Skillnaden mellan promenad med hund och katt

Igår gick jag och Bill ut med Baggiz i ett par timmar eftersom vi vet hur mycket Baggiz älskar det. Nu när Baggiz bor hos oss har han inte lika mycket möjlighet till att springa ute som hemma hos Bills mamma. Men vi går ut med honom så ofta vi kan.

imageimageimageimage

När Aily och Leia bodde hos oss gick jag ut med dem varje dag. Skillnaden mellan att gå ut med tjejerna och med Baggiz är jättestor.

 • Tjejerna blir nöjda redan efter 20 minuter promenad. Inte Baggiz, han vill vara ute hela dagen.
 • Tjejerna är ute för att gå på toa, Baggiz är ute för att ”jaga”.
 • Tjejerna lyssnar när man säger NEJ! Baggiz lyssnar ibland, när han känner för det.
 • Tjejerna promenerar och stannar endast när de ska ”gå på toa”. Baggiz stannar hela tiden för att sniffa på gräset, beundra stenar, titta ut i naturen, lyssna på fåglar och pratar med dem o.s.v. Varje gång han gör det måste vi också ha lite tålamod och låta honom njuta klart. Hahaha.När vi ska gå ut med Baggiz måste vi se till att ha några timmar ledig eftersom det tar ganska lååång tid. Jag och Bill kom överens om att ta med picknickkorgen nästa gång, då kan vi ha picknick medan Baggiz sitter och beundrar stenar i närheten.

Haha, personligheter mellan katter och hundar är jättestor men de är så charmiga djur på alla sätt och vis!

Är ni hund- eller kattmänniska? 

baggizinnatureinstasnap

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

15 kommentarer

 1. Båda! =) <3

 2. Aww så söt han är! Jag är en kattmänniska, gillar hundar också men katter är det bästa:)

 3. Hundmänniska helt klart! 🙂

 4. Söt! Hur gör ni för att han ska vara säkert fast i kopplet? Jag hade min innekatt ute några gånger i början men sen backade/ålade han sig ur selen när han blev rädd för nånting och sen dess vågar jag inte ha honom ute 🙁 Fast att selen satt som den skulle och allt …

  1. Baggiz är tränad sen han var liten, han har lite av en hundpersonlighet också haha 🙂 Katter är inte som hundar, de är lite klurigare och smidigare 😉
   Men om du tränar hen och alltid ge komplimanger till din katt efter du har fått på sele kommer hen att komma in i det och känner sig mer och mer bekväm för varje gång 🙂 <3 Kraaam!

 5. […] Tidigare inlägg från 20:e Maj 2016: Skillnaden mellan promenad med hund och katt […]

 6. […] Tidigare inlägg från 20:e Maj 2016:Skillnaden mellan promenad med hund och katt […]

 7. Hundmänniska…. gillar hästar också, och elefanter
  Att djur är smarta är det ju inget tvivel om.
  Tror dessutom att (hus-)djur förstår det mesta av det vi säger till dom, bara det att dom inte kan prata och svara oss.
  Önskar ibland att jag kunde läsa djurens tankar, hur och vad tänker dom om dittan och dattan.
  Speciellt när dom är ute och kollar in omgivningen.
  Som Baggiz, när han sitter och spanar….vad rör sig i hans tankar tro……

  Karma

 8. […] inlägg från 20:e Maj 2016: Skillnaden mellan promenad med hund och katt 5 Questions 5 […]

 9. Hund alla gånger! Hatar katter

 10. Alltså shit vad söt

  1. Baggiz hälsar tack, detsamma <3 <3 <3

 11. Åh snälla köp istället ett sele som sitter runt kroppen och inte bara halsen! Skulle nånting hända och Baggiz blir rädd och springer iväg så kan de få skador på hals/nacke när det dras åt i kopplet. Ett sele som sitter mer runt kroppen är mycket bättre för deras skull! Annars hur bra som helst att han får komma ut! 🙂

  1. Baggiz är tränad för att gå på både sele och koppel och det går hur bra som helst med koppel. När Baggiz blir rädd springer han inte iväg. Han hukar alltid ner sig bakom Bill. Däremot gör sele honom nervös så fort vi ska sätta den på honom, men när den är på så är det lugnt såklart.
   Jag tror att Bill har koll på vad Baggiz kan ha och inte ha vid det här laget. Man lär känna sitt husdjur efter många år. På samma sätt med hundar så väljer man antingen sele eller koppel (eller båda) efter djurens personlighet och storlek.
   Vår lilla Baggiz har lite hudpersonlighet i sig där han faktiskt alltid går vid sidan om en, han drar inte i koppel och när det t.ex. händer att han gå runt ett träd och trasslar ihop sig brukar han vara duktig att gå tillbaka på rätt sida. Fast sele är ju alltid säkrast för majoriteten så det har du rätt i! Kram <3

 12. Jag är helt klart kattmänniska! <3 Helt underbara varelser.
  Men jag tycker mycket om många djur

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *