Kvällssyssla

Nu när sommaren börjar närma sig har jag märkt att mamma alltid är ute på kvällarna och håller på med hennes trädgård. Hon kan vara ute i flera timmar och kommer inte in i huset ibland om man inte ropa in henne. Hennes trädgård är hennes lycka, där hon kan finna ro och koppla av från all stress.

Ikväll bestämde jag mig för att hjälpa till mamma att rensa ogräs m.m. Ska blir jättekul att se hur fina blommorna är under sommaren!

IMG_3263IMG_3278

19 kommentarer

 1. Hej Foki 🙂 Jag har en fråga, vad tycker du om årets vinnare i Talang, Jon Henrik Fjällgren? Jag tycker att hans joikar är fantastiska och man tänker på den underbara natur vi har här i Sverige och man blir så lugn och harmonisk när man lyssnar på dem! Kram

 2. Vilken intressant och fin trädgård. 🙂 Du får jättegärna visa mer av hur det ser ut hemma hos er.

 3. Men åh vad härligt det såg ut :D! Det kommer vara så vackert med alla blommor och allt :D!

 4. Jag tycker att den redan ser jättefin ut..! ^^

 5. Wow! Vilken annorlunda trädgård.

 6. Vad FINT! 🙂

 7. Vilken fin trädgård. Hoppas du visar den efterhand som blommorna börjar slå ut. Gillar växter, så vackert.
  Har din mamma även någon ”kryddträdgård” eller funkar inte kryddväxter i klimatet i Norrland.
  Vad kul att se omgivningen, hur det ser ut där kring husen. Förvånad att se så många olika byggnader. Trodde bara det var ert hus och inga andra hus i närheten där du bor. Är det permanent boende ni har i närheten, eller är det typ stugor för ferieboende sommar och vinter?
  Jag undrar, saknar din mamma växtligheten i Thailand?
  Själv gillar jag inte alls svenska skogar, granar etc.
  Alldeles för mycket skogar i Sverige ju.

  När jag tittar runtomkring mig vill jag hellre se ett turkost varmt hav att bada i, vita sandstränder, prunkande trädgårdar fyllda med palmer och massor av exotiska blommor och växter, regnskogar. Sanddyner om jag är i Mellanöstern.
  Saknar min ”coconut Island” Kurumba Village Hotel Resort på Maldiverna. Min bungalow där jag bodde i 10 månader. Vaknade ibland av en duns på taket. Det var en kokosnöt som hade ramlat ner på taket. No problems. Bara att sova vidare med havets brus som ”vaggsång”.
  När jag tittade ner i vattnet vid piren var det som att titta ner i ett stort akvarium. Där fanns all världens fiskar fanns samlade, olika färger och mönster. Bara sååå vackert.

 8. Att påta i trädgården gör en sååå lycklig. Jag förstår din mor =)

 9. villken fin trädgård

 10. Kollade bilder på er by på nätet Nu inser jag att det är en by och inte bara ert hus helt ensamt in the middle of nowhere. Ser ju jättefint ut. Er by och Jokkmokk turistområden dessutom vilket ju gör att det kommer besökare utifrån.

  När jag var skoltjej bodde jag i ett samhälle av ung. er bys storlek men i Mellansverige.Har jättefina minnen från den tiden. Alla som bodde där kände varandra. Där var olika högtider och events under året som firades gemensamt. Mysigt.

  Nu börjar jag förstå att det måste vara härligt för dig att tillbringa några månader i den fina miljön.

  Har din mamma hjälpt till på risfälten hos din mormor och morfar i Thailand när hon växte upp?
  Kanske därför hon gillar att vara ute och arbeta och pyssla i den jättefina trädgården.

 11. Fin trädgård :))

 12. Åh va fint! Foki, jag skulle behöva din hjälp med ett iduiduellt val i skolan Slulle bli så tacksam om du mailar mej eller om du ringet eller nått sånnt. 0728398713 är mitt nummer. Hoppas vi hörs kram♡

 13. Måste bara fråga. Ska du rösta i EU-valet och vad kommer du att rösta på i så fall?^^

 14. Wow va fint det är 🙂

 15. HEEEEEEJJJJ 😀 Kolla gäääärna min blogg, skriver om ätstörningar och depression och livet med det. Har just nu kört igång en stor frågeställning; VAD ÄR ÄTSTÖRT, alltså HUR man äter maten osv.. Skulle va skitkul om du ville kommentera något i inlägget! Kraaaaaamar! 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *