Friluftsdag

Världens bästa läsare,

Hur har ni det? I skrivande stund sitter jag och Bill framför öppen spisen. Vi håller på att grilla korv och marshmallows. Tidigare idag har vi varit ute bland naturen med snöskotern så att Bill fick känna av lite hur det känns innan den stora skoterturen i fjällen. Bill är skitduktig på att köra! Men det kan nog bero på att han kör motorcyklar annars. Han tyckte dock att snöskotern var lite svårare att styra eftersom den kan tippa lite som den vill, speciellt när det är en ojämn väg. Strax ska vi börja drar oss hemåt mot huset i byn eftersom vi ska samlas där för ett familjemöte över middag, haha. Det är jätteviktig med hur vår påskmeny ska se ut, vad vi ska ha med oss, hur vi ska dela upp olika uppgifter o.s.v. BIG DEAL! 😀

imageimageimageimage instasnap

Tidigare inlägg från 20:e Mars 2016:
How to comment on internet guide

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

17 kommentarer

 1. Åh vad mysigt :33 Det måste vara superkul att åka snöskoter?! Men måste fråga, vad har ni oftast på eran påskmiddagsmeny?

  1. Jaaaa! Superkul! På påskbordet brukar vi ha ganska mycket vilt som älg och ren. Sen fiskar (pimpla) vi ganska mycket under skoterturerna och äter de fiskarna som vi själva har fiskat upp 🙂 Du får se sen i bloggen! Lovar att ta massor med bilder. Kraaaam!

  1. Verkligen <3 <3 <3 <3 <3 <3 Kraaaaam

 2. Cornelia

  och Bill får köra? Har han skoterkort? Han kanske tog sitt körkort innan reglerna ändrades år 2000?

  1. Ja! Det får han 🙂 Man får köra snöskoter om man har ett traktorkort eller körkort som är utfärdat första gången* före 1/1 2000. Mer om detta kan du läsa här: http://www.snoskoterradet.se/fragor-svar/

 3. Idag var det persiskt nyår, men hela min familj är ju kvar i Stockholm och jag har en tenta att plugga till, så jag hade ingen att ”fira” med ändå. Men brorsan suktade mig med en bild på en massa godsaker! Vänta bara tills nästa vecka när jag kommer hem och kan äta hur mycket jag vill! ( ; ^ ; ) Aaah… tentaångesten börjar växa på sig…

  Måste bara säga att din hud är flawless i de här fotona, haha. ♥ Kram! ^^

  1. Hej Elina,
   GRATTIS PÅ NOWRUZ
   NOWRUZ MUBARAK
   Vad synd att du inte kunde fira Nowruz med din familj idag. Men tentan är ju faktiskt viktigare, once in a lifetime more or less.
   Lycka till så jättemycket med tentan önskar jag dig Elina och fira ordentligt när du kommer hem till din familj.
   Vilket ämne är det, var det du som skrev något om cellerna häromdagen, biologi eller medicin kanske? Cellforskning?

   När jag bodde i Dubai under några år, märkte man mycket av Nowruz. Dekorationer i skyltfönstren till persiskägda business, massor av folk från Iran hade kommit till Dubai för att fira Nowruz där. Jag och en kollega var på en Dinner Cruise på Dubai Creek under Nowruz med nästan enbart perser med denna Dinner Cruise med Belly Dancing performance, vilket var väldigt uppskattat av de inresta iranska besökarna…. Oj vad det filmades.
   En trevlig Cruise var det i alla fall. Har också varit på Desert Safari i Dubai med nästan enbart iranier i gruppen. Jättekul.

   Har du varit i Dubai? Om inte kan jag rekommendera det. Om man är iranier (och även andra också förstås) tror jag att man uppskattar atmosfären och miljön i Dubai. Mycket iranier som både bor och besöker Dubai. Massor av aktiviteter och sevärdheter. Härlig stämning.
   En del iranier som bor i Dubai är anställda, andra egna företagare, många äger olika typer av affärer.

   Vad jag uppskattar väldigt mycket i Dubai är den totala öppenheten för multi cultural. En total mix av människor från alla kulturer arbetar och umgås sida vid sida. Många firar med i varandras olika högtider. Där finns kyrkor, tempel och moskeer för att tillgodose olika trossamfund.
   Restauranger med mat från en massa olika länder, inkl. förstås persiska restauranger (och clubs med sångartister från Iran).

   Önskar att det kunde vara på samma sätt överallt i världen, så att alla är vänner och man respekteras för den man är som person och för det man tror på (eller inte tror på om man så önskar).

   Take care Elina,
   Salam

   1. Biologi och medicin kan man kanske säga, jag läser just biomedicin på universitetet. 😉 Kursen som tar slut nu under veckan har fokuserat väldigt mycket på hur DNA, RNA och proteiner skapas i cellen, hur en cell kan röra sig framåt, hur signaler/signalämnen får cellen att göra olika saker… så en hel del där.
    Jag har inte varit i Dubai, men min faster har. Hon tyckte det var väldigt annorlunda, haha, men uppskattade det ändå. Dock så blev hon lite besviken att hon inte kunde hitta arabisk mat någonstans utan bara maträtter från andra länder. 😛
    Ja, man önskar ju att alla människor kunde vara öppna för andra kulturer… förstår inte de som drar alla över en kant. Man ska aldrig döma någon efter något dåligt som en annan har gjort. Jag menar… vi tror ju inte att alla norrmän är som Breivik bara för att han gjorde det allra hemskaste som man kan göra? Varför kan man då säga att alla syrier är som IS? (Förlåt, man kanske ska säga Daesh?)
    ”Take care” du med! ^^

  2. Ja! Jag såg det 😀 <3 Alltså vad kuuuul med persiskt nyår! Hur firar man det? Lycka till med pluggandet <3 Du är så duktig så! Är stolt över dig :D Kraaam!

   1. Tja… hur firar man det? 😛 Jag vet att man brukar ställa fram ett bord där det ska stå sju saker som börjar på s, men ett sådant bord har vi aldrig haft hemma förrän i år (som jag såg på brorsans foto). Farmor och farfar brukade ha ett framme, det var alltid kul att titta på allting. ♥ Minns dock inte om farfar har orkat ställa fram sakerna efter farmor gick bort… =/
    Annars så brukar man hoppa över små brasor och sjunga nån ramsa till (som jag inte kan..!), pappa och jag gjorde det vid Kungsträdgården ett år. Jättekul! ^^ Det ska man tydligen göra för att bränna upp det gamla året, alla sjukdomar och otur man har haft. Så då kan man börja om på nytt sen, haha! Så Nowruz/Norooz/ingen vet hur man stavar det (det persiska nyåret) kallas även för eldfesten eftersom man hoppar över eldarna. 😛
    Vi brukar inte fira något särskilt förutom att samlas med släkten och äta middag på restaurang. Antar att det går annorlunda till i Iran, men det är så min familj brukar fira i alla fall. 🙂

 4. Hej Foki och Bill,
  Härliga bilder, vad mysigt ni ser ut att ha det.
  Såå skönt att vara nära naturen, back to nature.
  Frisk luft, lugnt och stilla (utom när scotrarna brummar fram förstås)…. vackra omgivningar.

  Härlig kontrast till storstadslivet (nu är ju inte Stockholm iof sig så stort, men om man jämför med Bangkoks många miljoner invånare och
  traffic jam, kan man ju börja tala om kontraster.
  Jag gillar kontraster och gillar naturupplevelser. Allra helst förstås miljöer där det är minst 25C varmt….

  Regnskogar, djunglar, åka båt på Amazonfloden eller Panamakanalen. Kolla in rosa delfiner i en liten damm i en regnskog utanför staden Santarem
  i Amazonas i Brasilien…… se Red Scarlet Ibis fåglarna vid Caroni Bird Sanctuary på Trinidad i Karibien…..
  That’s totally me, and I loved every moment of all these amazing experiences that I have got…….

  Fjällvärldens kontraster föredrar jag nog att se på bild, då slipper jag ju frysa (frusen av mig som jag är. Bor i helt fel klimat f.n. Tropisk miljö och värme skall det vara…..)

  Fortsätt njuuuta

  Kram

  1. Taack underbara du! Vi ska verkligen passa på att njuta 😀 <3 Älskar att vara hemma! Kraaaam!

 5. Taack Frida <3 Tröjan är från onepiece! Verkligen en av mina favvotröjor! <3 Kraaam

 6. Ååhh så mysigt att ha öppen spis!! Älskar ditt hår, btw. Jättenice färg just nu! <3

  1. Åh, taaaack snälla! Vad du är rar! <3 Kram på dig!

 7. Verkligen! Bästa nånsin <3 Hoppas att du har haft en mysig dag du med! Kraaaam <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *