Tisdag morgon

image

Godmorgon finaste läsare,

Har ni sovit gott? Jag har sovit gott! Trots att jag har bara sovit i 3 timmar, somnade typ klockan 5 i morse, har varit uppe hela natten p.g.a. att kreativiteten bara flödar. Jag har hunnit kolla genom alla label design som grafisk designer hade skickat in, har själv gjort lite ändringar och skrivit ner alla feedback också. Har gått genom företagets budgetplan för 3 månader framåt samt godkänt ett par förslag som mina kollegor har föreslagit där det skulle krävas en liten budget. Vad mer har jag gjort? Läst på om alla produkter som vi har i handen just nu, jag vill vara insatt i alla ingredienser som finns i våra produkter, de ekologiska produkterna är jag inte alls orolig över, hårserumet kunde man t.o.m. dricka eftersom det inte finns något kemikalier i, -Bara naturliga ämnen i rätta mängder, sa tillverkaren och drack av serumet för att bevisa det, hahaha. Hur awesome är inte det?

Nu när jag börjar vara lite mer insatt i skönhetsbranschen undrar jag varför alla företag inte fokuserar på att använda naturliga ingredienser istället för att göra dem konstgjorda när det inte behövs. Jag menar de produkterna som ska vårda håret finns ju gott om från naturen, olika typer av naturliga oljor o.s.v. Vill man ha konstgjorda effekter som från hårspray eller färger så är det ju en hel annan sak men fortfarande ska det vara vänliga och snälla kemikalier. Det är nämligen mycket billigare att stoppa i så mycket konstgjorda ingredienser som möjligt har tillverkarna berättat för mig, därför har många företag tagit den genvägen.

Mitt prio är att ta fram de bästa produkterna som jag själv kan använda, jag tänker mer på vad jag behöver till mitt sönderfärgade och slitna hår än extra slantar från företagets kontot. Jag måste ju underhålla mitt hår hela tiden och behöver verkligen bra produkter som är skonsamma för mig i längden. Det är lite grann som när man lagar mat själv och behöver inte vara orolig eftersom man vet vad man har stoppat i maten.

Nu ska jag äta frukost, sen ska jag möta upp min advokat för att gå genom lite ”roliga” legal stuff. 🙂

Ha en underbar dag bästa ni, lycka till med allt ni ska göra idag. Älskar er!

instasnap

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

14 kommentarer

 1. […] hos Foki lyser flitens lampa och kreativiteten gör att hon inte kan sova. Jag brukar mest ha svårt att sova […]

 2. Det finns nåt märke som heter Une som säljs på Åhléns, de har bara ekologiska produkter. 🙂
  Jag gjorde mitt gymnasiearbete om kemikalier i kläder, och oj vad mycket läskigt och farligt som finns i kläderna vi köper! Ibland helt i onödan också! Man vill ju inte bli drabbad av kemikalier som kan ge oss problem som cancer eller föra vidare läskiga ämnen till foster och barn, men tyvärr hamnar en del i avloppsvattnet när man tvättar också. Det är synd! Då dör antingen fiskarna/drabbas av cancertumörer eller så äter vi upp varelserna själva… och så kommer det tillbaka.
  Så helt naturliga ämnen låter bra! 😀

 3. Hej Foki,
  EKOLIGISKA PRODUKTER – BRA OCH VIKTIGT
  Jättebra att du försöker använder ekologiska ingredienser i möjligaste mån i dina kommande hårprodukter.
  Tyvärr tror jag att om man gick igenom alla typer av olika produkter inom alla branscher som finns på marknaden, så innehåller dom alltför mycket avR av kemikalier som är skadliga både för oss själva och för miljön.

 4. Riktigt bra att du fokuserar på sådana aspekter vid tillverkning. En annan grej som går hand i hand med ämnet är djurförsök också. Med naturliga produkter kan djur slippa att bli inblandade.
  Och planeten tillhör oss alla så varför inte ta vara på den?

  När du lanserar dina skönhetsprodukter, kommer de finnas i Sverige? I dagsläget köper jag enbart produkter från The Body Shop, men det är för att de funkar för mig. Har eksem och blir irriterad av parfymerade produkter men inte deras. Sen gillar jag att de är helt fria från djurförsök. Men det skulle vara roligt att testa något annat märke också som känns minst lika lyxigt.

 5. SNÄLLA FOKI, PLZZZZZ
  Oooh vilken fantastisk bild du har lagt upp här till detta inlägg.
  En gata med belysning av smålampor ovanför. Ser sååå vackert ut.

  SNÄLLA, KAN DU INTE LÄGGA UPP DENNA BILD ÄVEN I SIN ORIGINALA FÄRGVERSION
  Bara för att se hur fint det förmodligen är i verkligheten med alla lampslingorna, nästan som en ”lysande himmel”………..
  Och du själv lyser ju förstås också upp bilden, med din som alltid fina look…..

  Kraaam

 6. Hej,finaste Foki!
  Jag kan tipsa om märket Lush som tillverkar ansiktsmasker,ansiktsrengöring,badtillbehör,kosmetika mm.
  Nästan alla ingredienserna dem använder i sina produkter är helt färska och vegetariska eller veganska.
  Dem är emot djurtestning och deras plastförpackningar dem använder sig av återvinns och görs till nya flaskor,burkar((((:
  Kram: Athena

 7. Absolut tycker jag att fler borde satsa på ekologiska produkter men en sak har du inte hittat information om än och det är att kemiskt framtagna produkter är ett alternativ för alla allergiker. Tål man inte naturliga produkter är det bra att marknaden erbjuder alternativ, ellerhur? 🙂
  Go Foki! 🙂

 8. Jätteimponerad över hur hårt du arbetar. Du är så otroligt inspirerande. Att du lägger ner så mycket tid på ”snälla” produkter! Det gör mig lycklig i själen 😉 Massa kramar skickas till dig!! <3

 9. […] Tidigare inlägg från 16:e Februari 2016: Tisdag morgon […]

 10. Åh vad kul, önska jag också fick chansen att designa en produkt prototyp för dig!

 11. Jag kommenterade ditt inlägg om att du inte vill vara tråkig, om att lägga upp arbetsrelaterade inlägg på bloggen också. Jag skrev att jag tyckte det vore en bra ide att skriva mer om ditt jobb. Och jag skulle väl räkna in det här också i den kategorin, och det är så spännande! Att få veta hur man kan gå till väga och hur du har gjort det. Vi får följa med på din resa fram. Jag tycker det är jätte intressant att läsa även om jag själv inte tänkt eller vill starta eget. Tycker det är jätte kul. Fortsätt. Skriv det du känner för för dagen (om det är det du vill, ville inte låta ”demanding”.) Kramar i massor! <3

 12. Super awesome!! Jag längtar tills färgerna kommer på marknaden och jag hoppas verkligen att du kommer sälja dem i Sverige. Förhoppningsvis så kommer min hårsalong ta in dem så jag får prova (annars får jag helt enkelt byta hårsalong)! Två frågor som jag anser är viktiga:

  Då du säger 100 % organiskt, vad menar du med det? (finns så sinnessjukt många fake-saker och man vet ju inte riktigt vad som ligger bakom det ordet, det är ju hippt och mode just nu så alla företag använder det…
  Hur är framställningen av dessa ämnen som används (exempelvis miljövänligt, hållbart)? DET är för mig superviktigt och jag tror och hoppas på att du är det första företaget som har koll på detta så jag kan luta mig tillbaka och överge andra och bara använda dina produkter! =)

  Jag tror på dig och glöm inte att du är awesome! Du finns i mitt hjärta och sprider glädje också (såg ett nyare inlägg där du pratade om detta), blir alltid glad då jag tänker på dig 😀

  Kramar

 13. […] har jag redan fått otroligt skillnad på mitt hår. Ni vet, serumet som jag snackade om i tidigare inlägg där tillverkaren började dricka ur flaskan för att bevisa att det inte var några kemikalier i. […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *