Pumpkin Soup

Vi har tagit reda på pumpaköttet när vi gjorde halloween pumpan. Jag tänkte göra antingen pumpkin pie (pumpapaj) eller pumpkin soup (pumpasoppa) och det blev soppa den här gången.

När ni gör halloweenpumpa hemma, tar ni reda på pumpaköttet eller slänger ni det? Det finns så härliga rätter som man kan tillaga med pumpa så släng det inte! Jag äääälskar pumpa och alla rätter som innehåller pumpa (speciellt när man tillsätter pumpa i rödcurryrätter), det har jag gjort sen jag var liten. Pumpa har så härlig konsistens och smak.

Tycker ni om pumpa? Vad är era favoriträtter?

Här kommer mitt recept på pumpasoppa för er som vill testa:

image

image

Ingredienser: Pumpa, Timjan, Vitlök, Smör, Grädde, Grönsaksbuljong, Grädde, Salt, Peppar och kanel.

image

1. Stek pumpa tillsammans med vitlök i smör tills pumpan blir mjuk. Tillsätt sedan timjan och rör om.

image

2. Mixa allt.

image

3. Sätt den mixade röran i kastrullen och rör ihop med grädde.
4. Krydda och smaka av soppan med grönsaksbuljong, peppar, salt och jäääättelite kanel.

image


Servera med en klick creme fraiche
ENJOY! ♥

6 kommentarer

 1. Åh va mumsigt det såg ut! 😀

  Att gå från 57 kg upp till 117kg och sedan ner till 59kg för att nu ligga på 107 kg har inte varit någon rolig eller lätt resa. 2016 kommer bli hälsans år för mig och jag behöver verkligen motivation och tips. Om du vet om någon ”hälsoblogg” du tycker väldigt mycket om hälsa på hos mig och tipsa!
  http://hajnal.se

 2. Tänkte precis skriva att vi har gjort en pumpasoppa hemma en gång, men så kom jag på att det var sötpotatis. Hoppsan. 😛
  Vi gjorde en afrikansk sötpotatissoppa med jordnötssmör – jättegott! Minns inte receptet, men googla på african sweet potato peanut butter soup om du vill prova. 🙂

 3. Ser gott ut! ^^
  Jag är inte så stor fan av pumpa. Det är inte äckligt men den har en speciell smak som jag inte är så glad för men en sak som min mamma lagade för halloween var pumpapuré med riktig vanilj. Det låter kanske inte så gott, puma och vanilj men det var underbart gott. Blev typ beroende av pumpapurén. ^^ Och jag som inte ens gillar pumpa så mycket. 🙂

  Älskar din blogg! Varit din läsare i fyra år nu. 🙂

 4. Testa att lägga till morötter och färsk ingefära till ditt recept. Gott!

 5. Coolt med pumpa, jag tror inte jag har smakat det innan faktiskt. Har den kanske en konsistens som papaya frukten har?

  http://peachj.se

 6. Bör ha varit pumpasoppa (sopa de Calabassa på spanska) som serverades rätt så ofta på buffén på ett hotell i Punta Cana, Dominikanska Republiken där jag bodde med mitt jobb under 1 månad för några år sedan. Minns att soppan var supergod. Minns också att ett par Rayban solisar ”försvann” från mitt middagsbord i hotellets restaurant vid ett tillfälle…. bläää.
  Not good!!!
  Tjuvaktiga personer tycker man INTE om.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *