Allt för Baggiz

Jag och Bill kan inte åka utomlands på Bikidagen, inte när vi har Baggiz. Sedan har ingen möjlighet att titta till honom just den veckan vi vill åka bort heller. Jag har helt glömt bort att vi faktiskt har Baggiz hemma och märker verkligen hur vi mer och mer inte kan ta samma snabba beslut när vi ska resa iväg någonstans.
Nu under midsommar hade jag och Bill en diskussion om hur vi ska lösa med Baggiz och Bill berättade att katter inte är som hundar, de klarar sig själva ett litet tag. Vi har dessutom matautomat som skickar ut mat hela tiden, tillgång till balkong och vattenkranen alltid är på. Baggiz tycker om att dricka ur kranen, han skriker sönder sig om vi glömmer att sätta på kranen åt honom, haha. Enligt mig känns det orimligt att lämna Baggiz ensam mer än 1 dag men Bill sa att hans mamma skulle titta in så jag tänkte inte mer på det.

När vi kom hem från Dalarna märkte jag hur Baggiz var såååå gosiiig, han pratar med oss hela tiden, vill vara nära och söker jättemycket uppmärksamhet från oss. Självklart får han all uppmärksamhet, jag har honom i knät, ligger bredvid honom, leker med honom, klappar honom i timmar o.s.v.
Blev lite ledsen faktiskt när jag såg hur mycket Baggiz har saknat oss. Sa till Bill att vi inta ska lämna honom ensam igen.

Nu i helgen ska jag åka till Norrland för att hälsa på mina föräldrar en liten sväng men Bill stannar i Stockholm p.g.a. Baggiz och han måste även jobba såklart.

Känner redan nu vilken livsstilsförändring det är med husdjur, men det är värt det på ett och annat sätt. Jag har fått skratta så mycket sen Baggiz flyttade in, han är så söt den lilla fluffbollen och förgyller min vardag så mycket. Man kan inte tror att husdjur kan tillföra så mycket men det gör dem faktiskt! Unconditional love… är vad husdjur ger oss. 

imageinstasnap

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

15 kommentarer

 1. Fast det är olagligt att lämna katten ensam hemma så länge, kanske du kan berätta för Bill…

  1. Det är inte olagligt om man har kattvakt som kommer dit 2ggr/dag (morgon & kväll) och ger katten uppmärksam (leker, klappar osv.).

  2. Dom gjorde ju inte det? Bills mamma tittade till katten. Oavsett om lagen säger att man inte ska lämna katter ensam så är det vetenskapligt bevisat att katter inte är som hundar, de behöver inte samma närhet och sällskap som hundar. Jag lämnar min katt ensam mellan 6-8 timmar när jag jobbar på vardagar, och det har gått hur bra som helst. Har lämnat min kisse mer än 24 timmar också när mitt flyg blev inställt, då har min katt tillgång till mat och vatten, det gick också bra! Katter visar inte samma orolighet som för hundar. Men man är helt klart sjukt i huvve om man stänger in sin katt längre än 1 vecka.

 2. Det är mycket strängare regler enligt det nu har jag för mig, katten ska kollas till två gånger per dag minst. Sedan ska man mysa med den ordentligt och ge den sällskap. Minns inte exakt reglerna, min mamma (hon är med i styrelsen i kattakuten norrbotten) nämnde det för någon dag sedan :/

 3. Caroline N

  Det finns ”katthotell” om man inte har någon som kan titta till katten minst 2 ggr per dag. 😀

  Beroende på var. Så kan katten få eget rum/utegård. Jätte smidigt.

 4. […] Tidigare inlägg från 28:e Maj 2016: Allt för Baggiz […]

 5. Som flera andra skriver krävs enligt lag att katter ska ha tillsyn minst 2ggr per dag, dock tror jag att det finns nått med att om det endast är 24h man är borta så är det okey att inte ha nån som kollade till *-)

 6. Förstår varför det inte kändes rätt i slutändan..för att det inte var det. Om man skaffar djur så ser man till att någon finns där för den hela tiden, oavsett hur självständig man tycker att dem verkar vara.

  Varför inte lämna katten hos Bills mamma när ni är borta?

 7. Viktoria

  Jag tror det är skillnad mellan inne och ute katter. Innekatter kan nog behöva vaktas mycket medan utekatter kan vara själva utomhus flera dagar ibland dygn.

  1. Å andra sidan, har man en innekatt och lämnar den ensam nån dag (en helg kanske) så kommer den kanske att vara lite ensam men inte känna samma panik som en utekatt som blir instängd ett par dagar. För det är ju inte säkert att en utekatt heller vill bli utestängd ett par dagar (de utekatter jag haft har i alla fall velat gå ut och in flera ggr om dagen)

 8. […] inlägg från 28:e Maj 2016: Allt för Baggiz Products From […]

 9. Alla oroar sig för kattens mentala hälsa men ingen reagerar på att de lämnar vattenkranen på??!
  Det är ju sjukt!
  Vattnet rinner oavbrutet för att katten har inte lärt sig att dricka vatten ur ett skål. Det är slöseri med ressurser big time!

  1. Det är normalt att man bryr sig om kattens mentala hälsa. Dom som inte gör det måste nog själva ha något fel i deras mentala hälsa. Nu vill jag bara citera det Foki skrev på det senaste inlägget: ”Vi har på kranen i badkaret till honom för att vi vet att han älskar att dricka ur kranen (inte nu rinnande vatten, men det kommer ut droppar ur kranen)”
   Jag tycker inte att det är så farligt faktiskt. Skulle själv göra samma sak för min katt om hon skulle tycka om det förstås.

 10. Som andra skriver: tala om för Bill att han har fel.

  Hundar ska ha tillsyn med promenad (för att kissa osv) flera gånger per dygn. Valpar och sjuka djur ska ha oftare.

  Katter ska ha tillsyn minst 2 gånger per dag. När du skriver att Bills mamma kollat till Baggiz så kan det ju vara 1 eller flera gånger under helgen.

  Här står bra och kortfattat om vad som gäller:

  https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.lansstyrelsen.se/gotland/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/Djurskydd/Kattprojektet%25202014/hund%2520o%2520kattslutsept.pdf&ved=0ahUKEwj5mdCb48zNAhVEiSwKHWm3DQYQFggvMAc&usg=AFQjCNFGekkPTSdch1UksnYA-6IYKbXvKQ&sig2=JdGFmKZjfCbt32z4HtE4_w

 11. kolla upp katthotell/kattpensionat om ni vill resa bort när ingen annan kan va kattvakt. 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *