China town in Singapore

Singapores China Town i repris!

image

image

image

image

image

image

imageimage

imageimage

image

imageimage

image

image

Jag åkte till China Town efter Bugis Junction och Haji Lane. Hittade faktiskt inte så mycket saker i Bugis eftersom jag var så tidsstressad. Jag vet inte om det är bara jag men så fort jag känner att tiden är inte räcker till kan jag inte shoppa, att stress-shoppa är typ en av de värsta jag vet. Jo, mitt i allt kom jag på att jag måste ha en adapter så jag köpte den inne i köpcentret, blev så snopen när den kostade kring 100 Singapore dollar (cirka 600kr), kan typ hitta en för 20kr inne på MBK i Bangkok. Jag trodde faktiskt att jag hade med en adapter i resväskan men jag hade fel. Tur att mitt datorbatteri räckte över natten. Jag blir så himla snål så fort jag måste köpa sådana här saker som jag redan har, haha.

Min agenda med China Town var faktiskt mat, ville hitta lite intressanta maträtter att äta. China Town känns ju som ett ställe där det ska finnas en massa exotiska maträtter liksom. Mat-fronten blev lyckad men däremot blev jag besviken när jag såg att de sålde adapter i souvenirbutiker i China Town för 5-10 dollar. Nästa gång om jag glömmer en adapter igen ska jag åka till China Town först! Haha.

Intressanta gator i China Town: Pagoda Street, Temple Street och Smith Street.
Missa inte: Buddha Tooth Relic Temple
MRT: China Town, Exit A

instasnap

Tidigare inlägg från 7:e Maj 2016:
Bugis Junction Shopping Mall

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

5 kommentarer

 1. Vilka fasader! Riktigt fina bilder på fint område. Tycker dessutom att du förgyller stället med din vackra närvaro! Den lila färgen är verkligen något man blir pigg av!

 2. […] Tidigare inlägg från 7:e Maj 2016: Bugis Junction Shopping Mall China town in Singapore […]

 3. Åh, sånna där frukter har jag bara sett i Animal Crossing (ett spel), haha!
  Så himla fint i China Town! Roligt att man känner igen vissa tecken från att ha pluggat lite japanska. 🙂

 4. Så många härliga bilder.
  Chinatown, härligt folkliv.
  Andra delar av Singapore – vackra byggnader.

  Har du varit i KL? Påminner Singapore om KL eller inte alls?
  Frågar det då jag sett på bilder att KL har en del byggnader i europeisk (”engelsk”?).. stil samtidigt som även KL ju bör ha en rejäl China Town.
  Gissar att de flesta städer i Asien har en China Town eller vad säger du Foki som varit nästan överallt i Asien?

  Kul story om Pinnacle byggnaden och biljettautomaten som inte funkade. Bra i alla fall att dom var lite innovativa och accepterade att lösa
  det med små papperslappar som entrébiljett. Snyggt gjort att du hittade dit eftersom du skriver att det var somewhat tricky.
  Utsikten däruppifrån – Amazing.

  REGN I SINGAPORE KL. 09.30 VARJE DAG?
  När jag var i Singapore på visa run från BKK där jag jobbade, så regnade det i Singapore varje morgon kl. 09.30.
  Hade du något regn och hade dessa 09.30 skurar satt igång eller ej?
  Gissar att de morgonskurar jag såg på en viss tid varje dag, kommer under regnsäsongen.

  I BKK minns jag att det brukade det regna mer eller mindre varje dag kl. 18.30 under regnsäsongen på sommaren, utöver att det kunde komma skurar lite då och då under dagen. Men skurarna drog förbi och efter en stund sken solen igen. Härligt, så borde det vara överallt i världen….

  En arbetskamrat (Thailändare) fick in vatten i deras bostad varje gång det ösregnade extra mycket. Det tog honom ca 1 timma att ösa ur vattnet.
  Stackaren, tyckte synd om honom. Har för mig att han hade skyfflat ut vatten minst 3 gånger under en vecka.
  Sån´t är ju inte så ”loligt”…..(hihi, roligt alltså…. NOT).

  SHOPPA UNDER STRESS
  Oh no, det funkar ju inte att shoppa om man har bråttom. Då kan man ju inte tänka, än mindre gå runt i lugn och ro och kolla in saker man vill köpa.
  MEN, du bor ju i BKK och har MASSOR av shoppingmöjligheter där. No Limit.

  MÖTE OM RETAIL SPACE I SIN
  Hur gick detta möte eller blev mötet aldrig av?

  Kraaam

  Jag var där senare på sommaren, har för mig att det var i augusti någon gång. Hade 3 övernattningar i Singapore.
  Härligt med platser där man kan känna sig totally safe. Sådant gillar man när man reser som ensam tjej.

 5. […] inlägg från 7:e och 8:e Maj 2016: Bugis Junction Shopping Mall China town in Singapore The Pinnacle at Duxton, Sky […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *