Svar till frågestund – Del III

Här kommer den tredje delen av svaren till min senaste frågestund. Jag har fortfarande en hel del frågor att gå igenom, och jag har sett att flera av er vill att jag ska besvara frågor i en video, så den fjärde delen kanske kommer som en videoblogg! ^^

Ungefär hur många tusentals bilder har ni sparat på er dator?
– 10.000 ungefär. Men vi förvarar kopior på en extern hårddisk också. Om datorn går sönder så är det inte kul att bli av med 10.000 viktiga minnen. 🙂 Jag uppmanar alla mina läsare att göra samma sak. Var rädda om era foton, ni kommer att uppskatta dom i framtiden!

Hur gör du egentligen när du bloggar på stan? Tar du med datorn till ett kafé?
– Jag har en del att välja mellan. Macbook Air, Macbook Pro, iPad, Samsung Galaxy Note II, m.m. Det jag använder mest är Macbook Air eftersom att den är så otroligt tunn och lätt. 🙂 Ovanpå detta har jag 3G och 4G till alla enheter, så bloggandet blir lätt som en plätt!

Vad (förutom shoppingen) är det bästa du vet med/i Japan? Jag vet att ni gillar italiensk mat men vilket ur det japanska köket är din favoriträtt?
– Jag älskar yakisoba, sushi, japansk curry, ramen, och takoyaki. Förutom maten och shoppingen så älskar jag folket och kulturen. 🙂

Alla tycker att du är helt perfekt och har allt en tjej vill ha, men är du själv nöjd med dig själv och ditt liv?
– Ingen människa kan vara perfekt, och det gäller även mig! 🙂 Men jag är i alla fall väldigt nöjd med mig själv. Min kompis brukar säga att ”jag är en av mina största fans”. Haha, hon har nog rätt i det. I bland kan jag stå framför spegeln och ge mig själv komplimanger, t.ex ”men åååhh så söt! Oooh så fin! Hur kan man vara så tjusig?!”  .. Jättepinsamt egentligen. Ännu pinsammare blir det när andra råkar höra mig. ^^

När drack du alkohol första gången? Var det med dina kompisar?
– Det var när jag just fyllt 15 och umgicks med Ricky, då blev det champagne. Efter det har jag druckit med mina vänner ett par gånger, men jag har aldrig förstått tjusningen med alkoholen (varken smaken, lukten eller syftet), och därför har jag aldrig fastnat för att dricka. Jag gillar att gå ut på fest och utekvällar med mina vänner, men jag har inte druckit en enda droppe alkohol sedan jag var 16. 🙂 Alkohol är trots allt ett gift som förstör kroppen, så varför dricka det när man ändå kan ha roligt utan?

Hur många länder har du och Ricky varit i tillsammans?
– 10 länder, varav endast två ligger i Europa. Vi borde resa mer där. 🙂

Hej! hur länge håller hårfärgerna som du säljer i din butik??
– Det är enbart permanenta färger. Så permanenta som artificiella hårfärger kan vara.

Har du någon/några homosexuella, bi eller transsexuella vänner/bekanta?
– En av mina bästa klasskompisar från min tid på Minerva Gymnasium i Umeå är homosexuell, och han är en av de snällaste och trevligaste människorna jag träffat. 🙂 Här i Thailand känner jag flera!

Hur tror du ditt liv hade sett ut om du aldrig flyttat till Sverige? Hade du haft bloggen?
– Nej, ingen blogg tror jag. Blogg-scenen är nästan obefintlig här i Thailand, så jag skulle nog aldrig ha fått upp ögonen för det fenomenet. Förmodligen skulle jag vara en flitig student fram tills jag var 25 och sedan börja jobba som läkare eller något annat inom vården. Det var i alla fall mina drömmar innan jag ändrade mig och blev bloggerska + designer.

Är Thailand så fantastiskt och underbart som du framställer det i bloggen, eller finns det något negativt också?
– Thailand är ett varmt och spännande land med vänliga människor, färgstark kultur och en skön livsstil. Det är väldigt enkelt att leva här, men precis som med alla andra länder så finns det självklart negativa sidor också. Thailands korruption är nog bland det värsta jag vet, och den sträcker sig genom alla samhällsnivåer, hela vägen upp till regeringen. Eftersom att jag är egen företagare så råkar jag ofta ut för korruption och liknande smutsigheter, och därför är jag väldigt glad över att ha en duktig advokat som fixar allting åt mig. Fattigdom är också ett problem här, men den är inte lika extrem som i grannländerna.

Om du bara fick ta med ett plagg till en öde ö och bo där ett år, vilken skulle du ta då?
– En kort kjol. Men om du är snäll och låter mig ta två plagg så tar jag gärna ett linne också. ^^

Lyssnar du enbart på K-pop och annan asiatisk musik, eller lyssnar du på amerikanska hits också?
– Jag lyssnar väldigt mycket på K-pop och J-pop, men jag är faktiskt en ”allätare” när det gäller musik. 🙂 Jag kan uppskatta amerikanska hits, och jag kan även se det vackra i klassiska symfonier. Rock är också något som jag brukar lyssna på, både klassisk och ny!

Tycker inte du att det är jobbigt att alltid behöva tänka på bloggen?
– Nej faktiskt inte. Jag tänker på bloggen ungefär 5 – 6 gånger per dag när jag skriver någonting eller läser kommentarer, och däremellan så kopplar jag bort bloggen helt och hållet. Jag vet att det finns bloggare vars liv kretsar kring bloggen, och att dom aldrig kan släppa taget (ungefär som med Facebook-beroendet), men det skulle jag aldrig orka med. Bloggen ska ju vara som en rolig hobby, inte som en fotboja. 🙂

Hur lång är du?
– 1.60. Jag har faktiskt besvarat den här frågan oräkneliga gånger, men jag gör det igen bara för att folk fortsätter att ställa frågan. 🙂

Har ni missat någon av de tidigare delarna?
Klicka här för att läsa del 1 och här för att läsa del 2.

43 kommentarer

 1. Oj, är du bara 1,60! 3cm kortare än mig! ❤ 🙂

 2. Intressanta och välskrivna svar! Tack Foki! 🙂

 3. Bästa Foki! Tack för dina oerhört intressanta och genomtänkta svar. Verkligen kul att läsa! Kram!

 4. Bianca♥

  Bästa foki. ♥

 5. 😀

 6. Men ska inte Ricky svara på frågorna??

 7. Tack för svaret om Japan! Älskar sushi, ramen och gillar takoyaki, har tyvärr inte kunnat prova curry eller yakisoba då jag inte tål gluten. (Ramen och takoyaki har jag ”gjort själv” så det har funkat!)
  Åker till Tokyo och Osaka om 30 dagar!

 8. Väldigt bra svar på frågorna<3

 9. Alltid ett nöje att läsa dina svar. 🙂

 10. hur gammal är du?
  hur mycket väger du?
  vad tycker du om dina fans?

 11. har du varit i australien?
  om, vad tyckte du?

 12. Tack för dina fina svar! Din blogg är jätte trevlig att läsa och din klädstil är super fin!!! Jag mode-bloggar och jag skulle behöva mer följaren, så skulle du kunna säga några tips hur få följaren och bli en bra bloggare? Jag skulle bli väldigt tacksam:)

 13. Hej jo det är så att jag ska åka till Thailand för andra gången och vi åker till kamala men vi va i kamala i en vecka och sedan resa vidare kan du rekommendera något fint och bra ställe?

 14. Ursäkta mig jag menade vi vill va i kamala en vecka sedan resa vidare

 15. Du skriver alltid så bra svar! 😀 Jag längtar redan till nästa del

 16. Hahaha! :)) Det där med att du ger dig själv komplimanger i spegeln. Så gulligt!

  Jag kan se det framför mig

 17. Tackar för svaren

 18. Jag trodde ni varit en del i Europa. Men det finns ju en massa kul där med! 😀

 19. HAHA! :’D Jag brukar också beundra mig själv i spegeln. Trodde nästan att jag var ensam om det. Men det är inte pinsamt alls ju! Är man snygg så är man det 😀

 20. Jafg är en av dom som frågat om du kan svara i en video 🙂 Gör gärna det!

 21. Bra frågor och svar! 🙂

 22. Oj, du är längre än mig då! det hade jag inte trott, jag är 157 🙂

 23. Ååh älskar att läsa frågor och svar. Man får alltid veta lite nytt om dig och så är det alltid så underhållande att läsa~~ ♥

 24. Hej Foki! Jag måste bara fråga, och hoppas verkligen att du svarar på min fråga, hur ni får till alla bilder så perfekt? Haha, det är kanske en fråga mer riktad mot Ricky än dig, men jag vill gärna veta hemligheten.. På bilderna där du är med, och då finfin bakgrund, hur får ni/han (?) allt i rätt ljus, så att det inte är under/över exponerat?.. Använder han blixt eller inte, eller ligger det mycket redigering bakom det hela? Jag är själv hobbyfotograf och fotar manuellt så bring it on, jag förstår nog när ni snackar om bländaren och allt möjligt 😛 För enligt mig och ja, alla andra jag känner som fotograferar är det i princip omöjligt att få både människan i bilden och bakgrunden i rätt ljus och färger utan en massa redigering. Men har vi fel haha? Kram

 25. […] HÄR kan ni läsa alla svaren från hennes frågestund. […]

 26. Bra av dig att inte dricka. 😀

 27. Du ger alltid så bra svar till frågor. Andra bloggerskor skriver typ 2 ord som svar till varje fråga. 😛

 28. Du är så inspirerande. På alla sätt och vis! (:

 29. Haha, jag har bloggberoende! :S

 30. MatildaH

  Bra svar

 31. När kommer videon som ni filmade i havet? 😀 😀

 32. Pernilla

  Hej Fokis.
  Hoppas att du svarar på min fråga ^^ När du å Ricky flyttade till er första lägenhet så la du upp en video på hur eran lägenhet såg ut ^^ Och hur din garderob såg ut. Men nu när du å Ricky flyttade igen till er nya lägenhet så har du inte gjort någon video på hur eran lägenhet ser ut å inte heler hur din garderob ser ut 🙁 Snälla Fokis kan du göra de jag skulle bli jätte glad . Mvh Pernilla

 33. GossipGuy.se

  Se hur supermodellen Naomi Campbell ser ut helt naken!!!! Detta och otroligt mycket mer finner ni endast på GossipGuy.se (:

 34. kan inte du göra en video blogg när du typ
  säger (hej,hej då,tack,älskar,ja,nej)
  på thailenska det skulle vara kul.

 35. Det är kanske en dum fråga..
  Men hur kan du vara så nöjd med dig själv? Inte för att det är något fel på dig! Du är otroligt söt, jag önskar att jag var som du. Men hur gör du för att vara så positiv, och älska dig själv så mycket?
  De flesta jag känner är väldigt missnöjda med sig själva, även jag… hur ska man göra för att bli nöjd egentligen? Allt skulle vara så mycket lättare om man tyckte om sig själv <3

 36. Tack för alla bra svar Foki. jag tror du tog med en av mina frågor 🙂

 37. snälla foki ha mer j-pop och k-pop i bloggen! jag tycker att du ska inspirera mer av dina läsare till de musik stilarna ^^ alla borde få höra den härliga och sköna musiken! 😀 snääälla mer kpop/jpop i bloggen! <3 (gärna lite snygga kpop pojk band) 😉

 38. Många bra svar på roliga frågor. Jag börjar verkligen sakna Japan och den japanska maten när jag läste frågan om Japan. 8(>.<)8 Tur att jag ska äta sushi imorgon, med miso soppa!!! (^ – ^)

  Kram på dig <3

 39. Hej Foki!
  Jag har barn i din ålder och brukar läsa din blogg. Tror inte att jag är den enda lite äldre läsaren du har ;-).
  Det lät så underbart att du brukar stå framför spegeln och ge dig själv komplimanger. Fortsätt med det!
  Intrycket jag har fått av dig är att, trots att utseende är viktigt för dig, är du inte alls en ytlig person. Det gör dig så mycket vackrare!

 40. Åh.. Jag kommer alltid på frågor EFTER frågestunderna… Har du lust så får du gärna svara ändå 😉 Var i Sverige kommer Ricky ifrån? Gissar på att det är någonstans uppåt landet? Har han den dialekten också då?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *