Canon EOS M till någon av mina läsare!

Vill ni ha bra bildkvalité på era fotografier, utan att behöva använda tunga systemkameror?

I går träffade jag Canon och fick en demonstration av deras nya kamera EOS M.

EOS M är en ny typ av systemkamera, som är mycket mindre och lättare än de vanliga varianterna, men trots den kompakta storleken så ger den minst lika fina och skarpa bilder som min kära systemkamera EOS 650D. Den har 18 megapixlar och utbytbara objektiv som passar till alla tänkbara situationer och foton. En annan sak som jag gillar med EOS M är hur enkel den är att ha med sig, och hur lättanvänd den är, samtidigt som man kan ha full manuell kontroll över alla inställningar om man så önskar. (Läs mer om EOS M här)..

Passar fint i mina små händer!

Efter mötet med Canon gav dom mig en unik möjlighet till att lotta ut en EOS M till någon av mina läsare! Jag vet att det finns flera fotointresserade läsare som följer min blogg, så jag tänkte att detta kunde vara något ni gillar. 🙂 Eftersom att jag har så himla många läsare så blir det mest rättvist om jag ger ut kameran via en lottning!

Allt ni behöver göra för att delta är följande två steg:

 • Svara på frågan: ”Hur många megapixlar har kameran”?
 • Skriv några korta ord om varför just du bör få kameran.
 • Tävlingsbidragen ska skrivas här i kommentarsfältet. Rätt svar med bäst motivering vinner.
 • Lycka till! ♥

Detta sker i samarbete med Canon, och vinnare kommer att utses om en vecka!

2859 kommentarer

 1. Emmy samuelsson

  Kameran har 18 megapixlar!

  Att ta bilder med en dålig iPhone kamera är något jag gjort i ett ex antal månader nu… då min digitalkamera gick sönder. Att vara 15 år och vilja ha en kamera som man kan ta grymma bilder med är inte det lättaste, vart ska man få pengarna ifrån? Jag älskar att ta bilder, vilket mina vänner vet om då dom nog är lite smått trötta på att jag i varje ögonblick tar fram mobilen och knäpper ett kort! Men jag tror både jag och dom skulle tycka det var roligare att ta kort med canon eos m, för då vet vi båda att bilden blir bra. Att sedan sitta och kolla igenom alla bilder man tagit är bland det bästa som finns. Man får så mycket tankar i huvudet om vad man gjort i sitt liv, alla galna, roliga, häftiga och tråkiga saker som hänt. Men hur kul är det egentligen när bildkvalitén är super dålig? Och när nian tar slut vet jag att min kontakt med mina fina vänner kommer ta slut, då jag börjar gymnasie som ligger 16 mil hemifrån, att komma ihåg dom med bra bilder skulle vara det bästa! Så denna kamera skulle betyda guld för mig, och jag skulle bli världens gladaste 15-åring på hela jorden! Ha en bra jul, kram Emmy

 2. Kameran har 18 megapxlar.

  Jag skulle jättegärna vilja vinna. Jag är 13 år och är superitresserad av att fota, och verkligen älskar det! Jag vill bli fotograf när jag blir stor. Problemet är bara att min kamera är trasig och jag har inte råd med någon ny. Så jag skulle bli jätte glad om jag vaann denna super snygga och smarta kamera! jag vill och har mycket att utveckla inom fotografin, så det här skulle vara en jätte stor möjlighet för mig. 🙂

 3. Hejsan Foki! Kameran har 18 megapixlar, och anledningen till varför jag vill ha kameran? Jag har velat ha en kamera i många år. Jag har en gamal nikon tror jag det är, som jag fick för ca 7 år sedan så den är inte i toppskick haha.. jag har önskat mig en present av mamma och pappa men ingen av dom har pengar till att köpa den, då jag har syskon och halvsyskon som ska ha julklappar med och dom är inte så värst förmögna. Det var inte alls meningen att få det att låta som en snyfthistoria! Vi har pengar men inte så jag kan få en bra kamera, tyvärr. Mitt studiebidrag går till kläder och ja studiematerial. Du förstår inte hur glad jag skulle bli över denna kamera! Det är många att tävla emot men håller tummarna! <3

 4. Kameran har 18 megapixlar

  Min anledning för att vinna kameran är framför allt så jag kan foto min underbara familj. Jag har en väldigt stor familj, är 15 år och har redan 4 underbara syskonbarn! Som sagt har en riktigt stor familj som har mycket att erbjuda på kort. Skulle vara perfekt med en sån här kamera, som man kan ta med överallt! Andra anledningen är att jag älskar att baka (ska börja på konditori gymnasium i vår) så skulle gärna vilja foto mina bakelser och spara, samt kunna lägga upp på min blogg. Så skulle vara ofattbart tacksam om jga vinner!

 5. Hej! Kameran har 18 megapixlar.

  Jag älskar att ta kort och tar nästan bokstavligen kort på allt jag gör så denna kamera skulle va perfekt för mig eftersom den är så lätt att ta med sig och ändå få fantastiska bilder, min mobil kamera jag har nu gör tyvärr inte fotona jag tar rättvisa då dom blir brusiga när jag laddar upp dom på bloggen, har inte heller råd att köpa en systemkamera 🙁 Så hoppas verkligen jag vinner denna kamera, perfekt som en julklapp nu till jul! 🙂 Kram

 6. La cámara tiene 18 megapixels.
  Pues creo que me merezco la cámara por que quiero llegar a tener un blog tan bien echo como el tuyo. Quiero estudiar algo relacionado con el mundo audiovisual y esta cámara sería el principio. Además ahora en España hay demasiada crisis cómo para poder permitirme una cámara!
  ¡Te quiero fokis!
  ____GOOGLE TRANSLATE_____:
  Kameran har 18 megapixel.
  Jo jag tror att jag förtjänar kameran som jag vill ha en blogg och gjort som din. Jag vill studera något inom den audiovisuella och den här kameran skulle vara början. Dessutom finns det alltför många kriser i Spanien för att kunna ge en kamera!
  Jag älskar Fokis!

 7. Kameran har 18 megapixels.
  Anledningen till att jag vill ha denne kamera er eftersom jag ska på en resa till Japan nästa sommar och skulle vilja ha en lätt kamera som är lätt att ta med på resan, men tar fortfarande fantastiska bilder.
  Tack för at du har tävlingar som denna <3

 8. Hj Foki! Jag har redan skrivit en motivering till denna kameran, men eftersom att den blev så dålig så vill jag göra en till! ^^ kameran har 18 megapixlar, vilken är helt ortoligt! det skulle betyda så mycket för mig om jag vann den här kameran! Jag vill verkligen ha en bra kamera som är lätt att ta med sig överallt, i väskan när man är någonstans och ser någonting som man bara MÅSTE ta ett foto av, på ett grymt disko som man vill ha ett minne för livet av, när man är på semester, och för att kunna ta fina foton av vackra platser som jag har besökt/utforskat. Och det som jag mest vill ha kameran till är att kunna fota alla mina älskade klasskompisar som jag inte kommer att få träffa mer när vi börjar gymnasiet om något år. När jag tänker på det, blir jag faktiskt lite ledsen. Att vår klass aldrig kommer att vara den perfekta klassen igen. Att vår klass aldrig kommer att vara hel igen efter att en klasskompis gick bort för något år sedan. Att aldrig få se mina gamla vänner, som du säkert förstår betyder väldigt mycket för mig. Men med hjälp av den här kameran, så kan jag ju ändå se tillbaka på alla fina platser som jag har besökt, och hur alla mina fina vänner såg ut år 2013, när vi var en hel klass med över 25 fantastiskt bra kompisar som man vill ha med sig i resten av sitt liv. Som du kan läsa, är jag väldigt glad för den klassen som jag går i, den är helt fantastisk. Alla är så snälla och omtänksamma, och jag vet inte hur jag kommer att klara mig utan alla mina vänner i framtiden. Så att vinna denna kamera, tror jag inte du förstår eftersom att du redan har en bra kamera, men jag skulle bli så så såå himla glad och jag kommer defenetivt att använda den i resten av mitt liv i högstadiet för att kunna samla hop en hel vägg av bilder på mina underbara vänner. <3 och såklart om jag skulle få träffa dig så hade det ju varit helt fantastiskt att få fota dig och mig tillsammans med den kameran som jag vann på den bästa bloggen i hela världen, din! Den här motiveringen blev bättre än den andra så jag hoppas att denna kan räknas med i tävlingen i allafall! Kram på dig Foki! Från en fotogalen och kompisgalen tjej!

 9. Hej! Kameran har 18 megapixler:)
  Jeg vil veldig gjerne vinne kameraet fordi jeg går på media på gymnaset og kan mye og kan ta fine bilder, men mitt systemkamera er så stort og tungt så jeg tar det aldri med meg. Det sies at det beste kameraet er det man alltid har med seg, og det er helt sannt! Så å få et kamera som er mindre ville gjøre at jeg tok bilder oftere, og det er det som er viktig! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *