Till lillasyster…

För 20 år sedan var den här dagen den mest dramatiska dagen i hela mitt liv. Jag fick sitta ensam på dagiset i flera timmar för att ingen kom och hämtade mig. Jag trodde att jag hade blivit övergiven av mina föräldrar. Jag var inte mer än 3 år gammal, ensam, ledsen och tårarna rann ner för mina tjocka kinder. Tillslut kom pappas bästa vän och hämtade mig. Han sa: -Var inte rädd vi ska ut på en rolig resa du & jag. Mamma och pappa väntar på dig där.

Jag hoppade in i bilen, rädd och förtvivlad. Frågade samma fråga hela vägen: -När är vi framme? När är vi framme? När är vi framme?

Tillslut var vi framme! När vi gick in i en stor byggnad såg jag att pappa stod och väntade framför dörren, jag sprang mot honom och hoppade upp i hans famn. Han sa: -Kom ska du få träffa mamma och du ska också få lära känna en söt liten bebis.

När jag såg mamma blev jag rädd, jag vågade inte gå fram då hon hade sjukhuskläder på sig. Jag gömde mig bakom pappa och kikade från avstånd. Tillslut tog jag modet och gick fram. Tog mammas hand och sedan gav hon mig mjölk. På vänster sida av mamma såg jag att det låg en jättekonstig varelse. Liten kropp och stooooor huvud! Jag blev rädd och grät (igen).

Efter ett tag gick jag fram till den här konstiga varelsen och kikade då jag blev så nyfiken. Jag petade lite på hennes arm först och sen petade jag på hennes hand, tror inte ni att hon greppade om mitt finger då?! Jag pep lite och då sa mamma: -Var inte rädd, det är din lillasyster. Ta hand om henne och älskar henne.

Lillasyster, jag vet att vi har bråkat en hel del när vi var små. Men du ska veta att jag älskar dig mer än allt. Jag kan inte tänka mig ett liv utan dig. Du är den mest värdefullaste jag har i mitt liv. Grattis till din 20 års dag! Tiden går så fort och du har blivit så stor men i mina ögon är du alltid liten. Även om det var en sådan dramatisk dag för mig för 20 år sedan så är det såååååå värt! Då jag fick ha dig i mitt liv.

IMG_5657_F

41 kommentarer

 1. Aw, grattis till Fay

 2. Snälla kolla in min bästa väns nya och första singel!! Den är sjukt bra och hon är grym! Hon har även skrivit låten själv!! Så snälla kolla in!! https://www.youtube.com/watch?v=Z2lQ5sKP76s

 3. Aww så fint skrivet!

 4. Snälla gå in och kolla min kompis första singel!! https://www.youtube.com/watch?v=Z2lQ5sKP76s

 5. snälla in och lyssna på min kompis första singel!! Klicka på mitt namn!! 😀

 6. Vackert! Ni verkar ha en jättefin relation. 🙂
  Minns du allt det där eller har dina föräldrar berättat senare? 🙂

 7. Är hon alltså 94:a? Varför tar hon studenten med 95:orna?

 8. Vad gulligt :D! och himla fint ! Vad roligt att ni är så nära :D!!

 9. Natalie, vad tror du själv? uppenbarligen har hon ju gått om en klass eller börjat gymnasiet ett år senare.

 10. Finns dessutom folk som är äldre än 20 som tar studenten, alla är inte lika gamla i gymnasieklasserna (även om de flesta är, så brukar det oftast finns en eller några äldre)

 11. Foki, så jättefint du skriver om din syster Fay. Blev rörd när jag läste din berättelse.

 12. Grattis på födelsedagen och till studenten, Fay!! Jag tog studenten förra veckan och den dagen var nog den roligaste i hela mitt liv! Jag hoppas det var så för dig med. <3

 13. Så härlig bild på henne=) Hon såg så lycklig ut=)

 14. Du kanske vill ta en extra titt på bilden Foki…

 15. Lyllo dig som kommer ihåg saker från du var 3 år:) Min lillebror föddes när jag var 3 men kommer inte ihåg så mycket då.

 16. Jag är född 94 och tar studenten 2016. så inget konstigt med det?

 17. tros-flash =(

 18. EEEH, vad tänker ni egentligen som kommenterade om ett par trosor istället för kommenterat om hur fin texten är? Som om ni inte själv ha på er ett par? Vissa är ju bara för barnsliga.

  Foki, jag blev rörd av texten! Syskonkärlek!

 19. Jätte fint skrivet & Grattis till Fay! 🙂

 20. Va gulligt ^^

 21. För att hon visar det? En fin färg också 😉

 22. Vad fint skrivet. Kul att du kommer ihåg hela berättelsen också =)

 23. Så fint berättat, blev riktigt rörd c’:

 24. Grattiz till henne<3

  kramiz<3

 25. Såå fint skrivit 🙂

 26. Gud så fin text! Grattis Fay! <3

 27. Kolla in hos min blogg! Vad ni tycker om mobbning hos rödhåriga

 28. Grattis Fay!!

 29. Fint skrivet och grattis till Fay!

 30. Fint skrivet! Grattis Fay 😀

 31. åh vad fint skrivet Foki! kul att du kom ihåg hela händelsen också <3

 32. Stort grattis! Ni verkar ha en sådan fin relation. Önskade att jag också hade syskon.

  Kram <3

  _En blogg om psykisk ohälsa(det må vara tjatigt med dessa "mådåligtbloggar" men dom behövs). "Man är inte sin/sina diagnoser". Fast jo. Jag klarar liksom inte av vardagen. Emotionell instabil personlighetsstörning, ADHD, Depression och Panikångest_

 33. Gud vad fint! Jag minns så väl när jag fick träffa min lillasyster första gången!

 34. Gav dig mjölk?? Blev du ammad när du var 3 år?? :O

 35. Åå vad mysiga bilder 🙂

  Ta en titt på min blogg för att se hur en elitidrottares liv är 🙂

 36. Haha tros varning

 37. Började faktiskt gråta av att jag blev så rörd… :’]

 38. ยูมิ

  น่ารักจังเลยค่ะ ทั่งพี่ทั่งน้องเลย เห็นแล้วมีความสุขจัง สู้ๆนะค่ะ เห็นข่าวเรื่องแฟนเก่า เสียใจด้วยนะค่ะ ชอบค่ะติดตามอยู่นะค่ะ สู้ๆ :))

 39. vrf gråter jag?! haha vackert beskrivet! fin kärlek ni har:)
  och foki, vilken skribent alltså!!!!!!

 40. […] För 22 år sedan fick jag en lillasyster som idag är en av de få personerna som jag aldrig kan leva utan. Vet inte om ni kommer ihåg inlägget som jag skrev för exakt 2 år sedan när Fay fyllde 20? Jag berättade bl.a. hur dramatisk den dagen var när Fay kom till oss. Ni kan läsa om det HÄR. […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *