The Pinnacle at Duxton, Sky Bridge

På gångavstånd från China Town finns det en supersoft Sky Bridge på The Pinnacle @ Duxton. Det var typ inget folk! Endast 3-4 personer såg jag, Helt sjukt! Utsikten från den gigantiska sky bridgen är helt oslagbar! Man kan njuta av utsikten över Singapore med hela 360 grader utsikt och det finns jättemånga softa ”chill out spots” uppe på 50:e våningen. Om jag hade mer tid skulle jag lätt sova middag där, haha.

imageimage

Pinnacle @ Duxton är egentligen ett lägenhetskomplex. Kan vara därför det inte är så bra skyltat och icke marknadsfört. Vilket leder till att inte så många turister vet om stället. Sen är det lite tricky att hitta till ingången också. Man måste gå längst bort av den gigantiska byggnaden, och på 1:a (botten-) våningen finns det EN biljettautomat som man kan köpa biljetten. Idag var biljettautomaten trasig så jag fick köpa en pappersbiljett direkt från vakten som satt bredvid i ett litet bås (som inte ens såg ut som ett ställe där man kan köpa biljetter).

imageimageimageimage

Att ta sig in: Man ska kunna skanna av biljetten på en sensor när man ska in och ut, eftersom jag bara hade en pappersbiljett fick jag vinka till övervakningskameran så att vakten släppte in mig, när jag skulle ut blev det lite jobbigare då jag inte visste att jag måste ner samma ställe som jag kom in. Det var typ flera exits där uppe så jag virrade runt bland molnen i 30 minuter. När jag tillslut gick till samma dörr som jag kom in fick jag vänta vid porten i 5 minuter innan vakten såg mig. Hahahaha.

Lite dåligt skyltat och oplanerat system men det var värt det! Kostade inte heller så mycket att åka upp. Med endast 5 Singapore dollar får man den maffigaste utsikten i hela Singapore. Jätteglad att jag har hittat en till smultron ställe här!

Adress: Pinnacle @ Duxton
Ingång: Byggnad G1
Våning: 50
Inträdesavgift: 5 Singpore dollar (cirka: 30kr)

instasnap

Tidigare inlägg från 7:e Maj 2016:
Bugis Junction Shopping Mall
China town in Singapore

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

1 kommentar

  1. […] Tidigare inlägg från 7:e och 8:e Maj 2016: Bugis Junction Shopping Mall China town in Singapore The Pinnacle at Duxton, Sky Bridge […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *