Äger folk sina mobiltelefoner, eller är det tvärtom?

Någon som känner igen sig? 😉

Jag tror tyvärr att den här verklighetsbilden stämmer in på väldigt många människor runt om i världen. I bland stämmer det in på mina egna vanor också, men jag är medveten om det, och jag försöker alltid att begränsa mitt eget telefonberoende genom att stänga av mobilen när jag umgås med mina vänner eller gör någonting annat socialt. ^^ När jag reser så brukar jag ofta lämna mobilen på hotellrummet o.s.v.

Gör ni något för att begränsa ert mobilberoende, eller tänker ni inte på det? 🙂

Hur kommer mobilberoendet att se ut om 30 år? Kommer vi att ha mobiltelefoner inopererade i våra hjärnor? Mobil-glasögonen från Google (”Google-glass”) kommer ju snart att släppas, och då kommer vi ett steg närmre att vara ständigt uppkopplade.

41 kommentarer

 1. HAHA! Det är jag som syns på andra bilden. Helt lost är jag. :/

 2. Jag är nästan sjukligt besatt av min mobiltelefon. Jag kan inte ens stänga av den när jag ska sova. Tyvärr har det blivit så

 3. Rolig tanke!

  Jag försöker oftast lägga undan mobil åtminstone en timme innan jag går och lägger mig. Delvis för att det blir svårt att slita sig ifrån den när man väl börjar hålla på med den och så glömmer man bort tiden och klockan e helt plötsligt halv 3! Och sedan så sover jag av någon konstig anledning sämre av att ha använt mobilen innan jag lägger mig.

  Kram!

 4. Tror den andra bilden stämmer in på de flesta av mina vänner. :p Lite på mig också.

 5. Hahahaha! Klockren serie 😀

 6. Hahaha! Så sant asså!

 7. Jag har ju en samsung galaxy s4, och den är ju fantastiskt! Jag kan hålla på med den hela tiden! Men jag begränsar ju själv, när jag äter frukost, lunch och middag så håller jag inte på med mobilen utan pratar med min familj eller med mina vänner. När jag är med vänner så umgås jag med dem och lägger undan mobilen. På semestrar brukar jag lägga undan den på hotell rummet, annars så lyssnar jag på musik när jag solar eller tar fina kort!^^♥

 8. Jag var en som ofta brukade fräsa åt andra människor för att dom var så besatta i sina mobiltelefoner. Nu är jag i samma sits själv. Den enda gången jag stänger av den är när jag ska flyga eller titta på bio.

  Ganska tragiskt egentligen 😉

 9. hahhahah så sant, men är jag tvungen va utan mobil skulle jag klara mig

 10. Hahahaha! Så sant

 11. Hello Kitty-princess

  Mobilen har verkligen utvecklas från att bara kunna ringa på den till att kunna skicka sms, surfa, lyssna på musik, kika och mycket mer.

 12. Jag är väldigt beroende av min mobil! Tror inte jag skulle kunna klara mig utan den!

 13. Haha oja 🙂

 14. Enligt mig är det lite sorgligt hur besatta vissa männisikor är av sina telefoner. 🙁

 15. Det där stämmer in på de flesta av mina vänner. Jag tycker det är sorgligt att folk använder sina mobiler när de faktiskt kan umgås med varandra. Asså det måste ju faktiskt påverka folks sociala förmågor, att sitta med mobilerna istället för att prata direkt med sina kompisar. Jag förstår varför vissa skolor i olika länder har mobilförbud, folk använder sina mobiler på tok för mycket. Jag har en kompis som inte hade en mobil och hon var alltid jätte uppmärksam och pratade och så och nu har hon fått en Iphone och helt plötsligt sitter hon HELA tiden (och jag överdriver inte, hon sms:ar mer än hon pratar) med den. Över allt, på raster, lektioner, hemma, framför tv:n. Alltid och överallt. Det börjar bli hemskt tråkigt att hon väljer mobilen före hennes kompisar. Och google glass tycker jag verkar rena domedags uppfinningen, inte nog med att folk redan håller på mycket med mobilerna. Att sedan ha de på sig som något slags klädesplagg är helt crazy! Jag säger inte att mobiler är en dålig uppfinning bara att användningen av den börjar gå för långt 🙂 Älskar din blogg söta Foki <3

 16. haha så sant ^^

 17. jag begränsar mitt mobilberoende genom att helt enkelt inte skaffa en smartphone.. den stenålderstelefon som jag har duger bara till att ringa, smsa och göra små anteckningar. Men jag ringer och smsar inte så mycket, blir oftast att jag chattar på facebook om jag vill ha kontakt med folk, om det inte är något brådskande så att jag måste ha tag i nån direkt (sparar pengar, hehe). Jag stänger däremot aldrig av min telefon eftersom jag använder den som väckarklocka, men det är inte så mycket folk som ringer och stör heller, så det påverkar inte mitt liv så mycket ^^

 18. Jag läser, tittar och tänker:
  Herregud, vart fasen är världen på väg. Det är ju egentligen både hemskt och skrämmande tycker jag!!

  Samtidigt använder jag min telefon flitigt själv. Alldeles för flitigt! Jag önskar jag kunde begränsa mig mer. Men det är som ett beroende.

  Och hur – HUR – kommer framtiden se ut med detta beroendet som fler och fler drabbas av?

  Scary! Indeed!

 19. HAHAHAHAHAHAHHAHAHA sååå HIMLA saaant <3

 20. visst är det kul med mobiler, men det är mycket roligare att vara social på riktigt tycker jag 🙂

 21. Ja herregud visst är det så.
  Jag tom har med den på toaletten i källaren osv.
  Ibland glömmer jag bort värt jag lagt den och då får man ju nästan panik!
  Då måste jag ringa den och så har jag haft den på ljudlöst för att inte störa någon när jag smsade, då hittar jag den inte alls. Till slut hittar jag den i soffan i källaren var jag vek tvätten.
  Då är jag lugn igen.

 22. Haha ja det är nog telefonen som äger. Sitter man på bussen och kikar upp s¨sitter ALLA med sina telefoner 😛

 23. Hej!
  Det var flera månader sen jag var på din blogg och de var bara av en ren händelse att jag råkade tänka på din blogg just ikväll.
  Slutade följa din blogg för att varje gång när jag kollade på din blogg och dina bilder på dig så kände jag mig mer oattraktiv, tjock och mkt mer….
  du har inte gjort nåt men har själv inget självförtroende och att du har in princip alt du vill ha + att du är vacker och framgångsrik…
  du fick mig bara att känna mig dålig…mer än vad mina kusiner brukar få mig att känna…
  förlåt, men det är så jag känner.

 24. haha stämmer så bra!

 25. Av någon lustig anledning funkar inte wifi på min mobiltelefon i mitt sovrum. Överallt i hela huset annars (till och med i förrådet!), men inte mitt rum. Därför blir det automatiskt att jag begränsar mobilanvändandet när jag är på mitt rum. Sitter hellre och läser eller lyssnar på podcasts istället.

 26. Nuförtiden är jag inte så beroende av telefonen, jag tycker att jag hittat en bra nivå där den inte stressar mig utan jag kan utnyttja fördelarna. Naturligtvis finns det ”dåliga” dagar när man kommer twitterflödet för mycket men jag försöker att begränsa detta till speciella tillfällen som när jag åker till och från jobbet för att se till att det inte blir för mycket.

 27. PiiNKbubblepop

  Jag kan inte stänga av min mobil…jag kan verkligen inte. Om jag är på något ställe där mobiler ska vara avstängda, så stänger jag ändå inte av den. Då har jag den på ljudlös. Och jag kollar ständig mobilen och har den ALLTID med mig. Tittar jag på film ligger den fint bredvid mig och så kollar jag på mobilen samtidigt som filmen. Just nu när jag skriver denna kommentar tittar jag faktiskt på film…du set vilket beroende. Jag vill inte, men jag kan inte sluta vara beroende… Det första jag gör när jag vaknar är att kolla mobilen…måste försöka sluta, men det går inte.

 28. Jag har inte ett sånt problem egentligen, jag tror inte det iallafall! haha ;D Men jag skulle inte klara mig utan den…men jag behöver inte använda den! Så jag är ju inte helt besatt och behöver kolla mobilen var 20e sekund precis 😉
  Och om 30 år? ja du, det förvånar mig inte om t.ex. att kunna ha mobiltelefoner inopererade i våra hjärnor etc.

 29. Haha, jag är elr beroende!

 30. Usch vad jobbigt det måste vara! Jag glömmer snarare bort min telefon och folk blir irriterade för att jag inte svarar när de ringer och smsar haha. Hellre det än ett sånt beroende faktiskt!

 31. Tyvärr är detta sant. Som någon annan sa så om man tittar upp i bussen eller tåget sitter alla vid mobilerna. Egentligen är det hemskt och jag är själv beroende. Och mobilen stör mig skit mycket när jag ska plugga inte för att någon smsar utan för att jag kollar på den var sjätte minut och sen sitter jag fast. Min mamma är väldigt ” sträng ” med sånt och blir ganska sur när man sitter vid mobilen vid tven till exempel ist för att läsa eller göra något annat. Och jag använder aldrig mobilen när vi äter. Det är strängt förbjudet haha nej men vem sitter egentligen och äter samtidigt som man håller på med mobilen? Då har det ju ändån gått för långt…

 32. Jag försöker alltid också lämna min mobil på hotellrummet när jag reser och när man umgås med vänner använder jag heller aldrig min mobil men många är ju väldigt beroende iallafall

 33. GossipGuy

  Se när Kanye West ser till så att en fotograf faller till marken! Se när Miley Cyrus flashar sina trosor! Allt detta och mycket mer finner ni endast på GossipGuy.se (:

 34. Haha, sååå sant om någon frågar mig!;)

 35. Jag lämnar min hemma ibland när man ska ut.

 36. Jeg er en av de få som ikke har Smartphone, og jeg irriterer meg stadig vekk over at vennene mine aldri kan legge vekk telefonen, men hele tiden må oppdatere facebook, instagram, snapchat etc etc. Det er vanskelig å ha en konversasjon når den du prater til har øyekontakt med smartphonen sin og ikke deg. -.-

 37. Haha 😀 Definitivt som första bilden.

 38. Hehe rolig bild 🙂

 39. Jag hoppas verkligen att vi inte kommer att vara uppkopplade hela tiden – vad tråkigt det skulle bli, och jobbigt! 🙁 ;/

 40. Nej usch jag tycker att det verkar hemskt med de där mobil-glasögonen, jag kommer i vilket fall aldrig köpa några sådana. Sen är det inte många som tänker på att mobilstrålning kan vara farligt, det är inte alla som påverkas men en del får rejäl huvudvärk mm. Sen kan det ju vara så att man påverkas utan att man känner det. Däremot sitter jag vid datan mycket men det är liksom inte samma sak för datan kan jag ju inte ta med mig överallt eftersom jag inte har wifi på den. 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *