6 snabba frågor

Jag startar söndagen med att skriva svar till 6 utvalda läsarfrågor! ♥

Hur färdas du / ni på bilresor utanför Bangkok? Är det hyrbil eller bil med chaufför? Jag undrar bara eftersom att ni inte har någon egen bil. Eller har ni det?
– Ja, det stämmer att vi inte äger en bil. Vi hyr alltid bil när vi ska på utflykter utanför stan. Antingen kör vi med en hyrbil, eller så åker vi i en van med privat chaufför. Jag var länge sugen på att köpa bil när vi hade flyttat till Bangkok, men Ricky övertalade mig till att inte göra det. Trafiken i Bangkok är nämligen helt vansinnig, kaotisk och fullständigt oförutsägbar. Det sker trafikolyckor hela tiden, och oavsett hur duktig man är på att köra så kan det smälla när som helst! Att ha en egen bil i den här staden är ingen lockande tanke, och dessutom är det trafikstockning på gatorna varenda dag.. Att ta tunnelbana och tåg går mycket snabbare. 😉

Kan du nämna de senaste anime-serierna du sett? Jag behöver tips!
– Fate / Zero , Denpa Onna , Mysterious Girlfriend X , Dusk Maiden Of Amnesia, Puella Magi Madoka.

Kanske lite dum fråga, men visst tar du bort hår under armarna? Hur gör du och vilka produkter använder du?
– Självklart. Det är ju lika standard som att borsta tänderna. 🙂 Jag använder vax, och därför så blir jag fri från hår i flera veckor. Ibland rakar jag, men för bästa resultatet så föredrar jag vaxning!

Nämn 3 saker som du saknar just nu?
– Familj / vänner i Sverige , Japan och julafton. ^^

Du brukar alltid berätta om hur skönt det är att bo i Asien, men kan du även berätta vad det absolut värsta är? Det måste ju finnas någonting negativt också.
– En sak som är lite jobbig är vissa människors totala avsaknad av engelska språkkunskaper. Jag tycker inte att det är deras eget fel, snarare så är det skolans.. Men hur som helst så är det ganska jobbigt ibland, särskilt när någon inte ens förstår vad ”good morning” betyder. Nu kanske jag låter en aning ”hård”, men engelska är ju trots allt det internationella världsspråket som alla människor bör kunna. 🙂

Snälla hjälp mig! 🙁 Jag är så extremt skoltrött och vet inte vad jag ska göra. Jag kommer att börja andra året av gymnasiet till hösten men jag vet inte om jag orkar! Har du något smart tips som kan motivera mig?
– Jag förstår hur du känner. Jag kände likadant under vissa perioder och ville bara sjukskriva mig, men jag kämpade ändå vidare, hela vägen fram till slutet! Mitt bästa tips till dig och alla andra som är skoltrötta är att ta till vara på den dyrbara tiden och fullfölj era gymnasiestudier. Om ni hoppar av så är sannolikheten stor att ni måste läsa in gymnasiet i efterhand, och då spiller ni både pengar och tid som ni kunde ha använt till någonting bättre och roligare.. Så fortsätt kämpa! Just do it.

105 kommentarer

 1. Sjukt att folk blir reagerar så mycket på ”det är ju lika standard som att borsta tänderna”. Seriöst, foki skrev inte att man äcklig om man inte gör det, utan bara hon själv gör det, precis som hon borsta tänderna.

  Kom igen gott folk! Om ni själva inte tycker det var en standard som att borsta tänderna, så sure, alla har olika åsikter, men det var Fokis!

 2. Dessa kommentarer gör en så fruktansvärt ledsen.
  Det är så simpelt och så viktigt att förstå att alla är fina, med eller utan kroppsbehåring.

 3. Jo, det ser ganska äckligt ut att inte ha rakat armarna, både på killar och tjejer. Jag skulle aldrig kunna vara med en tjej som har hår under armarna. Det är inte obildat att tycka så, det är en fråga om smak. Jag känner ingen kille som gillar hår under armarna på tjejer.

 4. Har du tips på en bra sida där man kan kolla anime?
  Sidan jag använder nu har inte så jättestort utbud av serier 😛

 5. Ta bort hår med ip behandling kan vara ett alternativ.
  Tack för en bra blogg
  Häls Nina

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *