Vi åt blommor till middag!

På alla On The Table restauranger här i Bangkok har dom en ”blomkampanj” just nu där dom sätter ätbara blommor i maten. Jag var så himla nyfiken (som vanligt) så jag beställde in mat, efterrätt och dricka där dom hade blommor i.

 Maträtten som jag beställde in innehöll Butterfly Pea blomma. Tror eller ej, det smakade faktiskt supergott! 
Dom brukar vanligtvis använda blomman till att göra saft, te eller färgsätter mat och efterrätter.

image

I Tiramisu satte dom rosor och sakura blommor i.
Jag vågade aldrig ta rosbladen i munnen då det skulle kännas för konstigt. Haha, värsta fegiz var jag.
Jag vågar ju äta bananblomma och dom lovade t.o.m. att man ska kunna äta rosor, men… ja… ni vet… nä…

image image

Här får ni en lista på fler ätbara blommor: Begonia, Gräslöksblommor, Gurkört, Gökärt, Kamomill, Krasse, Lavendel, Malva, Daglilja, Fuchsia, Isop, Luktärt, Nejlika, Oxalis, Pelargon, Rucolablommor, Rädiseblommor, Solros, Sommargyllen, Spansk körvel, Stockros, Temynta, Timjanblommor, Tulpan, Tusensköna, Veronica, Älggräs, Pumpablomma, Viol, Syren, Rödklöver, Ringblomman m.m.

Spännande! Nu måste jag experimentera lite under sommaren. MEN testa ingenting själv om ni är osäkra! Gör en undersökning först, kanske man måste behandla vissa blommor på ett speciellt sätt. Vill inte att ni ska bli sjuka och säger till doktorn att ni har läst min blogg på vilka blommor som man kan äta liksom, hahaha. Det finns ju blommor som faktiskt är dödligt giftiga, som änglatrumpet bl.a.

6 kommentarer

  1. Vad roligt att du delar med dig av en lista med ätbara blommor :-D. Men jag trodde att många av dem var giftiga men nu är det skönt att veta att det inte är så :-D.

  2. Åhh förstår vad du menar med att inte vilja äta blommor, som den fegis jag är så har jag heller aldrig vågat testa! ::D

  3. Du skulle ha testat rosbladen! Har faktiskt smakat på våra rosenbuskar (alltså ett blad, inte käkat hela busken, som det låter, haha!) och dom luktar ju underbart, men smakar heller inte så dåligt 🙂

  4. ska man äta blommor så måste dom vara obesprutade, eller besprutade med ofarliga bekämpningsmedel. (dock aldrig bra att äta besprutad mat, fast det mesta är besprutat idag så det är svårt att undvika)
    Jag hade gått till en florist och frågat dom eller köpa fröer själv och låta dom växa inomhus, undvik gärna rabatten då man aldrig vet vilket djur som går där och kissar 😉
    Kram du är helt underbar Foki!!!!!

  5. Så intressant inlägg

  6. Vad fin maten blev med blommor i den. <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *