Back on track

God mooooorgon mina solstrålar!

Nu är jag back on track. Åkte till den svenska ambassaden tidigare i morse och fixade stämpeln som den thailändska staten krävde. Haha, jag såg på personalen som jobbade där blev lite irriterad över hur den Thailändska staten är för löjliga, – Vah? Stämpla på fel sätt? Finns det?
Ni kanske undrar varför den svenska ambassaden är inblandade i det här? Eftersom jag är svenskmedborgare och måste använda kopior av mitt svenska pass ibland måste den Svenska ambassaden bekräfta att det är äkta kopior, samma sak med alla viktiga papper som kommer från Sverige. Jag har också svenskinkomst från olika företag i Sverige men jag är skattepliktig här, för att göra allting rätt kräver de alla möjliga papper ibland, både från Sverige och här. Gäller detsamma med fastighetsinvesteringar där min mamma ska stå med som extra person om något händer med mig. Eftersom mamma är skriven i Sverige måste de använda papper från skatteverket o.s.v. Nu när det kommer att blir export till Sverige måste vi förbereda inför det också. Det är myyyyyyyycket. Men vi ska inte gå in på detaljer här, ni kommer att få huvudvärk, haha.

image

I skrivande stund sitter jag och jobbar i caféet under tiden som jag väntar på att mina papper ska bli klara. Incidenten med översättaren som stack igår, min advokat åtgärdade problemet och agenturen kommer att göra rätt för sig idag. Håller tummarna att allt kommer att gå bra. Jag är i alla fall jätteoptimistisk 😉

Ha en underbar dag finaste ni! Vi hörs lite senare, ni är bäst!

instasnap


LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

5 kommentarer

 1. Hej Foki, SUPERHERO…..!!!
  OMG så mycket jobb med ALLA dessa olika dokument, översättningar, stämplar etc. etc.
  Du är beundransvärd som fixar alla dessa dokument, både i Sverige men framför allt i Thailand som behövs för dina olika business,
  i och med att båda ländernas bestämmelser är involverade, pga din mammas och dina medborgarskap, bosättning och skattepliktiga länder… puuuh.

  Förstår lite vad du går igenom av det du berättar, men tror att verkligheten är ÄNNU TUFFARE för dig.
  Tack och lov att du har din advokat som ni har samarbetat med och känner sedan ”lång tid” och som ni kan ha förtroende
  för att han gör allt vad han kan för att assistera och hjälpa er.

  Fy för den där översättaren som bara ”försvann”. Kanske engelska konsulatet kan tipsa om någon översättare engelska – thai
  som är pålitlig och framför allt som är kunnig?

  MASSOR AV TÅLAMOD, HIGH SPIRIT, OPTIMISM, POSITIVT TÄNKANDE, FRAMTIDSTRO, GOD MAT SOM ÄVEN INKLUDERAR MYCKET FRUKT OCH GRÖNSAKER, SKÖN MUSIK, TILLRÄCKLIGT MED SÖMN…….

  NÄR DU RESER OCH ALLTID, KANSKE BRA ATT DIN ADVOKAT HAR KOPIOR PÅ ALLA DOKUMENT, IFALL EN OMGÅNG SKULLE KOMMA PÅ AVVÄGAR
  AV NÅGON ANLEDNING SOM INTE FÅR INTRÄFFA…..
  HA A L D R I G VIKTIGA DOKUMENT I RESVÄSKAN, RESVÄSKAN KAN JU KOMMA PÅ AVVÄGAR

  ONE BY ONE SÅ KOMMER ALLA PAPPER OCH DOKUMENT ATT FIXA SIG SOM DE SKA
  YES YOU CAN FOKI, SUPERGIRL, OUR HERO

  Kraaam

 2. Du är den enda bloggaren jag kan läsa och känna till 100% att jag blir glad av. Inga negativa känslor.
  Andra bloggare har en tendens att ge en känsla av att jag som läsare är sämre och det ger komplex av att läsa och kolla på i längden.

  När jag läser din blogg blir jag glad!
  Du är vacker, men mest så känns du uppmuntrande och du är nog en riktig bra kompis <3

 3. Betalar du inte svenskskatt? Eller skattar du både i sverige och i thailand?

  Kram
  Yazmine

 4. Drickan ser otroligt god ut! 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *