10 Questions and 10 Answers

image

Hej Foki! Jag och min pojkvän ska åka runt i Asien i Juni och vi vill spendera några dagar på en solig strand i Thailand, finns det något ställe du kan rekommendera? Kram
– Det finns såååå många härliga stränder och fina havsmiljöer här i Thailand. Similan Island är en av mina favoriter. Men det beror också på vilken typ av solsemester ni vill ha. Jag personligen är mer för lugnare platser medan vissa vill ha mycket folk och drag på kvällarna. Koh Tao har varit min favorit väldigt länge och slog många platser i hästlängder men efter ett par obehagliga nyheter vågar jag inte åka dit igen.

Similan Island är ett riktigt paradis men väldigt dött, de stänger av elen på kvällarna också. Koh Lipe är ganska lagom. Liten charmig ö med många fina badstränder! Man kan även åka ut med båten till de magiska öarna som ligger i närheten! Kram kram

Hej! Vi funderar på resa (med vår 10 månaders baby) till Thailand i slutet av Aug/början på September & vara borta 1 månad. Vart i landet skulle du rekommendera att vi reser om vi ska få med oss mest med fint väder? Kram och ha en fantastiskt fin dag!
– Under Augusti-September är det fint väder över hela landet. Sol och sommar året runt! Om ni inte åker till Thailand för havet rekommenderar jag norra Thailand! Många underskattar norra delen av Thailand lite grann tycker jag. Det finns jättemånga fina platser där uppe.
Hälsosamt för lilla bebisen också med lite lugnare platser, lätt att ta sig fram med barnvagnen och mindre avgaser. Kram på er

Hej Foki! I slutet av maj ska jag åka till Bangkok (och därefter resa runt i länder runtomkring) en anledning till att jag vill stanna i Bangkok är pga det du berättat om vad du gjort där. Men! Kan inte hitta dina inlägg om Bangkok, har för mig att det var en egen kategori förut? Något annat som vore jättekul är om du gjorde ett samlingsinlägg över vad man inte får missa i Bangkok. Vad är de bästa aktiviteterna? Om du har tips på härliga platser i länderna runtomkring som passar att besöka under juni-juli vore det också jättefint att ta del av. Tror många skulle kunna ha glädje av dessa saker och jag skulle som sagt tycka det va jättekul 🙂 Kram och tack för att du är så kreativ i livet 🙂
Gud så kuuuul! Här finns alla Bangkok Inlägg: http://www.fokis.se/category/bangkok-tips/
Bokmärka länken om du vill. Jag tycker att det är jättekul med många resefrågor! Borde kanske göra en komplett Thailand/Asien reseguide snart. Informationen om olika platser ligger som sagt utspridda lite här och där i min blogg. Det är t.o.m. svårt för mig att hitta tillbaka till gamla inlägg ibland.

Ska göra en lista till dig här i bloggen sen om vilka platser som man inte får missa i Bangkok. Tack själv för att du följer bloggen! Hoppas att du får en härlig resa här i Thailand. Kramar

Hej finaste, har kanske en konstig fråga men betalar du hyra o sånt i Sverige när du bor utomlands. Asså det här med delat ekonomi med bill? Har för mig att du har sagt att ni har det, men när du inte bor halva året i Sverige och han inte bor i Sverige blir det inte svårt?
– Jag betalar räkningar både i Sverige och i Thailand. Har inte känt av att det är något hinder. Mitt och Bills gemensamma konto använder vi endast till våra gemensamma kostnader. Andra personliga kostnader betalar vi var för sig. That’s it. Inget mer komplicerat än så. Kramar

Hej Foki, Jag ska flyga till Bangkok i slutet på maj. Där efter ska jag ta mig till Chiang Mai. Jag är lite nervös eftersom jag är helt själv. Kan du rekommendera ett sätt för mig att ta mig dit? Går det tåg i mellan? Skulle verkligen uppskatta om du kan hjälpa mig på något sätt. Kram
– Vad modig du är som reser själv! Jag rekommenderar att du tar flyg till Chiang Mai. Sparar tid och mycket säkrare som ensamresenär. Det är jättebilliga flygbiljetter mellan Bangkok till Chiang Mai också. Kolla och jämför priser mellan Air Asia, Nok Air, Lion Air och Thai airways. Kraaam!

Vart köper du dina linser?
– Jag beställer mina linser från optikern här i Thailand. Har brytningsfel på mitt högra öga. 🙂

Hej Foki! Först och främst vill jag bara säga vilken otrolig härlig och positiv blogg du har ^^ Jag har följt den i några år nu och man blir så glad av att läsa alla inlägg du skriver. Jag gillar din ärlighet och allt du delar med dig av när du jobbar med företaget osv, för j*vlar vilket driv du har kvinna! Jag önskar att jag hade lika mycket driv som du har 🙂 Du är en otroligt bra förebild för dina läsare. Jag tror många tycker det är svårt att leva upp alla ”krav” man har på sig själv som offentlig person men du hanterar det väldigt bra måste jag säga. Du har jobbat dig upp väldigt fort och jag beundrar det verkligen ^^ Det var så härligt att träffa dig i Stockholm också när du hade den där fanträffen. Jag fick verkligen en helt annan bild av dig och det var verkligen jätteroligt att se. Men jag undrar om du har någon förebild? (Förutom din mamma som du redan nämnt i bloggen, hehe) Någon offentlig person kanske eller så? Massor med kramar från mig! Du är bäst! //Josefine
– Tusen tack underbaraste du! Vad glad jag blir av dina fina ord! Vet inte vad jag ska säga. Jag gör saker och ting i min egen takt och fokuserar på saker som gör mig lycklig. Åh vad du är underbar! Du har t.o.m. jättebra koll, min mamma är faktiskt den enda förebilden för mig. Jag har inte så mycket tid att följa så många andra kanaler men beundrar verkligen duktiga entreprenörer som Elon Musk, Bill Gates, Steve Jobs och Mark Zuckerberg. Tack för att du följer mig och min blogg, Miljoner kramar

Hej Foki! Är en tjej på 22 år som älskar att läsa i din blogg för den ger så mycket glädje och inspiration i det vardagliga livet. Jag undrar bara vad du tycker när en man som man har hållit kär ett tag en timme innan man ska ses smsar och skriver att den inte är redo och önskar en lycka till i livet? Blev själv väldigt arg och skrev att det var manipulativt av honom att leka med människors känslor. Men nu mår jag dåligt av det och undrar om jag kanske var för hård mot honom… Jag blev ju helt förstörd och hela påsken känns så ensamt då jag tyckte så mycket om honom. Tycker du jag ska skriva något eller bara låta honom vara? Kramar
– Tack för det fina ordet underbaraste du.
Vad trist med detta som hände men gjort är gjort. Det var så du kände dig för stunden och nu har du sagt det. Det är ok… Du ska inte vara för hård mot dig själv. Tycker att du ska låta honom vara. Hur mycket man än tycker om personen så kan man inte påverka deras känslor.
På det sättet som du skrev till mig kan jag känna hur godhjärtad du är. Du ska inte bli ledsen över detta! Kraaaam

Hej foki! Ville först o främst säga du är en super förebild, se upp till dig verkligen. Så himla ung men så duktig på allt verkar det som. Om man var som du.. 🙁 jag är en asiat tjej som idag bo tillsammans med min make samt svärmor. som du vet ” asiat ” ( vissa) kultur då är det hustrun som ska ta hand om familjen. Det jobbigaste delen för mig är att lagar mat för jag kan verkligen inte, speciellt inte asiatisk. När jag försöker så blir det okej men min svärmor äter inte ens vilket gör mig sadface :(. Så ville fråga dig kan du inte göra en katoregi där du samla alla dina recept? vissa av dina recept stå inget mått kommer jag ihåg, så framöver kan du skriva med måttet också? Kram
Hej fina du, tack för att du följer bloggen. Jag känner igen kulturen så väl. Men låt dig själv ha lite frihet också, var bara ärlig att du inte är världens duktigaste i köket men att du försöker så gott du kan. Att bemästra matlagningen tar lite tid.

Här är några av mina recept på maten som jag lagar: http://www.fokis.se/category/fokis-food/recept/
Ska bli bättre på att måtta, jag lovar! 🙂 Lycka till med matlagningen, Kramar

Hur går det med väskorna?
– Det går bra, vi väntar på att få prototyperna bara. Har ändrat designen ett par gånger nu. Sen är det superviktigt att väskan måste vara användbar. Vi låter det ta lite tid för att vara säkra på att vi har tagit fram en bra produkt. Kram! 🙂

instasnap

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

2 kommentarer

  1. Jag har kollat upp hur man startar eget företag och det låter väldigt komplicerat allting! Förstår inte hur du orkar med allt, typ affärsplan och allt det där

  2. […] Tidigare inlägg från 20:e April 2016: 10 Questions and 10 Answers […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *