Fler svar till frågestunden

Här kommer fler svar till min senaste frågestund. 🙂 I den här delen blandade jag in många frågor som handlar om både mig och Ricky.

Vad är du mest stolt över med dig själv?
– Mitt oändliga tålamod. Vad som än händer så tar det aldrig slut!

Tycker du att det är läskig att bo i Thailand med tanke på risken för naturkatastrofer?
– Thailand drabbas inte av så många naturkatastrofer som folk verkar tro . Förutom den stora tsunami-vågen år 2004 så har det inte hänt någon större katastrof på över 1000 år. Självklart sker det större översvämningar vissa år, men dessa räknas mer som isolerade incidenter. Hela sydost-Asien har problem med översvämningar under de regnigaste perioderna. Det är nästan som en naturlig del av vardagen här.

Vem står dig närmast?
– Ricky så klart! 🙂

Vilket språk känner du dig mest bekväm med att använda?
– Mest svenska och thailändska eftersom att dessa språk är mina två modersmål. Jag känner mig väldigt bekväm med att tala engelska också, samt att bruka mina begränsade kunskaper i japanska när jag får chans till det.

Om du inte haft det här yrket som designer, vad skulle du kunna tänka dig att jobba som då?
– Jag vet faktiskt inte, men att bli läkare hade nog varit ganska spännande! Bara tanken på att kunna hjälpa och hela andra människor gör mig helt varm!

Har du någon tatuering eller tänker du skaffa?
– Nej, jag har bestämt mig för att skippa det. Dels så vill jag hålla huden fläckfri, och dels så vill hag inte bli portad från allmänna badplatser och varma källor i Japan. Det är nämligen så att tatueringar är förbjudna på sådana platser i det landet. Man kan tycka att det är en väldigt sjuk regel, men jag har hört att den är till för att hålla Yakuza-maffian borta.

Har du alltid gillat Japan & söta saker, eller har du vart intresserad av nåt annat tidigare?
– Jag växte upp men den japanska kulturen utan att jag ens tänkte på det. Det hela började när jag var liten och tittade på anime-serier. På den tiden var det Dragon Ball och Sailor Moon som var de stora favoriterna. Sedan kom jag i kontakt med det japanska modet och musiken. Därefter ökade mitt intresse mer och mer!

Vad är det sämsta du har lagat/bakat?
– Jag kan ta ett exempel som skedde så sent som förra veckan, då jag skulle göra en typ av ”lyx-sallad” till Ricky. Enligt receptet skulle man använda färsk citronsaft, apelsinsaft, rivet citronskal och andra saker! Jag gjorde salladen jättelänge och använde de finaste råvarorna. Men när Ricky tog första tuggan så konstaterade han med en vänlig och snäll röst: ”Älskling.. Den här salladen smakar som världens undergång.” Jag smakade av salladen och det stämde – salladen var fruktansvärd! Ricky åt i alla fall upp salladen trots att han inte tyckte om den. Han kanske såg på mig att jag blev lite ängslig. ^^

Är det många i Thailand som har samma stil som du?
– Bland unga människor här i Bangkok så är det väldigt många som följer samma typ av mode som mig. Men inte lika många som i Japan.

Brukar du tänka på miljön? Vad gör du för att värna om miljön?
– Jag tänker måttligt på miljön, men jag är inte den typen av människa som begränsar mitt liv för miljöns skull. Jag sorterar sopor, jag köper organiska matvaror, använder inte air-condition när det är kväll. Varje gång jag går ut så ser jag till att alla lampor är släckta och att TVn är avstängd. Mycket mer än så blir det inte.

Kan Ricky prata thailändska?
– Han är ganska blyg när han ska prata thailändska men jag vet att han förstår det mesta.

Vad kallar Ricky dig?
– Han använder sällan mitt namn. Han kallar mig oftast för älskling, kaksmulan, jordgubben, solrosfrö, stumpan, sockertoppen, o.s.v. ^^

Går Ricky på någon språkkurs för att lära sig thailändska? Eller lär du honom?
– Jag lär honom ganska mycket, men han är väldigt bra på att lära sig själv också.

Ska ni till Tokyo nu i vår? Vilket datum i så fall?
– Ja det ska vi, men inget datum är bestämt ännu. Det blir någon gång i slutet av mars.

Brukar din pojkvän Ricky dricka alkohol?
– Förut drack han och festade ganska mycket med sina vänner, men sedan när han träffade mig så bytte han till en sundare livsstil eftersom att jag inte dricker. Nu säger han att det var det bästa som hänt honom, men han får gärna dricka om han vill, det stör inte mig alls.

Vad har Ricky för typ av visum i Thailand?
– Ricky har work permit – non B visa.

Vill ni ha barn?
– Ja, men det är länge kvar tills dess! Innan vi binder oss till det ansvaret så vill vi njuta mer det fria och äventyrliga livet. Det finns så mycket som vi vill göra innan vi skaffar barn.

Du och Ricky verkar ju vara så himla romantiska och mysiga, men planerar ni att gifta er någon gång i framtiden?
– Ja, men vi har inte bråttom med det heller. 🙂 Jag och Ricky vet exakt vart vi har varandra, och vi behöver inte söka bekräftelse i form av giftermål. Den dagen kommer när den kommer. 😉

När flyttade du och Ricky till Thailand?
– I början av februari 2011. Tiden har gått så fort sedan dess!

Vem tar alla foton på dig när inte Ricky är med?
– Jag har alltid folk med mig när jag är ute. Jag är den typen av människa som nästan aldrig går ut ensam. När Ricky inte är med mig så ger jag kameran till en kompis, eller någon av mina kollegor, assistenter m.fl. När jag är ensam hemma så använder jag stativ + fjärrkontroll.

När kommer dina vinterkappor till webbutiken? Jag väntar och fryser.
– Alla vinterplagg kommer att dyka upp innan slutet av oktober! Håll ut ett litet tag till. ♥

När du gör dina naglar använder du lösnaglar eller är det dina äkta naglar? Förr använde du lösnaglar men nu verkar det som du inte gör det?
– Jag använder fortfarande lösnaglar till mina nageldeokrationer. Anledningen till att dom ser ut som riktiga naglar är för att jag har blivit mycket bättre på att applicera dom.

63 kommentarer

 1. Roliga svar! Svara snälla på fler :3

 2. Sandra11

  Snälla kan du svara på min fråga jag behöver verkligen hjälp….
  Även om jag va lite sen.!..jag älskar dig och om du svarade skulle både jag och (den slagne)bli jätte tacksamma!!!jag vill inte att han ska må dåligt och jag tror att du vill det häller det vet jag du e inte sån som inte bryr sig om andra människor du är en bra människa som tänker helt rätt när det gäller andra som är utsatta för otrevliga saker!

 3. Använda du aldrig jeans ?

 4. hej foki!
  jag undrar om du kan göra en video där du visar hur du gör dina naglar, vart du köper naglacken och dekorationerna och vad det är för märke osv.
  ps: älskar din blogg har följt den i jätte länge!

 5. Märtina

  hej foki! Jag behöver verkligen din hjälp! Jag har köpt två klänningar i din butik men vet inte vilken jag ska välja! Snälla mejla mig eller ring mig

  0761678999

  Tacksam!

 6. när du svarade på frågorna så var det en bild på dina naglar också vart fick du dom ifrån?

 7. Bra svar ! Gulligt att Ricky har slutat dricka (eller i alla fall inte festar) för din skull ! (:

 8. vet inte om du kommer svara på det här, men har du sett animet Special A? annars rekommenderar jag den! ^^

 9. Åhh vad fint ditt hår är på andra bilden <3 🙂

 10. Hej! Tycker att din blogg är grymt bra ochjag läser den ofta.Jo jag ska åka ner till thailand i vinter som väldigt många svenskar. men jag ska stanna i Bangkok på Hotel century park i tre dagar innan jag ska vidare, eftersom jag bara ska vara i storstaden ett få antal dagar och staden är så stor så undrar jag vad du rekomenderar att man ska gå. exempelvis för bra shopping och sevärdheter?
  Tack på förhand!

 11. Angående tatueringar i Japan så stämmer det att de ar förbjudna på de allra flesta hot springs, pooler och vattenland. Den pool jag brukar besöka i Tokyo förbjuder tatueringar, men man får komma in om man täcker dem med bandage. En annan pool som ligger i nordöstra Tokyo tillåter tatueringar, men då är den även full av just maffia. Den största och mest turistvänliga hot spring i Tokyo förbjuder tatueringar helt, även om man täcker dem. Om man åker till andra delar av Japan, särskilt till mindre orter, så blir det ännu svårare att gå på hot spring om man är tatuerad.

  Jag kan tycka att det är en ganska korkad regel, och att japaner har en överdrivet negativ och förvrängd bild av tatueringar, men den är inte helt oförståelig med tanke på koppligen till maffian här. Vill man bo här dock, så måste man lära sig att acceptera många ologiska regler. Jag har själv inga tatueringar, och skulle absolut inte rekommendera någon att skaffa en om det är så att man vill bo här i framtiden. Man förlorar en del friheter som andra har (pool, hot spring…), och är det så att man har en tatuering som är synlig utanför vanlig kontorsklädsel blir det extremt svårt att göra karriär.

  Även om det är en klumpig regel, så tycker jag själv att folk i västvärlden verkar skaffa tatueringar utan att tänka efter särskilt mycket alls ibland.

 12. Hej foki!
  Jag läste svaret på frågan om vad du gör för miljön och blev lite fundersam. Jag vill inte verka sur eller få det att låta som om jag kan bestämma över dig, något jag självklart inte gör!
  Men har det slått dig hur mycket DU skulle kunna påverka miljön? Inte bara för att du gör en god gärning utan också att du kan inspirera så många människor och lära folk tips mm.
  Själv är jag aktiv i klimatfrågor men kan inte nå ut till så många med mitt budskap… Du har ett drömläge i den frågan!

  Fundera i alla fall på det är du snäll!

 13. Det med salladen lät väldigt kul, men Gud vad jag hade känt mig misslyckad just då om det var jag 😮

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *