Guld

Hur mycket vet ni om guld? Förutom att man gör smycken av det? Visste ni att man kan investera i guld också? För att det gör vi! Precis som pengar kurs så finns det ”guldkurs”. Mamma lärde mig hur man kan tjäna pengar på guld sen jag var 18 år. Så fort guldet gick ner i värdet köpte jag en massa och sålde när värdet gick upp. Det har dock varit lite knackigt med guld på sista tiden så det har fått ligga kvar i bankfacket ett tag, nu när guldet gick upp medan aktier-världen har gått ner sålde vi guld idag. Awesome, Så bra affär vi gjorde!!!
Guld kan inte alltid vara en säker investering. För att om det skulle t.ex. finnas jättemycket guld på marknaden kommer värdet att sjunka dock inte lika svajig som aktier, men man kan verkligen göra stooooora pengar i aktier på en kort tid i rätt timing.

Jag är dock inte så duktig på aktier och har inte varit intresserad. Det är bara mina föräldrar som håller på med sånt. Men nu för första gången har jag fått upp ögonen för det eftersom min pappa pratar om aktier varje dag så ska jag lära mig och sätta in mig i ämnet lite mer. Spännande tycker jag!

Nu vet jag inte om ni tycker att det här är intressant men jag tänkte att det kan vara ganska kul att veta att det finns såååå många olika investeringsmöjligheter! Det är liksom inte bara fonder och aktier! 😀

image


Mamma, du är min bästa vän, min mentor och mitt allt. 

instasnap


Tidigare inlägg från 9:e Februari 2016:
Go back in time

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

11 kommentarer

 1. Tyckte detta var intressant faktisk, dina inlägg är ju lärorika! 😀

 2. Tycker också det var intressant, jag gillar att du har en så varierade blogg inlägg 😀

 3. Jag vet att guld
  * är ett grundämne (Au)
  * är en ädelmetall
  * har en fin gul färg
  * går att äta i små mängder
  * leder elektricitet bra
  * går att göra affärer med (som investering)
  * inte ska förväxlas med kattguld 😉

  Håller med de andra, kul att läsa så varierande inlägg! Jag kan ingenting om aktier eller fonder, haha!

 4. Kan inte du berätta lite mer om fonder och aktier? För jag förstår inte riktigt vad det är för någonting? Och var köper man sånt, på banken eller?

 5. Åh vilken härlig bild 😀 Kul med ett lärorikt inlägg såhär 😀

  – 26,9kg hittills 😀
  Ta gärna en titt hos mig;
  http://hajnal.se

 6. Åååh berätta, berätta mer om dessa ämnen!! Det vore jätte kul jag vill oxå lära mig!! ??
  Jag visste inte ens att man kunde satsa på guld bah fonder å aktier.

 7. Mycket intressant inlägg.
  Att investera i guld är nog inget som det brukar skrivas om eller talas om här i Sverige.
  Däremot har jag en känsla av att i en del länder utanför Europa, så finns det personer som investerar i guld.

  På en semesterresa för 2 år sedan blev jag bekant med en man som bodde i Norge. Han tjänade då stora pengar
  på att handla med oljeoptioner. Köpte och sålde på en och samma dag. För stoooora belopp.
  Under tiden som börserna var öppna, höll han koll på kurserna för att se när han kände att det var bästa tidpunkt på dagen
  att sälja.

  Men nu då världspriset på olja har gått ner så mycket, undrar jag hur det går med denne mans oljeaffärer, ingen aning.
  Har ingen kontakt med honom.

  Aktier, kan vara bra investering på lång sikt. Det gäller att ha is i magen och hänga med i börskursernas ner- och uppgångar. Nu är det nog bra köpläge då börserna har gått ner en hel del, eller vad säger dina investeringsexperter Foki?

  Om jag skulle köpa aktier nu:
  banker, fastighetsbolag, H&M, andra stora företag med internationell exposure

 8. awesome!!!

 9. Hej Foki
  Har redan kommenterat ”guld” inlägget i separat kommentar.

  Vill gärna tillägga:
  Härlig bild på dig och din vackra mamma.

  Din mamma verkar vara en fantastisk kvinna;
  inspirerande, klok, intelligent, ambitiös, driftig, godhjärtad, empatisk och många fler goda egenskaper
  En väldigt fin förebild och en fantastisk mentor för dig och din syster.

  ***KÄRLEK TILL DIN FINA MAMMA***

 10. Har din pappa några tips till någon som jag som vill börja investera i aktier? Eller har du några tips själv kanske? Jag vet att det handlar om att ha en bra känsla för sånt men för nybörjare, finns det företag som är ”enklare” att investera i? Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *