Svar: Så kan man göra för att håret ska växa fortare!

Många frågor som dyker upp i min blogg handlar ofta om mitt hår och vad jag gör för att ta hand om det. 🙂 De flesta frågor har jag redan besvarat vid flera olika tillfällen, men nu såg jag en fråga som handlar om hur man gör för att få håret att växa fortare.


Jag har alltid beundrat ditt naturligt långa hår och att det alltid ser så fräsch och friskt ut. Jag skulle bli lycklig om du kunde ge mig några enkla tips till hur man gör för att håret ska växa snabbare? Mitt hår blir aldrig långt! Hårtopparna nöts ut hela tiden och gör att håret inte blir längre.

Sv: Det viktigaste är att man är noggrann med att ta hand om håret. Några tips som jag har nämnt förut är bl.a.

 • Jag använder rikligt med balsam när jag tvättar håret.
 • Jag använder schampo varannan dag, och endast milda sorter.
 • När det ska sköljas så använder jag enbart kallt vatten, eftersom att håret mår bäst av det.
 • Jag brukar regelbundet besöka salonger för att göra återfuktande inpackningar.
 • När jag ska locka eller platta håret så sätter jag alltid en rejäl mängd med värmeskydd innan.

När det gäller att få håret att växa längre och tjockare, så finns det några enkla saker man kan göra. Först och främst måste ni se till att få i er tillräckligt med B-vitaminer, om ni är osäkra på detta så kan ni äta vitaminerna i tabletter. En annan sak som kan hjälpa är att massera sin hårbotten ganska hårt under några minuter varje dag. Massagen stimulerar hårsäckarna och gör så att håret växer fortare! Det är också viktigt att man klipper av de yttersta topparna i bland, för annars så klyvs det. De kluvna topparna ”klättrar” därefter längre upp i håret ju längre tiden går, och det gör att håret känns risigt, och efter ett tag går det av!

Kom också ihåg att hastigheten beror mycket på vilken hårtyp man har. Vissa människor har tunt hår som slits väldigt lätt, andra människor har grövre hår som tål mer och därav växer ”fortare”. Om ni inte lyckas göra så att ert naturliga hår blir längre så kan ni alltid sätta in förlängningar. Jag har aldrig gjort det men jag har flera vänner i Sverige som brukar använda förlängningar. 🙂

59 kommentarer

 1. du är så jävlla söt tyker jag som sier

 2. elr så är man bara glad för håret man har 😉
  men bra tips!

 3. miljöfreak

  Tjejer (och killar), här kommer ett tips på hur ni får håret att växa och bli starkt!

  Sluta använda schampoo som är både miljöförstörande och skadligt för kroppen. Jag tvättar med bikarbonat och eftersköljer med äppelcidervinäger. Sounds crazy, men det är jäkligt bra!

  Ta ett steg för naturen, miljön och framtiden och SLUTA använda vanliga schampoon!

  Läs mer om hur du går till väga på http://www.nopoo.se

  PUSSPUSS

 4. Slår också ett slag för no-poo!

  Ända sedan jag började tvätta med bikatbonat och skölja med äppelcidervinäger har håret blivit mycket bättre! (Ibland lyxar jag till det med någon snabb inpackning med balsam och honung). 🙂 Silikonerna i schampoo var verkligen oerhört elaka mot håret.

 5. Hej, Foki! Skulle du kunna visa mer närmare bilder på dina katt liknande ögon så att man får se hur du har gjort de?
  När jag sattit dit lösögonfransar på mig själv, så brukar de alltid lossna när det blåser ute och även när det blir varmt. Hur håller du dina på plats?
  Skulle blitt jätte glad om du svarade, det skulle även underlätta mitt användande av lösögonfransar! 🙂

  Kram <3

 6. jag använder bara lite shampoo när jag duschar håret, balsam endast speciella dagar. mitt hår växer som ogräs just nu! förr använde jag mycket shampoo och balsam och håret växte inte så bra. duscha inte håret varje dag, varann dag är något bättre. utesluta också att färga sig ett tag, då kommer håret växa mer bättre när man inte har färgat sitt hår på ett tag! 🙂

 7. Tack!! Jag vill verkligen ha långt hår!
  Men är Redken ett milt shampoo? De shampoot har jag.
  SNÄLLA SVARA!<3

 8. Fin Blogg

 9. Rekommenderar varmt TRX2 håravfallsbehandling som verkligen hjälpt mig att återfå mitt tjocka hår!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *