Hang out in a traditional way

I skrivande stund sitter jag hos mormor och äter Mango. Det har varit en samling här tidigare med alla grannar och barn som bor i närheten. Det är ingenting speciellt som händer här, de hängde bara. Det bästa av allt var att de var sociala med varandra på riktigt! Då menar jag utan telefoner i handen där de endast pratade, skämtade med varandra och skrattade massor.

Ni som har följt bloggen länge vet säkert att mammas släktingar och hela invånaren i denna by livnära sig som bönder. De har inte samma lyxiga livsstil som flesta av oss är vana med i Sverige (om man nu ska jämföra med det dem har här). Men jag beundrar verkligen deras kultur här. När de har grönsaker eller frukter som de själva har odlat brukar de alltid dela med sig till varandra. När någon passerar huset under middagstid/lunchtid brukar de ropa efter varandra: -Kom och ät med oss! Det är så himla fint på något sätt tycker jag. Stora kulturskillnader mellan storstäder och här på landsbygden.

Sen köpte jag stora dricksvattendunkar till alla som bor här i närheten. Sådana som ska räcka i månader. Det var jätteuppskattat, yey!
Höjdpunkten var nog när jag köpte glass till alla som var här och såg hur glada barnen blev av glass. Det är sååååå himla varmt här just nu! Men glass hjälpte faktiskt lite grann.

Att ge glass till barn har alltid varit min grej. Glass är så magiskt på något sätt. Barnen blir alltid så lyckliga.

happyicecreamimage

Typ såååå hääääääääär lycklig:
image

instasnap

Tidigare inlägg från 15:e Maj 2016:
When my mom is taking photos
Let me eat cake

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

6 kommentarer

 1. Haha, vilken sötis! ^^

 2. Men gud så söt 😀

 3. Naww så fin!! Låter ju hur mysigt som helst!

 4. Åh, mysiga bilder 🙂
  Hoppas du får en riktigt bra start på veckan!
  // http://gnuttan.se

 5. UNDERBARA FOKI,
  Vilket fint inlägg. Så härligt att läsa om den enkla livsstilen, människor som lever nära naturen och bryr sig om varandra.
  Där man pratar med varandra, umgås, delar med sig av det lilla man har.
  Fint av dig att dela med dig, att hjälpa till. Omtänksamt av dig att köpa vattendunkarna till er familjs grannar. Något som verkligen behövs.
  Västvärlden har mycket att lära…….
  Hoppas man i Sverige kan komma till rätta med mat/livsmedelssvinnet. Tänker främst på handlare och restauranger som slänger väldigt mycket
  som kasseras, i stället för att det samlas in och skänkes till behövande personer, ställen som lagar mat som serveras till fattiga , utslagna osv.
  Frankrike har en lag som förbjuder att användbart livsmedel osv kasseras, i stället går det till behövande.

  Karma

 6. Gud vad söt

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *