Sala Ayutthaya

Nu är vi på väg hem mot Bangkok! Mätt och belåtna är vi! 🙂
Vi hittade till en restaurang som ligger undangömd i ett hotell som heter Sala Ayutthaya. Maten var bra, utsikten var perfekt! Kan inte säga så mycket mer. Nästa gång ska jag bo på det här hotellet om jag har vägarna förbi igen, så himla fräsch och fin!

Det är jättemånga heliga tempel här i Ayutthaya vilket innebär att man som Thai måste alltid visa respekt när man besöker de platserna. Mina vänner är 100% buddist och jag kan inte direkt säga att jag är det men jag fick ju följa strömmen så att de inte tror att jag är respektlös.
När man har satt handflatorna tillsammans i salut kunde man önska sig något sa mina vänner och jag önskade:
1. Mer kärlek och fred i världen (klyschigt 1,2,3).
2. Min familj ska vara lyckliga och friska så att vi kan leva länge tillsammans.
3. Mina bloggläsare ska ha ett liv fullt av glädje och kärlek.
4. Sist men inte minst… jag måste vara frisk så att jag kan jobba.

Trots att jag inte känner alla ni läsare personligen så känner jag jättemycket för er, det är inget skämt! Jag menar verkligen det. Vet inte om det här ligger i att jag har vissa ”thai” tänket i bakhuvudet. Men som Thai när man uppskattar någon har man dem i sitt hjärta hela tiden och tänker på dem på ett positivt sätt, vill dem väl, vill dem gott i livet, vill ge dem kärlek, svårt att förklara, kan inte ens sätta ett specifik svensk ord för det, känns mer som en kulturell grej. Men det är fint tycker jag!

imageimageimageimageimage instasnapTidigare inlägg från 17:e Februari 2016:
Lavender pastel
Dagsutflykt
Lite bilder från dagen

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

6 kommentarer

 1. Aww, jag tänker på dig också! Det är alltid kul när det går bra för någon, så jag hoppas att du lyckas med alla dina projekt, både nu och kommande i framtiden! ^^ Och att alla du känner också mår bra! ♥

  Du är väl inte sjuk? Eller hoppas du bara på att du ska vara så frisk som möjligt så att du kan jobba så mycket du kan? 😛

 2. Tack för din fina omtanke och önskningar för oss som läser din blogg.
  Tror att väldigt många inklusive jag själv, känner samma för dig Foki.

  Önskar dig allt gott. Att du och din familj skall få vara friska och leva ett långt och lyckligt liv tillsammans.
  Att allt skall gå bra med din affärsverksamhet. Att du skall ha ett bra liv, omgiven av människor som respekterar dig och som vill dig väl.

  Man känner att du är en väldigt SPECIELL person, du skiljer dig från mängden.
  Mycket just pga din godhet, du är så snäll, tänker gott om andra, vill andra gott och gör så mycket gott för andra.
  Du har stor empati och ett stort hjärta. Och du är så reko, sund och juste i allt du gör och i din livsstil. Det gillar jag jättemycket.
  YOU ARE FOR REAL, ÄKTA……

  Jag blir så glad när du skriver att du har mycket av ditt fina sätt att tänka om andra ifrån din Thailändska kultur.
  Kan inte riktigt sätta ord på det…..

  Men det känns som om de flesta av det Thailändska folket har god karaktär, sunda värderingar, artighet, godhet, tänker gott om andra,
  vill andra väl, gör gott för andra. Inte ett dugg själviska. Känns som om detta är en del av den Thailändska kulturen och särdraget.
  Som i mina ögon, skiljer Thailändarna från många andra kulturer. Jag tror fullt ut att det till stor del kommer ifrån den Buddhistiska religionen och
  tron. Att detta är en del av vad den religionen lär ut.

  Jag gillar det jag läst om Buddhismen fram tills nu. Det känns så rätt att tänka i dessa banor och att försöka leva så som Buddhismen förespråkar.

  Visst, det är ju tyvärr så att i alla länder, så även i Thailand, finns det undantag. En del personer som inte alls följer kulturens och religionens tänkesätt utan lever ett osunt liv, och gör allt annat än goda gärningar.

  Ibland tror jag att turism och information från andra länder och kulturer, kan ha ett dåligt inflytande, förändra (och förstöra) lokalbefolkningens tidigare goda sätt att tänka och handla, få dem att mer och mer distansera sig från Buddhismens lära och landets kultur. Turism kan föra gott med sig, men ibland kan den också föra med sig en massa dåligt och ”förstöra” lokalbefolkningen och deras kultur.

  Käärlek

 3. Du är så bra! =)

  Gu vad snyggt året blev!!!

 4. Kärlek till dig <3

 5. Tack foki, önskar dig detsamma. All lycka och framgång (vare sig det är inom jobb eller relationer) till dig med <3

 6. Vi bryr oss om dig också! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *