Mobbning från en 12-åring perspektiv

Hej hej alla fina läsare där ute som ska läsa denna inlägg nu. Denna inlägg ska handla om mobbning då flera runt om här i världen blir konstant nedtryckt. Men ni undrar säkert varför jag skriver här? Det är för att Foki kan nå ut till flera personer och jag vet själv att jag kommer ha både rätt och fel. MEN innan ni fortsätter läsa tycker jag att ni borde sätta er ner med en varm kopp te, choklad, kaffe. Vad som helst och bara ta det lugn.

Och för det första så vet jag faktiskt inte var jag ska börja. Jag själv vet att flera kvinnor i Sverige blir utsatt för sexuella trakasserier, flera blir mobbade. Och när det kommer till män som inte kan styra över sig själv, som inte kan hålla sig borta från kvinnor. Som inte har mer vettigt i hjärnan, och bara tänker på kvinnor. Jag vet inte hur jag ska säga det, men de som blir utsatt för detta, jag ger er sååå många kramar nu, för det behöver ni verkligen. Och ni behöver så mycket stöd, och det får ni av mig. ♥

Idag går jag första terminen i 6:an, 12 år och mitt namn är Bem. Jag vet inte vad mitt namn betyder, men jag själv tar det som att kämpa. Kämpa tills du uppnår det du vill.

Ärligt så är min klass obeskrivlig. Jag menar inte obeskrivlig på ett bra sätt, utan tvärtom. Den är sjukt stökig, och vänta. Låt mig prata klart här lite. Det är inte bara stökig i klassrummet när jag jobbar. Det är stökig på rasterna också. Deras ord är stökiga, deras blickar är stökiga. Jag har blivit kallad hora, neger, idiot, ful, jävla thai eller jävla kines. Du har fan kines ögon osv. Jag kan inte säga att jag har världens bästa självförtroende, för det har jag inte. Men jag vet själv att jag inte är en hora, jag är 12 år, jag är ingen hora. Det spelar ingen roll från vems mun orden flyger ut ifrån, det tar på en. Hårt, trycker ned en person. Jag är rätt så trött på mina kamrater 🙂 Jag kan inte kalla de för mina vänner, för de har inte rätt till att bli kallad mina vänner. Jag är inte ensam, och verkligen inte den första.

Jag vet att många där ute skadar sig, eller har skadat sig. Men jag vet en sak. Ni mår inte bättre av det. Varken av att dricka, röka eller skada sig själv.  Ni mår så mycket sämre, och jag vet att man mår bra för stunden, men man kommer behöva betala för det senare.

image

Har ni sett serien The Flash? Jag lärde mig något från den. ”Hur snabb du än är kan du inte springa undan från allt” eller hur det nu var. Och Barry har rätt 🙂 Det kan man inte, vi alla har försökt att springa ifrån våra problem nångång. Vad kom vi tillslut fram till? Det vet vi nog alla, jag kan inte förstå mig på mobbning, jag kan inte förstå hur folk ens orkar trycka ner en och sedan tro att man själv mår bättre. För det gör man inte, jag vet att jag inte ska ta åt mig orden. För det är inte sanna. Vi alla gråter väl lite då och då. Vi ska inte behöva hålla oss för gråt, gråt ut, allt ni kan. För det kan vara sååå bra för dig själv. Hur töntigt det nu kan låta så är det bra för själen. Vi kan inte hålla emot ibland.

Vill ni veta min lilla lista på hur man ska göra när man mår som sämst?
1. Ta en varm kopp te eller choklad och bara kolla på film, komedi eller sorgsna filmer.
2. Skriv av er allt ni känner på ett papper, läs igenom det och tänk efter. Är det verkligen sant eller inte?
3. Gör något som får er att må bra, dansa tex? Musik kan göra så sjukt mycket mer än vad ni tror. 

Ingen kan förändra dig, det är bara du som förändrar dig själv. Ingen kan bestämma över hur du ska se ut, VAD du egentligen ska bli i framtiden. För det är DITT liv och DINA val.

Det var inte ens bra skrivet av mig jag vet. Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva men jag vill på nå sätt få stopp på all skit. Jag kanske inte kan göra hela världen till en bättre plats, men jag kan iaf göra en liten del av den. 

tumblr-love-8

Jag vill inte att fler ungdomar, barn, vuxna ska gå runt och ha självmordstankar. De ska inte ha de, för varje liv som finns på jorden kommer göra något gott. Ett liv kan göra en skillnad, stort eller litet spelar ingen roll. Det är skillnad. Och de som har skadat sig, haft sådana tankar. Ni vet hur det är, stötta varandra även fast ni inte är goda vänner. Vi alla här är människor, vi ska vara glada över att vi har varandra. Jag själv vet hur det är att säga ”jag mår bra”, när man håller på att gråta sig till döds. När vi människor mår som sämst kommer det aldrig att synas på utan. Och att lägga upp bilder på internet som visar att man mår som sämst, där man gråter. Ja, de är sant man söker uppmärksamhet. MEN det kan vara ett rop på hjälp också.

Och jag vet att mina nära och kära alltid kommer finnas där för att stötta mig. Försöka lyfta upp mig från botten av, lära mig flyga och vara fri.
Foki sa en gång till mig att hon slog en pojke när hon var i min ålder när pojken var elak mot henne, sen avslutade hon med att man ska såklart inte lösa det med våld.

Snart är det jul, om 3 dagar. Jag vill att världen här ska vara mer snällare. Eter det som hände i Paris vågade jag faktiskt knappt gå ut ur mitt hus. För det var det värsta som kunde hända, att så många personer dog. Att så många personer var tvingad till att lida pga detta. Även fast ingen av dom jag kände så sörjer jag med dom. För det är inte rätt, världen är inte rätt. Jag vill INTE se världen ruttna, om jag skulle välja mellan att ge mina 73 liv till en gamling som hade 1 år kvar att leva. Jag skulle på direkten kunna ge h*n mina liv. Att så många faktiskt bryr sig är helt fantastiskt.

Vart jag faktiskt vill komma fram till är att jag vill att alla ska må bra. Inte behöva bli mobbad pga sin hudfärg, ögonfärg eller hårfärg. Herregud, vi är människor, vi alla ska vara vänner. Det ska inte ens behöva betyda nånting, vi alla är vänner och så ska det förbli. Jag vill att vi försöker.

Ett litet hej och ett leende kan betyda mer än vad man tror. Om ni ser någon sitta själv, ni behöver inte gå fram och prata med personen. Ge h*n bara ett hej och ett leende. För det kan göra så mycket, det kan göra ens dag. Man kan gå runt och känna sig älskad en hel dag.
Som jag alltid har sagt till personer.
Älska dig själv innan du älskar någon annan.
Du måste kunna ta hand om dig själv innan du vill ta hand om någon annan.
Det behövs verkligen. Och det SKA ni försöka med. Vi är så mycket klokare än vi tror, starkare än vi känner. Vi är människor, vi har hela livet framför oss. Vi ALLA gör misstag lite då och då. Jag vill att vi ska försöka göra varandras dagar lite bättre nu. Hjälpa varandra att lyfta vingarna, våga vara sig själv, våga visa vem man egentligen är bakom skalet. Hjälp varandra, stötta varandra. Försök (Jag menar det) att le åt alla som verkar ha en dålig dag, spelar ingen roll om den personen inte ler tillbaka. Det kan betyda mycket, betyda något. Mest för MIG, och för dig själv.

Det är jul snart hellu?? WAKE UP AND MEET MY WORLD. Just DU kan bli det du vill, just DU kan bli en sångare. Vad som helst, bara se till att den uppfylls, om du verkligen ser fram till något så vet jag att ni kommer kunna fixa det. Vi kommer klara så mycket tillsammans, orkar en av oss försöka göra miljön bättre orkar alla andra det.

image

Ha nu en sådan god jul, lev livet som ni vill leva det. Glöm inte att le, för det förlänger livet 😉 Och sedan glöm inte att vara er själva, ni är så mycket lyckligare utan falska vänner. Nu måste jag sluta innan Foki blir trött på att läsa allt detta. Massa styrkekramar till er.

/Bem <3, 12 år.

34 kommentarer

 1. Så bra skrivet av Bem! Att en 12-åring kan vara så duktig på att uttrycka sig i ord tycker jag är fantastiskt. Skrev själv en uppsats i år (årskurs 8) om nätmobbning och man får verkligen inte ur sig några ord. Finns det något mer fruktansvärt, vedervärdigt eller motbjudande än mobbning? Kan bara inte förstå hur en människa kan göra något sånt. Det gör mig ledsen
  Bem har verkligen fattat dehär, hon har ett riktigt stort hjärta och jag tror hon kan göra stor skillnad och få folk att tänka en extra gång.
  Önskar en underbar och glad Jul till dig och dina nära och kära Foki! Önskar alla hade lika stora hjärtan som ni. Var rädd om er i jul och sköt om varandra.
  Varmaste hälsningar från Jonna i Norrlands inland <3

 2. Så väldigt fint skrivet Bem! Ett leende betyder mycket, det har du rätt i. Idioter som kallar medmänniskor för fula saker. Många kramar!

 3. Så klok människa!<3

 4. Det här var det bästa jag läst på länge. Håller verkligen med allt som du skrivit, Bem. Det är så sant, vi människor borde vara snälla mot varandra och ta hand om varandra, inte prata skit, kalla folk elaka saker och trycka ner folk. Det är sådant som ingen borde få gå igenom, men det händer så många ändå, vilket är så så tråkigt. Så nu när det är juletider så får vi sprida massa kärlek överallt
  Alla kramar till dig Bem, Foki, och alla därute!

 5. Ååh Bem, detta är en jättefin text. Jag har precis blivit kallad för sådana hemska saker som du, det gjorde att jag blev en våldsam tjej mot alla pojkar jag stötte på, haha jag slogs väldigt mycket mot de också. Det är bra att du har en bättre tankesätt än mig, för våld löser inget och det lärde jag mig med tiden. Sen är de absolut inte värda ens tid heller. Du är en så mycket starkare människa än vad jag var då, och du har tur som har en sån fin och peppande kusin som Foki. Fokusera bara på plugget och dina nära och kära så kommer du se att karma kommer slå de hård i framtiden. Var stark lilla Bem. <3 Hoppas på fler gästbloggsinlägg från dig ^^

 6. Herregud vad fint skrivet, när jag var 12 år visste jag knappt ens hur jag skulle beskriva mina känslor men du är riktigt bra på det. Folk kan vara så elaka och det är verkligen inte okej. Tycker inte att du, jag eller någon annan förtjänar det. Tur att du är så smart och försöker se förbi allt det där 🙂 Du är en förebild och jag hoppas att människor runt dig ser det och att de som beter sig dåligt inser det med. Kram <3

 7. HEJ!
  världens bästa ord <3

 8. Elisabeth

  Hei, søte Bem. Så kloke ord fra en 12-åring. Du er beviset på at vi mennesker kan være snille om vi bare vil, uansett hvor gamle vi er. Jeg blir trist av å høre at ei så flott jente som deg har opplevd mobbing. Men det virker som om du hever deg over det, og bruker det til å skape noe godt. Jeg håper du står opp mot klassekameratene dine og sier i fra. Men svar dem ved å være snill. Du er mye mer moden enn dem. En dag vil de forhåpentligvis innse hvor barnslige de var.
  Ja, vi må virkelig huske å smile! Sammen kan vi oppnå mye.
  Ønsker dere en god jul!
  Klem fra Elisabeth, 19 <3

 9. Bem du är så himla bra <3 Jag älskar dig o e så himla glad över att ha gig som vän , due så himla bra, o om en enda till kallar dig för sådant igen åker jag upp till Norrland, för ingen ska vara taskig mot den finaste tjejen och bästa vännen som finns <3 Kommer alltid o finnas för dig// Thea

 10. Underbara Bem,
  Det gjorde så ont i själen att läsa de hemska orden du blivit kallad för, i så ung ålder. Hur barn (och vuxna för den delen) kan vara så otroligt elaka mot varandra är för mig obegripligt.
  Jag hoppas att du kommer ihåg att människor som känner ett behov av att på ngt sätt trycka ner ngn annan, till exempel genom att säga fula saker, själv inte mår 100 % bra. Detta vet jag av egen erfarenhet.
  Du verkar vara en väldigt klok liten människa, skulle vilja påstå att jag liknade dig när jag var några år yngre 🙂 Förutom det är du också otroligt vacker, både från utsidan och – more importantly – insidan.
  Detta blev nu en väldigt lång kommentar, men jag hoppas att den fullgjorde sitt syfte, dvs att få dig att le och kanske känna dig lite bättre angående alla dina tankar 🙂 Hoppas du får en underbar jul!

  ❤️, I
  16 år från Finland

 11. Bem,

  du skrev en sådan öppen text så jag hoppas att jag kan vara öppen mot dig med.
  Jag hoppas innerligt att dessa personer som använder såna onödiga ord en dag kommer förstå vilken påverkan ord kan ha. Jag hoppas att de förstår att de kan såra en människa så mycket att den personen kan börja avsky sig själv. Låt det inte hända dig! Ingen har rätt att nedsätta dig på grund av ditt utseende eller intelligens. Låt de tro vad de vill – innerst inne vet du vem du är, och om du inte riktigt vet det än så kan jag säga att du sakta och säkert kommer att bli den du vill vara en dag. Dessa personer kommer en dag försvinna ur ditt liv och du behöver aldrig mer påminna dig om dem.
  Det kanske är lättare sagt än gjort, men tro mig. Tillslut kommer du tänka på dem så sällan, och om du nu skulle tänka på dem så minns du vilka hemska personer de är och vilken fin person du är. Den här texten är ett bevis på det och jag vet att du kommer bli klokare med åren!
  När du hittar dina riktiga vänner så ska du vara rädd om dem. Riktigt goda vänner är sällsynta. Jag skulle säga att jag har kanske 3 riktigt goda vänner, trots att jag umgås med flera. Och jag gillar dem också, men jag skulle kanske inte berätta allt för dem.
  Mina storebröder är också mina bästa vänner, jag kan verkligen berätta precis allting för dem. Precis allt. Tills du har hittat dina vänner, låt Foki vara din närmsta vän. Jag vet att hon är en fin person som genuint bryr sig om andra och du kan säkert berätta allting till henne. Genom att låta henne läsa igenom den här tunga texten innan den lades ut på bloggen så är jag ganska säker på att du litar på Foki.

  Sexuella trakasserier sker i alla länder men är något som inte borde finnas. Tyvärr finns de kvar, och det enda sättet att bli kvitt med dem, tror jag, är att låta våra barn få veta att alla är lika mycket värda. Ingen ”har sin speciella plats”, man låter människor hamna i fack som att ”alla kvinnor ska kunna laga mat” eller ”bara män ska mecka med bilen”. Det är fel. Man får aldrig placera människor i ens egna perfekta värld, där allt är som du vill – för det finns ingen perfekt värld. Man kommer alltid bli besviken över något, det är en del av livet.
  Men låt aldrig livet bli för tungt för dig. Glöm inte att se ljuset också. Jag har en vän som flera gånger har försökt att begå självmord, men jag slutar aldrig att påminna henne hur mycket jag älskar henne. Varje gång så ber jag henne att inte skada sig, men det fungerar självklart inte varje gång. Hon säger att ”alla skulle må bättre om jag inte fanns”, men det stämmer inte. I alla fall inte för mig. Jag gråter bara när jag tänker på det, och jag tror att det är bra att jag fortsätter att påminna henne om att det finns mycket gott från henne också. Även om det är tungt för mig med.

  Jag har också blivit kallad för saker och fått blickar och diverse andra saker bakom min rygg har skett, och det tyngde mig så mycket. Jag drog mig undan mina kompisar på rasterna, bara för att få vara med mig själv och mina tankar. Och efter ett bra tag insåg jag en grej. Vet du vad det var? Jo, att alla som betedde sig som skitstövlar bara kunde dra. De kan säga precis vad de vill, men det skulle aldrig påverka mig mer. Några år till med dem i klassen, och jag behöver aldrig se dem mer! Och det fungerade (sådär, klart att man fortfarande blir sårad), för när jag slutade högstadiet och började gymnasiet såg jag dem fortfarande ibland – men de struntade fullständigt i mig nu. Och i min nya klass sågs jag som en ”toppelev” eftersom jag alltid satte mig längst fram i klassrummet för att se demonstrationen bättre, haha. (Not trueee, jag var inte alls smartast i klassen, jag hade helt ok betyg, men de fick tro vad de ville..! 😉 )

  Apropå terrordåden i Paris: ja, det skrämde mig något otroligt också. Och så tänker jag att det här är vardag för vissa människor i världen. Och att det är hemskt att man bryr sig mer att liknande dåd händer i Paris istället för i Mellanöstern. Bara för att Paris ligger i Europa! Men självklart blir man skärrad, Paris känns inte särskilt långt borta – vem säger att något sådant inte skulle kunna ske här? Det skulle ju ha kunnat ske för ett par år sedan; minns du bomben i Stockholm under julhandeln? Då blev jag också rädd. Och varje vecka, eller månad, när jag åkte tunnelbana till universitet var jag rädd att det skulle kunna hända nåt i tunnelbanan också.
  Men det är som fransmännen säger: vi kan inte låta dem skrämma oss! Det betyder att de har vunnit, och det ska vi aldrig tillåta! Vi måste leva våra liv som vi vill. Återigen, ingen har rätt att bestämma hur du ska vara och bete dig.

  Och jag blir rädd av att det blåser bruna vindar i Europa, som man säger. Jag blir lika arg varje gång jag läser att man har brunnit ned ett flyktingboende eller sparkat ned en tiggare. Vet inte folk hur världen såg ut förr, vilka omoderna tankar folk hade?? Vadå att vita människor är bättre än andra?? Du är rädd för andra språk och för andras traditioner säger jag bara. Jag förstår inte hur folk kan tänka så dumma saker. Och att det finns ungdomar som tänker så idag?! Jag vill inte att någon av dem ska komma till makten den dag de blir vuxna.
  Om världen kommer gå tillbaka till 1800-talets idiotiska rasbiologi eller fobi för andra människor så… nä, jag finner inga ord. Jag vill fasiken inte ha en sån värld.
  Så, Bem! Tillsammans mot en bättre värld! Vi kan inte göra allt, men vi kan göra en del! Nu ska jag också avsluta min text innan den blir ännu längre.
  Världens största cyber-kram till dig. ♥

 12. Väldigt fint skrivet utav dig, Bem! 🙂

 13. Josefine

  Jättefint skrivet av dig Bem! Beundrar dig och dina ordval hur du så väl kan uttrycka dina känslor som går rakt in i hjärtat. Det finns så mycket igenkänningsfaktorer i din text. Med en stökig klass som inte lyssnar, mobbar andra bara för att de innerst inne mår dåligt själva, vet inte hur de ska bete sig utan följer ”strömmen” bara för att alla andra gör samma sak. Jag kan inte heller begripa hur människor kan vara så känslokalla och lägga ner sin energi på att trycka ner folk. En massa onödiga ord, kommentarer, blickar, viskningar.. Listan kan göras lång. Jag har själv blivit utsatt för mobbning så jag vet precis hur du känner dig. Den känslan att inte duga till något. Att alla andra var bättre än en själv bara för att de var ”populära”. Att bli nedtryckt i princip varje dag bara för dessa j*vla idioter.
  Men efter många om och men lyckades jag ta mig ur detta. Nu fick det räcka. Jag orkade inte mer.
  För min del var det först och främst musiken som fick mig att inse det. Jag bytte min musiksmak helt. Om de kan utstråla så mycket självständighet och glädje så varför kan inte jag göra samma sak? Detta var bland det bästa som hänt mig. Jag blev plötsligt fri från allt och kunde leva det liv jag ville utan att vara rädd för att någon skulle säga något taskigt till mig. Detta hände ju såklart inte över en natt utan det tog ett tag innan jag insåg det. Men det var helt klart värt det! Jag hoppas att du också får chansen att känna den känslan. Du är så ung och har hela livet framför dig! Låt inte andra trycka ner dig. Var stark och försök att göra det bästa av hela situationen. Låter kanske svårt just nu men ta en dag i taget. Ställ dig framför spegeln varje morgon och säg: ”Vad bra jag är!”
  Ingen förtjänar att behöva bli mobbad!

 14. <3 <3 <3 <3 <3

 15. SÅÅ hima bra skrivet!! 🙂

 16. Mamma Pia

  Tack Bem, du är en mycket klok, smart och mogen ung dam måste jag få säga.
  Jag har en dotter som idag är en ung vuxen (22år) och när hon var något yngre än dig hade vi en liten pratstund där jag talade om för henne att vissa ord och mobbing inte är OK. Jag är emot våld men lovade henne att om någon kallade henne Hora eller någonting liknande fick hon faktiskt ge den personen en smäll. Det hände en gång på mellanstadiet sen sa ingen någonting sådant till henne igen. Jag vet att våld inte är bra, men ingen diskussion med dom fungerade inte.
  Sen när tejerna var taskiga på rasterna och hade småkrig om vem som skulle vara ledare och vem som var bäst, då satte hon sig i gungorna en bit bort och vägrade delta. Det gav effekt för min dotter var en sådan som nästan alla gillade och tjejerna hade lite kamp om att få som kompis. Men eftersom hon var och är en stark person så vägrade hon vara med dom som inte var reko. Tänk vad bra det skulle vara om det fanns flera sådana tjejer och killar både i skolan och i vuxenvärlden.
  Ha nu en bra jul och umgås med din familj. Sen tycker jag att du ska be Fobi komma till din skola och prata om mobbing och om att vara reko. För skulle tro att många ser upp till henne och det kan ha den rätta effekten.
  Kram ifrån en mamma som blir lite ledsen i hjärtat av att sammhället blivit så hårt.

 17. ❤️❤️❤️

 18. Caroline

  Kloke ord fra en 12-åring dette, men ikke overraskende; unge mennesker er mye klokere enn mange tror.
  Kjære Bem, bare det at du har gjort deg disse tankene viser at du er en moden, reflektert person med mye omtanke for andre, og ikke minst med evne til å uttrykke deg. Denne evnen er gull verdt! Å kunne skrive av seg, eller å skrive for å opplyse er noe av det beste man kan gjøre.
  Likevel gjør det meg vondt at du har opplevd så mange stygge kommentarer, at du har blitt mobbet. Jeg vet hvordan det er, jeg ble mobbet gjennom hele grunnskolen, og tidvis også på gymnaset. Det gjør vondt, men det gjør også sterk. Du kommer ut av det med en styrke og en refleksjonsevne som ikke mange andre har. Det blir bedre, bare du tror på deg selv, stoler på den du er, og tør være den personen. Det er ikke deg det er noe galt med, tvert imot! Du er en kjempefin, smart ung jente, og jeg beundrer at du tør skrive så åpent på en så stor blogg!
  Nå vet jeg alt at du har en fantstisk støttende familie, ikke minst Foki, som backer deg opp, og som du kan snakke med, men jeg håper også du har noen på din egen alder som du kan prate med, og som du stoler på.
  Kanskje du kan vise læreren din dette innlegget? Det er ofte lettere å uttrykke seg med ord, og kanskje lettere for andre å forstå også?
  Jeg tror du bærer på en stor styrke og evne til å gjøre en forandring!
  Heier på deg, Bem!

  Masse kjærlighet fra Norge!

 19. Kramar från en 20-åring som känner sig så glad av dina ord! <3

 20. Bem for president säger jag!!
  Du är modig som skrivit öppet här.
  Du är stark som vågar vara modig.
  Du är omtänksam det märks i din text.
  Du är vacker som delar med dig av dina känslor och tankar.
  Du är en riktigt bra person. En sådan som ger mig hopp om framtiden. Tack för detta, Bem! Önskar du kunde va min vän när jag var 12 och ensam och mobbad.

  1. Det spelar ingen roll hur gammal du är nu. 12 år eller ej, jag kommer alltid finnas där oavsett vad. Och kom ihåg att du inte är ensam, jag finns här <3

 21. Väldigt kloka ord från en 12 åring. Det finns ingen ursäkt för mobbning.
  Jag är själv född och uppvuxen i Sverige, med Afrikansk påbrå. Jag fick ofta höra kommentarer om min hudfärg som inte var särskilt snälla. Det är hemskt hur ord ibland kan vara svåra att glömma. Du är otroligt stark Bem och det är otroligt modigt av dig att skriva om dina upplevelser. Det är tråkigt att alla inte förstår att vi alla är jämlikar och att det är fantastiskt att vi alla inte ser identiska ut. Fortsätt skina Bem!

 22. Väldigt klokt ord. Massa kramiz<3

 23. Kära hjärtat Bem, om din klass och skola behandlar dig illa bör du genast byta skola! Acceptera inte den destruktiva situationen du befinner dig i! Styrkekramar

 24. Så ung och redan så klok <3 ta hand om dig <3

 25. CommanderKeen

  Jättefint och bra skrivet av Bem.
  Det är tufft att växa upp idag men jag tvivlar inte en sekund på att Bem kommer växa upp och bli minst lika fantastisk och stark som du Foki. <3

 26. Julia Karlsson

  Bra där Bem! Jätte bra skrivet. 🙂 <3

 27. Penpichaya

  Hej! Det är en kommentar till Bem jag tycker att de som säger till dig attdu är ” hora” o massa skit ta inte åt dig för jag tror att de är avensjuk på dig. Du ska inte bil ledsen över det för att du ska visa för de att du är stark och att du inte ska låta de trycka ned dig för att det är det ända det vill.

  Va stAark nu na!!!

 28. Bem, du är helt fantastisk! Du är en sådan snäll, stark och helt underbart intelligent! Skolan var tuff även för mig men stå upp för dig själv, ta inte åt dig och omgiv dig bland människor som älskar dig och lyfter upp dig. Du klarar detta!

 29. Lennart Larsson

  Underbara Bem.
  Det gjorde så ont i själen att läsa de hemska orden du blivit kallad för, i så ung ålder. Hur barn (och vuxna för den delen) kan vara så otroligt elaka mot varandra är för mig obegripligt.
  Jag hoppas att du kommer ihåg att människor som känner ett behov av att på något sätt trycka ner nån annan, till exempel genom att säga fula saker, själv inte mår 100 % bra.
  Om din klass och skola behandlar dig illa bör du genast byta skola! Acceptera inte den destruktiva situationen du befinner dig i! Styrkekramar

 30. Åh Bem!! Tack för dina ord. Du är underbar och otroligt vacker på insidan och utsidan. När du växer upp kommer du garanterat uppfylla dina drömmar och bli framgångsrik!! Otroligt intelligent och du har världen i dina händer. Tack för din otroliga text.

 31. Jag är så stolt över dig sis <3 Denna text var otroligt fin <3

 32. Kämpa på fantastiska unge! Minns de första bilderna man fick se på dig på Fokis blogg, när du bara var en liten flicka. Va längesen.
  Tack för att du bevisat att dagens ungdom minsann kan uttrycka sig i ord! Duktigt skrivet och modigt.

 33. Du är så bra! =)
  Haha jag älskade dina tips om vad man ska göra för att må lite bättre för stunden. Jag är 27+ och jag tolererar inte att bli mobbad (tänker bara fuck it, det är ju de som är patetiska, de stackars människorna… och sedan fräser jag ifrån om jag tycker någon säger något så pass elakt att man måste sätta ner foten (detta gör jag för mig själv men även för andra om de inte säger till själv)). Detta har blivit lättare då man kunnat skapa sitt eget nätverk av vänner och trygghet i sig själv att man är bra. Men såklart var det ju svårare då man var yngre och osäkrare och mer beroende av de man gick i skolan med etc… men fortfarande så kan jag känna mig värdelös och att jag inte duger till (Samhället är ju ganska bra på att få en att känna ex:”du borde prestera bättre” etc.). Jag gjorde nog som dina tips förr men har väl sakta glömt bort att göra det aktivt. Haha så det var så underbart att få aktiviteterna uppradade här som konkreta ”hjälp-dig-själv-att-må-bättre-för-stunden-och-kanske-längre-fram”.

  Bra jobbat, både Foki och Bem!

  PS. Jag önskar mer bilder på ditt hår för jag funderar på att ”go blue” ^^ DS.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *