kommenterade att det är olaglig att lämna katter ensamma hemma. Jag diskuterade ju med Bill att det är konstigt att lämna sitt husdjur ensam hemma men han konstaterade att katter klarar sig ensam längre och är självständigare än hundar (han är dock inte ensam om den åsikten, många kattägare säger samma sak). Nu kan jag liksom rub this all over his face, haha. Dock vet jag att man är inte är en sämre kattägare bara för att man måste lämna sin katt över dan, enligt mig får det inte gå längre än 24 timmar.

Haha, nu har jag skrivit sååå mycket om Baggiz i bloggen sen jag har kommit hem från Thailand. Ni vet, när man precis har fått husdjur och allt är så nytt, man tycker att det är så spännande och hela världen kretsar kring sitt husdjur. Jag har typ bara bilder och video på Baggiz i min telefon. När jag träffar folk brukar jag visa upp Baggiz för folk hur söt han är och pratar om honom vad han brukar göra för roligheter o.s.v. Sen kom jag på mig själv att jag har varit den som aldrig har förstått mig på folk som alltid visa bilder på sina hundar och katter och pratar om dem, jag har inte tyckt att det var speciellt innan, man säger såklart: –Åååh sööööt! O.s.v. men har liksom aldrig förstått grejen. Nu är jag den som gör precis så! Hahahaha. Weeeeell….

imageinstasnap

Tidigare inlägg från 28:e Maj 2016:
Allt för Baggiz
Products From Nature

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

14 kommentarer

 1. Hej foki kan du inte filma baggiz när han svara er när ni säger jag älskar dig samt när kranen inte är på då han börja låta som du säger .. kramiz

  1. Hahaha, självklart! Tänkte faktiskt göra en VLOG, ”en dag med Baggiz” och filma alla roligheter han har för sig 😛 Tycker att han är en väldigt speciell katt. Kraaam!

 2. Förstår verkligen det där med att prata och visa bilder på ditt husdjur! Man blir så fäst vid dem ju, min katt är min lilla bebi<3 och speciellt katter då de är så självständiga och egendomliga :3

 3. Det är svensk lag att man måste se till sin katt minst två gånger per dag 🙂 samma lag för hundar gäller också för katter 🙂

 4. Du passar perfekt som djur”ägare”, det märks att du bryr dig <3

 5. Det går utmärkt att lämna sin katt i några dagar (typ en helg) förutsatt att katten har någon som kommer och kollar till den 1-2 gånger om dagen. Så mat fylls på, kattlåda görs rent osv. Och gietvis för lite klappande och sällskap. Enligt svensk lag måste katter ha tillsyn minst 1 gång/dag. Hundar ska ha tillsyn oftare.
  Ska man vara borta säg 1 vecka eller mer är nog det bästa att någon vän bor med katten så den har mer sällskap.
  Så gör vi med våra två fluffbollar. Kortare tid räcker det med att någon matar och säger hej.
  Längre tid ska personen helst sova över! Om det inte är någon katten kan bo hos, då kan man ju köra katten dit.

  Men precis som Baggiz hatar våra bilåkande och nya ställen. Så de får vara hemma! 🙂

 6. Du verkar så himla omtänksam! <3 och du har rätt, många kattägare tror att det är helt okej att lämna katten över en semester, eftersom de klarar sig rätt bra ensamma. Vi gjorde också det när jag var liten. Bodde dock på landet och då fick katten vara utomhus med öppen dörr till garaget. Vi hade en å på tomten så det fanns alltid friskt vatten, och han åt ändå mest saker som han hade fångat själv. Känner du ingen som skulle kunna sova över i er lägenhet och vara kattvakt? Så slipper katten resa 🙂

 7. Caroline N

  Haha ! Det är ett inside joke med mina vänner att jag är sån crazy cat lady. Katter ♥

 8. Japp det är många som lämnar katter vilket är tråkigt då det som sades i det förra inlägget är olagligt och det av en anledning. Minst 2ggr per dag ska någon titta till katten, annars bryter man mot djurskyddslagen. Så synd att katter fortfarande har så låg status att det i mångas ögon är okej att strunta i det. Tänk bara om katten skadar sig och inte kan få hjälp…

 9. Börjar tänka på min papegoja nu, den var så himla fin och knäpp haha. ( ; w ; ) ♥ Jättesvårt att ta bild på den bara eftersom hon rörde sig heeeela tiden, förutom när hon sov hehe. 😛

 10. Istället för att låta kranen stå och droppa så kan ni köpa en slags vattenfontän för katter. Då går vattnet runt och runt i fontänen istället för att kranen ska droppa. Ganska så mycket bättre än att kranen ska stå på hela tiden

  1. tänkassssssss menar jag förstås, haha! 😀

  2. ÅÅH NAAAJS!!!!! <3 <3 Tack så mycket!!!!! Ska köpa nu! Hoppas att Baggiz gillar den och använder den :D Wihi!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *