Kambodjansk Mat!

Till middag lagade jag och Bill Kambodjansk nationalrätt ”Fish Amok”. Vi köpte med en kokbok hem efter resan då vi blev helt förälskade i Kambodjansk mat! Maträtten blev faktiskt lyckad och smakade precis som originalet! Jag lyckades hitta alla ingredienser här i Thailand då dom har i princip samma kryddteknik, yey! 🙂

Visste ni att: Kambodja, Thailand, Laos och södra Vietnam var som ett och samma land förut men som sen splittrades? Det hette ”Khmer Empire” (Khmerriket) som existerade i Sydostasien mellan 800-talet till 1400-talet… INTERESTING!!!! Nu måste jag youtube:a och titta på alla dokumentärer om Khmerriket! Haha 🙂

Photo 2015-02-11 20 23 50Photo 2015-02-11 20 24 09Photo 2015-02-11 21 13 43

18 kommentarer

 1. ser så gott ut. kramiz<3

 2. Det skulle vara kul om du kunde filma när du lagar maten, så att jag (och andra matintresserade) kan snappa upp tips 🙂 Detta för att jag lär mig genom att se hur andra gör, och inte genom att läsa recept 😀

 3. Vad gott det ser ut! ^^

 4. Angelina

  Åh, jag minns hur mycket jag älskade fish amok när vi reste i Kambodja! Kan du inte snälla lägga upp receptet på det? Kram!

 5. Haha ringde en klocka i huvudet av ditt inlägg:) kommer ihåg att vi läste om franska Indokina i skolan 🙂

 6. Mums vad gott det ser ut och mat med mycket kryddor är bäst 🙂

 7. Jag älskar verkligen när man ser något nytt, som en film, en bok eller en plats, och bara bli SÅ intresserad av allt! Jag är helst fascinerad om Marie Antoinette tack vare Sofia Coppolas film, exempelvis!
  Kul att du också har hittat något intressant! ^^

 8. YUMMIE,,
  Attans vad det låter gott.
  Skulle gärna vilja smaka denna rätt.
  Som jag nämnde i en tidigare mail, åt Cambodiansk mat på en restaurang i Dubai för några år sedan och det var bara himmelskt…. sååå gott

 9. Studerar man arkeologi kan man få lära sig massor om ”complex cities” och annat, såsom Khmerriket. Tips, tips!

 10. Khmer Rouge och Khmer Empire är väl inte riktigt samma sak? Khmer Rouge är ju de anhängarna till kommunistpartiet som bildades på 60talet som såg till att det hände en massa fruktansvärda saker i Kambodja som också är väldigt viktigt att komma ihåg tycker jag

  Khmer Riket är något helt annat.

  1. OOps läste inte igenom inlägget ordentligt. My bad.

 11. Ser smarrigt ut!

 12. minns att jag blev helt förälskad i Lok Lak när jag var i Kambodja. Åt det hela tiden! Med biff

 13. J undrar vad kostar det där du är o äta smink o kläder berätta
  gärna kramis fr maria.

 14. Åhhhh kan du inte visa recept!!!!!!!!

 15. mums

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *