Pool on a hot day

Världens bästa läsare!

Hur är det med er? Är allting bra? I skrivande stund ligger jag under en parasoll vid hotellpoolen. Ska checka ut vid 12, sedan ska jag åka till flygplatsen.
Håller på att sortera mina bilder som jag har tagit under resan just nu! Har hunnit göra ganska mycket här ändå. Ni ska få se bilderna och platserna som jag har hunnit besöka sen! 😀

Åh vad jag älskar Singapore! Helt klart min favvo-weekenddestination under tiden som jag bor och jobbar i Bangkok. Det är ju så himla lätt att ta sig hit!

Förresten, jag kom på en sak. Har aldrig haft problem med immigration här förut men nu när jag kom in i Singapore blev det en liten tvist. Det var en ruta som man kunde kryssa i: -Jag har aldrig vistas i Singapore under ett annat namn. Jag kryssade i rutan som jag alltid har gjort. Men de stoppade mig och sa att jag inte fick göra det eftersom jag hade ett annat efternamn förut som dök upp i deras dataskärm. Jag blev så paff eftersom jag har alltid kryssat i samma ruta alla gånger jag har varit i Singapore. Varför ska det spela någon roll om jag har bytt till mammas efternamn efter mina föräldrar hade skiljt sig för länge sen? Har ju ändå alltid varit i Singapore med samma namn och efternamn alla gånger, det var ju frågan på ”immigration form” liksom. Men det ska tydligen spela roll.
Jag frågade vad jag ska göra nästa gång för att slippa hela det här processen och de sa att jag kunde göra en notering att jag hade ett annat efternamn förut. Om jag ska t.ex. gifta mig i framtiden och byta till min fästman efternamn måste jag återigen tänka på att notera alla mina tidigare efternamn innan jag ska in i Singapore.

Så om ni ska besöka Singapore nästa gång, gör en notering om ni har haft ett annat efternamn tidigare, annars kommer ni att förlora 10-20 minuter extra av tiden på immigrationskontoret. 😉

IMG_2450IMG_2444 instasnap

Tidigare inlägg från 8:e Maj 2016:
Telok Ayer Market, 24h streetfood

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

4 kommentarer

 1. Bor du inte på Marina Bay Sands nu? =)

 2. […] Tidigare inlägg från 8:e Maj 2016: Telok Ayer Market, 24h streetfood Pool in the hot day […]

 3. Sååå vackert hotell, vad heter det?

  Ang. Immigration name issue.
  Troligen har de nya och mer detaljerade datasystem som dom inte haft tidigare.
  Plus att dom har ändrat sina regler och blivit än mer strikta.
  Världen är inte lika safe som den en gång var och myndigheterna behöver kunna hålla koll på vem som kommer och går
  pga security.

  Var tacksam för att dom är så noggranna.
  Om Europa hade kontroll mellan länderna och de vore lika noggranna, kanske vi hade sluppit ett och annat attentat typ i Paris och Bryssel.
  Då hade man haft mer koll på vilka som passerar över gränserna och märkt om någon t.ex. bytt namn eller ha falskt pass med annat ID
  för att gömma sin egentliga identitet.

  SAFETY AND SECURITY FIRST

  Kraaam

 4. […] inlägg från 8:e Maj 2016: Telok Ayer Market, 24h streetfood Pool in the hot day Singapore by […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *