Phuket I’m coming noooow!

Nu ni, nu känner jag att tröttheten sakta och försiktig börjar krypa sig fram! Oh lord, jag måste försöka hålla mig vaken och sova i mina vanliga tider ikväll annars kommer jag att få jet lag och det vill jag absolut inte!

Något som jag har lärt mig idag är att man borde packa lite lättare när man reser själv nästa gång. Vilken utmaning det har varit att kämpa med 3 stora tunga väskor. Blev också stoppad av tullen då dom trodde typ att jag hade kommit från Japan och köpt en massa grejer som jag ska sälja i Thailand. När de öppnade väskorna blev de förvånade att det var bara personliga saker som kläder och skor, Hahahaha. De frågade –Flyttar du eller? Jag ba: –Nej, men jag vill bara ha med mig kläder, skor och accessoarer som ska räcka för en hel månad, jag bor här också. Hur som helst så gick det superbra, thailändska personal är alltid så trevliga.

Jag känner mig jättefräsch nu i alla fall, har hunnit duscha, sminkat om och bytt kläder men glömde dock att borsta tänderna nu när jag tänker efter… Ewwww Foki!!! Har gått runt som en get och tuggat tuggummi hela dagen.

Paradiseeet… Jag kommer nu! ♥

imageimage instasnap

Tidigare inlägg från 4:e Februari 2016:
Bangkok I’m Here

LÄS FLER INLÄGG PÅ EN SIDA HÄR

3 kommentarer

 1. Hej Foki ”the super traveller”.
  Kul höra din story om tull clearingen. Kan förstå att dom undrade över allt ditt bagage. Men jag håller med dig, är man snäll och vänlig både vid
  check in och vid tullen, så brukar man bli väl bemött.
  Man kommer långt med vänlighet och respekt mot andra.
  Det gäller ju överallt och oavsett vem man möter eller talar med. (Karma ++++)

  Phuket, låter härligt.
  Dock har jag inte varit där. Bara varit i BKK, Hua Hin, Chiang Mai och Pattaya.
  Gillar när du lägger upp bilder på dina boardingcards. Då får man ännu mer ”travel vibes”.
  Mysigt också att se dina bilder inifrån flygplanet.
  Hur många timmar tar flygresan från Stockholm eller Helsingfors till BKK?

  De båda gångerna jag har varit i BKK, har jag flugit Abu Dhabi – BKK och åter, eftersom jag bodde i Abu Dhabi
  mellan mina BKK besök. Jag reste ”gratis” då jag flög med det tyska flygbolaget jag var anställd hos.
  Vi hade flygningar från Tyskland med transit i Abu Dhabi, Därifrån gick våra plan vidare till olika platser:
  Chiang Mai, BKK, Phuket, Denpasar i Indonesien, Langkawi i Malaysia, Katmandu i Nepal, Sri Lanka och Maldiverna.
  Vårt hade som mest 28 flygningar i veckan som hade transit på0 Abu Dhabis flygplats. Och Crew Change i Abu Dhabi, dvs flygbesättningarna
  steg av där och vilade ett par nätter på hotell och en ny besättning steg på. Jag bodde på samma hotell som besättningarna.
  Najs. Dom var supertrevliga. Blev extra kompis med en del av dem. Min bästa kompis, flygvärdinnan Alexandra reste alltid omkring med en massa godis i väskan när hon hade stopp i utlandet, och brukade ge mig chokladgodis och annat ätbart som hon inhandlat i Tyskland.
  Choklad brukade förr vara bättre i Europa än utanför Europa, andra råvaror. Tills en del konfektyrbutiker med ett välkänt märke av belgisk choklad öppnade upp t.ex. i Dubai och Abu Dhabi. Tror det var märket Godiva, ej säker. Där kunde man hitta chokladpraliner som var rätt så goda.

  I Dubai fanns förr inget smågodis… så en dag dök en smågodisbutik upp inne i en shopping mall i Dubai. Ägaren var en iranier som bott i
  Sverige och öppnat denna smågodisbutik. Samma tror jag betr. USA, att de inte hade smågodis tills svenskar började importera och sälja smågodis
  i California och i New York. Vad med BKK, finns det smågodis där? Om inte kanske du borde importera och sälja smågodis där, du kan äga butiken
  och ha anställda som arbetar där.
  Har man det bara inne i en shopping mall eller annan plats med bra air condition, så funkar det även i ett varmt klimat.

  Min första resa till BKK var jag där i 11 dgr (visa Exchange trip, behövde nytt visum för Abu Dhabi, men det var fastemånad i Abu Dhabi och tog rätt så lång tid med det nya visumet. Så jag blev ”fast” i Bangkok längre än planerat. Men det gjorde ju ingenting alls, tvärtom.
  Fick min vanliga lön och hotell betalt Royal Orchid Sheraton. Inte fel ju!
  Andra gången i BKK var jag där ca 4 månader (jobb).
  Bodde då på Asia Hotell som ligger rätt nära Maa Boh Krong och ett Square där det fanns ett Novotel, kan det ha hetat Siam Square, ej säker (sry om jag stavar fel…).

  Nu har jag varit ute, gjort en del ärenden. Solsken men brrrrrr ändå, bara ett par grader plus. Frusen.
  Har just ätit en veg. Thai lunch, aroi mak mak. Dricker nu Oriental Tea och har lagt i lite färsk ingefära.
  Och en bit Lindt 85 % choklad till teet. Tyckte jag kunde behöva en ”treat” idag.

  Kraaam

 2. […] Tidigare inlägg från 4:e Februari 2016: Bangkok I’m Here Phuket I’m coming noooow! […]

 3. Hej Foki! Jag har läst att man QR-koder på flygbiljetten innehåller massa personlig information. Kan tyvärr inte hitta artikeln just nu men var rädd om bilder du lägger ut. <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *