Preparing for Roadtrip in USA!

Godmorgon finaste läsare,

Jag vaknade jättetidigt idag, men ligger fortfarande här i sängen med min dator. Jag har pratat med lite med folk där borta i Thailand gällande allt kring mitt jobb o.s.v. och kollat efter inspiration inför USA resan. Såg bl.a. att man kan hyra Maserati på Avis! Dom har nyligen lagt till fordon för inte så länge sen, FETT! Jag vill däremot hyra en klassisk mustang eller camaro då jag har alltid tyckt om de där amerikanska muskelbilarna! Men vi måste också vara smarta med bilvalen, eftersom vi ska åka långa sträckor vilket innebär att vi måste ha bil med komfort så det blir förmodligen en SUV (Eller?! Måste fundera lite).

Vi ska vara borta i en hel månad och ska starta trippen i Los Angeles, Califonia och sen vidare till Las Vegas, San Francisco åka genom Texas vidare till Florida, Miami och sen upp mot New York! Nu har jag gjort listan väldigt kortfattat men vi kommer att stanna mycket efter vägen på alla intressanta platser och städer!

Åh! Vad jag längtar! Har inte kunnat göra den här resan möjligt när jag var aktivt i mitt företag men nu ska jag passa på innan jag kommer igång med allt igen!

Camaroindianhotelfirst-vacation-ss-grand-canyon-722012-225010_horiz-largebeautiful-america-flagstaff-arizona-8272012-124913_horiz-largeamrScreen Shot 2558-03-31 at 9.31.08Screen Shot 2558-03-31 at 9.31.39

Bild1 Bild2 Bild3 Bild4 Bild5 Bild6 Bild7

29 kommentarer

 1. OMG love the cars!! Jag skar bilar. Så snygga och vilka bilder!

 2. Ååhh kommer bli så kul att läsa bloggen då

 3. USAaaaaaa! Jag kan stark rekommendera en fordon ”Juicy” som kan hämtas i LA, San Fransisco och Las Vegas. Det är ett skit häftig bil att sussaaa igenom USA med. Bilen är inte så snygg (äcklig grön och lila) men ack så häftig och romatik att kunna lätt fälla upp tälten på biltaket…annars kan man sova i bilen!;) Laga mat kan man göra på spisen som finns installerat på bagageluckan! Ni behöver inte gōra hela sträckan med bilen, men några bara några dagar! Som tex från Las Vegas till Fire state park via Lake Mead. Tar 2 dagar tur/retur.

  Sen tycker jag att det ãr så himla synd att ni åker via Texas eller āns på route 66 som e lite waste of time! De flesta missar de vackraste och unikaste stāllen som NATIONAL PARKS som finns UTAH, NEVADAoch ARIZONA . Man tappar andan varje sekund! Googla tex ” the waves”…

  Kontakta gãrna mig för mer tips!;) USA håller mig varmt om hjärtat!

  1. Jag har planer på att resa runt i USA nästa sommar. Skulle verkligen uppskatta alla din tips på en resa genom USA. Du har ingen blogg eller liknande? Det svåraste med vår planering är vad resan kommer att kosta, då menar vi från resor, mat, boende, hyrbil, attraktioner, fickpengar. Ja, allt helt enkelt. Självklart beror det på hur man reser och vilken standard man är ute efter m.m. Men skulle uppskatta tips. Tack på förhand! 🙂

  2. Hej Sara K,
   Jag skulle vilja gärnaaaa dela av mig USA tips!;) Känns som om man få uppleva det på nytt!;) Vi var där i höstas i 2 månader!
   Vi var uppe på 130$/dag för 2 personer…ganska billig! Sen vet jag inte hur NI vill resa. Vi älskar mer backpacking stil. Mindre det kostar, roligare och spännande blir det för oss!;)
   Bilen ”Jucy” som jag skrev var ett super bil att roadtrippa i!
   http://www.jucyrentals.com/mobile/#vehicles
   Som du skrev, allt beror på vad man tycker om. Tycker ni om att enbart festa/shoppa/ ser coola ut/sova i 5 stars hotel…åk till de stora städer. Tycker ni som oss; natur, UNIKA ställe, sova gratis under bar himmel och ingen i närheten, så spendera helst er tid runt national parker. Men det är klart att Las Vegas, NY, San Fransisco och La är skit häftig också…men vi fick aldrig känslan ”freedom” eller ”alive” som vi hade annars när vi var på natinal parks. Vi kom precis hem från en 16 månaders lång jorden runt resa (vi gjorde en annan 2013 så vi har rest en hel del) och med handen på hjärtat var USA mest unik.
   Som tex ”Lower/upper antelope canyon (googla om du inte känner till) som alla vill se. ALLA betalar en stor summa för att köa och dela platsen med 10000tals andra turister. Vi hyrde en kajak för ett billig peng, paddlade en timme och gick bakvägen där det var ingen och gratis!;)
   Vill du ha lite foto maila mig : dee_k@hotmail.com
   Jag tror att jag åker med er!;)

 4. Hahaha!! Har ni läst den här???!! OBS! VARNING FÖR HUMOR!! 😀 http://nyheternasverige.se/fem-norska-homosexuella-man-fastnade-i-varandra/

 5. Åh, vad avundsjuk jag är, haha (jag hade skippat LA däremot då jag inte gillade den staden alls)

 6. Brukar aldrig kommentera men måste bara säga att det är ju de amerikanska muskelbilarna som har den bästa komforten om du ska åka långt! 🙂 ha en bra resa, ska göra något liknande någon gång.

 7. Vilken superkul resa! Kommer bli jätteroligt att få läsa din blogg sen när du reser runt där! Du måste lägga ut många foton 🙂

 8. Vi åkte Pacific Coast Highway med en Camaro för 1,5 år sedan… bästa resan i mitt liv! Åk inte Route 66, finns knappt något att se längre. Satsa på mer natursköna vyer eller via några roliga städer. Skönaste bilen att köra också Camaron, men tänk på att baggageutrymmet är jäääääääättelitet, vi fick ha nästan all packning i baksätet vilket gjorde det mindre roligt att åka nedcabbat…

  1. Det var det jag skrev till Fokis ocskå…route 66 är lite waste of time.

 9. Så roligt! Det ska bli spännande att få ”följa med på din resa” här i bloggen! 🙂

 10. låter superkul ju!

  min blogg om mode, smink & skönhet: nouw.com/vivizhang

 11. Min drömresa är att åka på Route 66 i en Cadillac 59, så är avis på dig nu!

 12. Åh drömresan ju! Hoppas det blir super mys! 🙂

 13. Men åh vad kul! ^^

 14. När ska du åka??:)

 15. Man blir ju inte alls avundsjuk, nejnej! 😀 http://www.finest.se/majabjorklund

 16. Låter helt fantastiskt. <3

 17. Låter som en grym resa. Fantastisk att bila så lång sträcka och kunna se en massa intressanta platser längs färden. När ni skall rastar kan jag tänka mig att man kanske skall undvika
  att stanna helt allena längs vägen, utan bara stanna på rastplatser etc. där det finns andra människor. Tänker rätt mycket på säkerhetsrisker när jag reser för att ha en safe trip Always.
  Vidare är det ju ett måste att kolla så att man har försäkring som täcker ALLT om man råkar ut för något i samband med en resa. En del svenska ungdomar ger sig ut i världen utan att ha försäkring, så råkar de ut för något allvarligt i en del fall och måste typ kanske åka ambulanstransport eller opereras utomlands eller så, vilket kostar väldigt stora summor som man själv får betala om man inte har en försäkring som täcker detta.
  Också bra när man hyr bill att man har en försäkring hos hyrbolaget som är heltäckande och att den gäller i flera olika stater och inte bara i den stat ni hyr bilen. Kolla också om ALLT ïngår, ibland finns det en tilläggsförsäkring för ”hjulen”, då de inte alltid ingår i grundförsäkringen.
  Skulle nog tro att ni har koll på allt detta.
  Rekommenderar även att ta med ”magsjuketabletter” ifrån Sverige. Inte för att USA är ett land med matförgiftningar som man hört talas om, men bättre ha med en liten förpackning från svenskt apotek än att stå utan om man skulle bli magsjuk av någon anledning.
  Hur mysigt som helst för er att bila genom USA……

 18. åhhh vill oxxxåååååå

 19. vilket fantastiskt äventyr det låter som!

 20. Vi bilade från Miami till San Fransisco på sex veckor. Det var lagom med tid tyckte jag, det hade varit tajt med mindre och jag hade inte fått se allt jag ville… Glöm inte googla upp hur långt det är så ni slipper stressa, USA är ett stort land. Och helt fantastiskt! Önskar också att jag haft ännu mer tid till all vacker natur i Utah och Arizona.

  1. Jaaa, synd att ni inte hade tid för Utah, Arizona och Nevada…undebara och unika ställe!

 21. Hej bästa Foki!
  Jag och min man har en dröm att kunna åka på roadtrip genom USA nästa sommar. Under din tripp till USA kan du tipsa om vilka hotel ni bor på, restauranger och attraktioner men inte får missa. Samt en tidSplan på hur lång tid det tar att åka mellan plats till plats. Med olika färdmedel. Och hur länge ni stannar på varje ställe. Det skulle också vara mycket intressant och givande att veta vad hela er USA
  tripp kostat, värdefullt inför vår ekonomiska planering. Dessa tips skulle vara otroligt uppskattade, säkerligen av fler än bara lilla mig. Tusen tack för en fantastisk blogg och ha en underbar resa!!! <3

 22. Det låter heeeelt magiskt!! Glöm inte kameran på den resan 😉

 23. Gud vad roligt! Hoppas på mycket info och bilder senare då 😀 eftersom det är troligt att det blir en liten roadtrip i usa även för mig nästa år. Så tips vore super efter 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *