My top 5 travel hacks

Här kommer några av mina personliga favvo ”travel hacks”. Förutom det vanliga så finns det alltid några extra saker som jag måste se till att komma ihåg att ta med, fixa eller göra när jag är ute och reser.

1. USB Minnen / Extern hårddisk.
När minnet i kameran tar slut brukar jag alltid lagra extra resebilder eller video i externa hårdisken. Något som jag också alltid gör är att lägga in de senaste filmerna eller serier för att se dem direkt från TV i hotellrummet på kvällarna. Många TV-apparater idag har oftast USB uttag numera. Istället för att bläddra bland de konstiga kanaler när man är utomlands så har jag alltid med mig mina egna filmer istället. 🙂

usbplustv

2. Externa batterier
Alltid bra att ha! Finns ingen frågan om varför man inte ska ha externa batteri. Jag har fobi för död elektronik.  

externabattery

3. Socker/Stevia i mini påsar
Jag har tendens att alltid velat ha mer socker i mitt te t.ex. men jag är för feg för att fråga efter mer socker p.g.a. att jag skäms, då jag vet att det är otroligt ohälsosam. Hör och häpna, jag lägger i 4 sockerpåsar i 1 tekopp men säger endast att jag vill ha 2. Sedan smyger jag i 2 extra sockerpåsar från min väska, Hahaha. 
Vissa föredrar salt eller pepper, chili o.s.v. Min morbror tar oftast med sig chilipulver i väskan när vi är ute och reser då han vill ha lite starkare smak på maträtterna. 

sugartogo

4. Ladda ner offline kartor i mobilen.
Ibland har man inte alltid tillgång till internet eller kanske vill spara datatrafiken? Ladda ner google maps offline kartor innan resan! Kartorna kommer alltid till nytta.

offlinemap

5. Hitta foto spot / sightseeing platser genom vykort!
Hur jag hittar inspiration till mina fotos pots kommer oftast från vykort som finns bland souvenirbutiker i de städerna som jag besöker. 🙂

postcardsinstasnap

Tidigare inlägg från 19:e Maj 2016:
Recap på helgen

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

5 kommentarer

  1. Vilka bra tips! kramiz<3

  2. SMARTA TIPS….
    Det tackar man för…..

    Kram

  3. Finaste Foki! Bästa tipsen gav du då jag snart ska iväg och resa, tack käraste duuuu <3

  4. En annan bra sak som för många kanske är självklar men har man kamera, dator, plattång, padda, mobil och kanske dessutom är två så dubbel uppsättning så är en adapter och en förlängningssladd med åtminstone 4 uttag toppen! När jag och min kompis reste hade vi endast varsin adapter vilket gjorde att det blev en massa onödig logistik att hinna ladda allting 😛 Och är ju inte alltid man har usb-uttag i tv:n (tänk hostel och billigare hotell).

  5. Vilka bra tips 🙂 jag hade inte tänkt på det med USB och filmer brukar alltid se på min iPad men det är ju bättre att använda hotellets TV. När jag såg att man kan ladda de kartorna offline gjorde jag det direkt. Tack igen för et toppen blogg.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *