Pyramide Du Louvre

Hej på er mina solstrålar,

Det är så himla kul när man är i turist i ett annat land men det kan också lite svårt när majoriteten av befolkningen i landet inte kan engelska. Jag åker Uber hela tiden vilket land jag än befinner mig i och ni som känner till uber vet säkert att chaufförerna brukar ringa upp en ibland när de är osäkra på var man befinner sig. Hittills, alla uber-chafförer som jag har åkt med i Paris kan inte engelska och det har funkat bra men igår när vi skulle åka från Louvre gick det mindre bra. Gud vad jag kände mig handikappad! Tillslut gick jag fram till en militär som vaktade stället (av alla människor, haha) och frågade om han kunde hjälpa min chaufför att hitta till mig. Halleluujaaaa! 😀

Ångrar lite att jag inte kommer ihåg mer av franska när jag pluggade det i gymnasiet. Att kunna många språk är verkligen mäktigt!

imageimageimage instasnap

8 kommentarer

 1. Så jäkla sjukt att de inte kan engelska.. I alla andra (ja, typ i alla fall) länder får folket lära sig engelska så jag fattar inte varför fransmän ska vara mer märkvärdiga och vägra? Vad beror det på egentligen?

  1. Förr i tiden så pratade man franska I många länder och kommunicerade så, franska var det ledande språket. Flera länder har låneord från franskan faktiskt även svenskan. Sen blev engelska det ledandet språket istället för franskan och man började kommunicera på engelska. Frankrike har krigat mycket med england och har en historia av att inte tycka om något som har med england att göra.

 2. ^ Tja, det är ju ett världsspråk precis som spanska och engelska. Varför lär sig inte alla franska istället undrar de säkert? 😉 Tror också många förstår men tycker det är jobbigt att prata. Jag förstår finska men kan verkligen inte prata även om jag ville. När jag försöker så står det stilla i huvudet!

  Haha det är så kallt i Sverige just nu att jag skakar av köld bara att titta på din tunna jacka. Söt du va i fläta! C: Ha en fortsatt trevlig semester du och din vän!

 3. kommer ihåg när vi var där med klassen och läraren fick sköta allt prat, haha tur man fick behålla sitt betyg efter det ;D

 4. Min mamma började alltid med lite franska, typ ”bonjour!”, för att få deras uppmärksamhet och sen fortsatte hon med engelska haha. Då kunde de inte smita. xD
  Min mamma pluggade franska så hon kunde ju lite, men man kan ju inte ett språk helt och hållet genom att gå på lektioner 2-3 gånger i veckan. Jag kan (kunde?) spanska, men man tappar så mycket om man inte läser/hör/pratar spanska med nån. :/

 5. Åhh så häftigt jag vill också besöka paris 😀

 6. Vad härligt det ser ut!

 7. Så vackra bilder! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *