Training

Jag hade en hel del överloppsenergi kvar i kroppen när jag kom hem, så det var tur att jag hann ta en sväng på gymmet just innan det stängde! ♥

På tal om träning. Det har flera gånger hänt att folk frågar mig mig varför jag tränar på gym, trots att jag redan är smal. Jag kan tänka mig att några av mina läsare kanske undrar samma sak, så nu tänker jag ge ett spontant svar på den frågan.

Grejen är att jag inte tränar för att bli smalare. Anledningen till varför jag sysslar med yoga-träning eller träning i gymmet, är för att det är nyttigt och hälsosamt för kroppen, och för att jag mår mycket bättre av att ägna mig åt fysiska aktiviteter. Man blir dessutom betydligt piggare och gladare av att träna, eftersom att konditionen ökar ju mer man rör på sig. Man får massor av energi i sig och blir nästan aldrig trött om dagarna.

Att träna handlar inte bara om smalhet och muslkler. Det handlar först och främst om välmående, och det är exakt därför jag tränar.

72 kommentarer

 1. True true ;>

 2. Bra skrivet!

 3. Jag har alltid varit smal, och har därför inte idats träna. Har helt enkelt inte känt att det funnits nåt syfte med det.

  Det är först nu under våren, som jag insett att min kropp mår SÅ mycket bättre av träning (och jag är 21 nu, men bättre sent än aldrig!). Plötsligt är det mycket lättare att ta sig upp på morgonen. Dessutom är träningsvärk en skön smärta, för jag vet att jag har åstadkommit något!

  Vill bara påpeka också, att muskler är väldigt bra att ha. Och nu menar jag inte att man behöver bli kroppsbyggare, men har du starka muskler kommer det rädda dig mycket värk på äldre dar. Muskler skyddar och stöttar.

  Hoppas det går bra med träningen (och allt annat), skulle gärna se fler inlägg från gymmet! 🙂

 4. Jag har länge funderat på att börja träna, och nu till hösten då jag börjar gymnasiet, det blir mörkt och kallt så tänker jag faktiskt börja. Det känns bra att äntligen ha bestämt sig 🙂

 5. Jag bär förvisso på en del överviktskilon men jag har samma tanke bakom mitt tränande som du. Jag ägnar mig åt en träningsform som ger mig glädje och tillfredsställelse. Muskler är, som många påpekat, bra att ha och man måste inte se ut som en bodybuilder för det.

 6. du har så rätt! 🙂 jag försöker att träna varje dag, men jag blir lite lat ibland 😛

 7. Håller med dig! 🙂

 8. Synd att alla inte inser hur bra det är med träning… en vuxen människa bör röra på sig minst 30 min/dag och barn 1 h/dag. Vare sig vad man har får kropssform!

 9. Himla bra svar!
  Det är så det ska vara. Jag är själv smal och folk verkar inte förstå att man kan träna trots att man är det. Konstigt. Du är en sund förebild foki!

 10. Ska du ta in nya storlekar på kläderna på other brands nån gång? Vill gärna ha ett plagg där men det finns bara i en storlek och det är inte i min?

 11. DU har såå rätt!!!

 12. BRA SAGT!
  Jag är själv lagom smal och tränar för fullt. Jag är alltid ”hyper”, kan knappt sitta still, jag tränar för att må bra (vilket många dessvärre inte förstår). Det är inte bara kroppen som mår bra utav att röra sig utan även det innanför pannbenet! Det märks på mina betyg i skolan bl.a.!

  Du är verkligen en förebild om man vill må bra!

  Mvh Sandra

 13. super bra sagt Foki! 😀

 14. Helt rätt sagt !! 😀

 15. gud vad skönt om man hade kunnat varit i ett sånt tomt gym. Då hade jag nog gymmat mer än vad jag gör nu 🙂

 16. Sunt och inspirerande inlägg! 🙂

 17. Det är inte för att konditionen ökar som man blir gladare, det beror på att det skapas lyckoämnen i kroppen, kallat endorfiner, när vi rör på oss (och gör annat också). De är även smärtlindrande.

 18. Hej! Måste fråga detta, du är jättefin i kroppen, smal och så, men det jag inte kan förstå hur du kan vara så smal fastän du äter glass dagligen, man ser ofta mycket glassbilder på din blogg.. 😮

 19. Så sant som det är sagt!!!

 20. Alltid nyttigt att träna 🙂 Dessutom känns det så härligt efteråt att man tar en extra promenad.

 21. Att träna yoga är tyvärr inte hälsosamt, tvärtom, det är skadligt för kroppen.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *