Strategi för min ledarroll

Att ta på mig ledarroll mössan har inte varit det lättaste för mig. Jag är kreatören, skaparen, visionären o.s.v. men att leda människor är så psykiskt påfrestande. Helst vill jag ha personal som tänker lite som jag men det är ju inte det lättaste för olika individer har inte samma visioner. Sen är jobbkulturen i Thailand så annorlunda, Det är redan en konst att leda människor i Sverige men i Thailand så är det waaaaay too complicated. De har verkligen inte samma jobbdisciplin som här. Men när man anställer folk så har man ett stort ansvar för dem också.

Jag ska behålla de få människorna som jag har nu, sen kommer att jag undvika så mycket personal som möjligt. Jag ska fortsätta med att anlita olika företag till att utföra jobbet kring olika områden eftersom det sparar på så mycket av min mentala energi.

Nu när jag åkte ner till Thailand har jag kollat på möjligheter till att starta en egen klädfabrik eftersom jag har haft så mycket problem tidigare och fortfarande. Men jag ångrade mig i sista sekunden när jag gick genom alla uppgifter som jag måste göra, tanken där jag kommer att blir fast i jobbet ännu mer och måste ta hand om en massa personal var inte så lockande. Jag har nog mycket att göra nu, vill inte ta på mig ännu mer ansvar i onödan. Så jag bet ihop och rekryterade ytterligare 3 skrädderier till som jag ska testa nu under April men det är många fler som jag behöver för att klara av trycket och möjligheten till att expandera. Jag får helt enkelt i lugn och ro hitta en väg, även om jag måste rensa hela Thailand för att hitta de skrädderier som jag klickar med och som gör ett ordentligt jobb. Man ska inte ha bråttom eller stressa genom jobbet har jag lärt mig!

En av mina framgångsrika vänner sa till mig: -Att hitta lösningar till företaget handlar inte om att ta in mer personal. Det handlar om att hitta effektivitet i företaget. Hur många anställda man har visar inte framgången i företaget. Kolla på mig som är ensam anställd i företaget och omsätter över hundra miljoner. 

Jag blev så inspirerad av hans tal! Sjukt coolt med så många härliga och duktiga människor i den här planeten. Han gör inte allt jobb själv såklart, han har samma strategi där han anlitar andra företag till att utföra jobbet.

Det är viktigt att släppa kontrollen också när man sitter i en ledarroll, låta personalen ta egna beslut som de tycker är vettigast. Blir det inte bra så är det bara en lärdom som de kan ta med sen, som en ledare är man inte heller perfekt och kan ta rätt beslut alltid så man måste alltid ha överseende. Jag gjorde ett misstag tidigare där jag hade kontroll på allt och en dag när jag beslutade mig att släppa kontrollen visste de inte hur de skulle gå, så man måste visa vägen tidigt. En riktig ledare ska kunna lyfta personalen till att bli ännu bättre på de dem gör och ge dem friheten där de kan ta vissa beslut och får känna sig delaktiga i jobbet. Det är ett stort värde för dem!

Hur andra sköter sitt företag är ju upp till var och en beroende på vilken service och produkt de har. Så detta är hur jag gör på mitt sätt 🙂

imageinstasnap

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

12 kommentarer

 1. FINASTE FOKI,
  IN MY EYES AND MIND
  YOU ARE NOTHING LESS THAN AN ANGEL WALKING ON EARTH…

  Detta var ett av de finaste inläggen du gjort – BIG CREDIT

  Intressant beskrivning av hur verkligheten ser ut för dig som entreprenör i Thailand inom en av dina branscher.
  Resan i början var tuff och lärorik. Du har rest dig och kommit tillbaka, efter dina första erfarenheter.

  Jag har ännu inte helt lyckats ta in att du som en ung och oerfaren tjej inom design/tillverkning, flyttar till ett land
  med en helt annan kultur, där du inte har bott som vuxen, och startar ett företag som växer och blir både stort
  och framgångsrikt. Bara det är värt stor beundran och respekt.
  Kloka resonemang och beslut du har kommit fram till, när det gäller ditt fortsatta agerande i Thailand.

  Mycket intressant påpekande av din bekant som ensam omsätter stora belopp i ett företag, men som ”köper in tjänsterna”,
  i stället för att ha egen personal och organisation. Måste vara väldigt bra att få höra ett sådant resonemang.
  Kan vara till hjälp för dig för all framtid, tänka till några extra varv innan du fattar nya beslut.

  BEUNDRAR DIG STORT FOKI

  DU ÄR HELT OTROLIG

  DET DU ÅSTADKOMMIT SOM UNG TJEJ OCH NYBLIVEN FÖRETAGARE
  I ETT LAND DÄR DU INTE HAR BOTT SOM VUXEN

  RESPEKT x 1 000 000

  LYCKA TILL NU OCH FÖR ALL FRAMTID I DITT ENTREPRENÖRSKAP

  EXTRA STOR RESPEKT OCH CREDIT FÖR DITT AGERANDE OCH DE HJÄLPINSATSER DU GÖR I THAILAND
  FÖR EN DEL AV DEN FATTIGARE BEFOLKNINGEN
  YOU ARE TRULY MAKING A DIFFERENCE TO THE POOR PEOPLE

  – FOKI, WITH A HEART OF GOLD –

  *** Karma ***
  what goes around, come around…..

  1. Du är bäst Mandy <3
   Så mycket kärlek som du sprider, så mycket positivitet och energi du har gett mig! <3 Tack för att du är du,

   Kraaaaam!

 2. Det var en klok vän det! ❤️

  1. Verkligen <3 Kraaaam

 3. DU ÄR GRYM GIRL!!

  1. Taaack underbaraste duuu <3 Right back on ya ;)

 4. Så impad över din företagsanda. Du är så klok och smart trots din unga ålder. Är så väldigt övertygad om att du kommer nå vansinnigt lång.
  Det du tar dig för klarar du! Reach for the Stars, girl!
  Kram

  1. Miljoner tack för komplimangen 🙂
   Jag vet inte riktigt hur jag ska tacka eftersom jag tycker inte att jag inte är där jag är än men blev sååå glad av din kommentar. Jag har som sagt en lång väg kvar men jag håller tummarna och kommer att köra järnet! 😀 Kraaaaamar till bästa du!

 5. […] Tidigare inlägg från 11:e Mars 2016: Strategi för min ledarroll […]

 6. […] inlägg från 11:e Mars 2016: Strategi för min ledarroll Taco […]

 7. […] inlägg från 11:e Mars 2016:Strategi för min ledarrollTaco […]

 8. Varför anställer du inte en som enbart fokuserar på personalen och att de mår bra?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *