Yohio – Svensk visual kei-stjärna

Har ni någonsin hört talas om en svensk kille vid namn Yohio? Jag vet inte varför jag inte har skrivit om honom förut, men nu är det dags!

Yohio är en 17-årig visual kei-sångare från Sverige, som har blivit känd i Japan, först tillsammans med sitt band Seremedy, och nyligen genom en personlig solodebut! Jag har hört talas om både honom och bandet några gånger förut, men det är inte fören nu som jag har insett hur talangfulla och framgångsrika dom faktiskt är.

Yohios soloalbum släpptes i Japan bara för ett par månader sedan, via skivkontrakt med självaste Universal Music. Här nedanför kan ni lyssna och se musikvideon till en av hans låtar ”SKY☆LiMiT”.

Trots att han sjunger på ren japanska och ser ut som att han kommer rakt från Harajuku, så är han faktiskt svensk. Född i Sundsvall 1995.

För att göra en lång historia kort: Yohio började spela piano när han var 6 år gammal. När han var 11 år övergick han till gitarr. Någon gång i 14-årsåldern började han att skriva egna låttexter, och blev även ledgitarrist i bandet Seremedy. Efter flera live-spelningar i Sverige (bl.a Uppcon) och utomlands, fick bandet skivkontrakt med japanska Universal Music / Ninetone Records, och nu har Yohio dessutom gjort solodebut.

Precis som de flesta musikstilar så är Visual Kei en genre som inte passar alla människor, men vad man än tycker så är Yohio är ett levande bevis för att Sverige har duktiga talanger på alla håll och kanter. 🙂

99 kommentarer

 1. jag är ett stort fan av Seremedy & YOHIO *__*
  och av dig såklart.
  Jätte förvånad att du hade tagit notis om dem och skrivit om Yohio i din blogg ^_^ hihi
  lite synd att du inte skrev lite mer om Seremedy också.

  älskar din blogg <3

 2. GUD VA BRA HAN ÄR!!!!! 🙂

 3. Coolt. 😀

 4. Häftigt ^^

 5. Me and+he

  woow ::o I listen Visual Kei and he is goood! ::3

 6. Ser ut som en tjej och tyvärr e han sötare än mig. 🙁

 7. HÄFTIGT!

  Man ser att han är svensk, och har lite mer utav en svensk röst. Men det är jättehäftigt att han lyckas så bra, och att han är väldigt duktig!

 8. Har aldrig hört om honom förut faktiskt! 😉

 9. Vad roligt! (^_^) Jag har aldrig hört om detta förut. Sverige är bäst, hihi! (a)

  Kram på dig <3

 10. Haha, först trodde jag du hade skrivit fel och att det var en hon men sedan när han började sjunga så fattade jag. Heheh.

 11. HERREGUD! De e min kompis Saga Rehns kusin!!! Haha inte trodde jag Kevin va sååå känd!

 12. Jag har varit ett fan av Seremedy nästan ända sedan de debuterade och det är verkligen kul att se hur bra det går för dem. Yohio är extremt talangfull och han förtjänar sin berömdhet. Kul att du också skriver om honom :3 Long live visual kei!!

 13. Det är första gången jag hör ordet Visual Kei
  Jag fattar inte riktig vad Visual Kei är?, är det meningen att man ska klä ut sig till en tjej eller vill han se ut så?

  Tacksam för svar ^^

 14. fan sjukt

  Ok,är det bara jag här som tycker det här är skitläskigt?

 15. Kan du berätta mer om detta. Fattar noll. Tycker också detta är riktigt skum han är en kille med klänning och lockar vad är poängen? Är det en stil där killarna ska också vara konstigt docksöta eller fattar 0?

 16. Åååh va kul ^^! Ja tycker Yohio är jätteduktig!
  Min kusin är med i Seremedy och fick äran att filma en del av deras musikvideo (som tyvärr inte blev släppt..) men kul att du skriver om dem ^^ de blir förmodligen skitglada! Skriv gärna mer om hela bandet Seremedy med <3

 17. Alltså jag fick äran att filma en del av deras musikvideo xD haha konstigt de blev!
  Kan du inte länka deras facebook i detta inlägg! De förtjänar mer fans 😀 http://www.facebook.com/seremedy

 18. Visual kei betyder Visual style, kei är japanska ordet för stil. Samma som att Fokis mode ofta är Gyaru Kei (japansk girl style) Visual kei är dock oftast Inte bara looken utan ett sätt att både i videor och konserterna ha en image som passar till bandets musik och uppträdande. Versailles är ett band där man har 5 (6 medlemar) med lite Vampyrisk goth style och fansen är ”medlemar i klanen”, Malice Mizer var också lite utav teater typen, medans modernare rock och metal band kör lite mörkare färger och makeup och påminner mer om västerländska hårdare band, dock tenderar en gitarrist eller en basist i bandet att ha en mer feminin look. Denna musik stil inkluderar även många fans som på konserter eller på Harajuku på söndagarna, klär upp sig som bandmedlemarna. Oftast väldigt dyra och detalj sydda kläder kan jag lova.
  gå på youtube och skriv Versailles japan eller Phantasmagoria eller testa skriva visual kei så får ni garanterat många träffar.

 19. Hej!

  Jag såg att du lyssnade på snsd’s låtar och la upp det på din blogg. Men det är sällan vi brukar se att du lyssnar på koreanska låtar. Är det så att du lyssnar mer på japanska låtar? 🙂 Om du lyssnar på snsd’s låtar brukar du också lyssna på Super Junior? Eftersom snsd och Super junior är som syskon-band 🙂

  Tacksam för svar!

 20. Det där är ju min kusins pojkvän!

 21. Öööh……varför är han klädd som tjej?? Jag är helt förvirrad det är skitkonstigt juu….o.0

 22. Har definitivt hört talas om honom, ett riktigt underbarn! Han ligger på samma skivbolag som min pojkvänds band. 🙂

 23. Ååh! För 2,3 år sedan så lyssnade jag bara på Visual Kei band! nostalgi!! ♥♥♥ :’D

 24. Willygirl

  Jag har träffat hela bandet, fått en kram av han oxå ;D

 25. Jag har ett tipps på en youtube video som jag tyckte var rolig =)

  Den heter ” Kids React to K-pop”. Väldigt rolig. Skulle vara kul om du såg den xD.

 26. Clara OwO

  Haha jag träffade honom och Seike (sångaren i Seremedy) idag på Uppcon! ^^

 27. Yumi desu!!!^^

  KYAAA!!!!! YOHIO!!! DAISUKI!!!!!!<3333333
  Haha, han påminner lite om Aoi från kaichou wa maid-sama!XD Nu får jag vänta på en kille som liknar Usui!^^ THIHI… Usui-kun.. *näsblod* XD

 28. Han är väldigt bra 😀

 29. Omg, jag DOG. Jag älskar verkligen YOHIO *A* <3
  Sjukt coolt att du vet vem han och Seremedy är och skriver om dom yaaaay ; u ; <3
  MAD FOREVER. <3

 30. Inte nog med att han har ett framgångsrikt band och släppt sitt soloalbum, han är även manager för ett nytt band som heter Desaiha! han kommer att komma långt!

 31. Åh, vad roligt! Han är min kusin! :3
  (Eller mitt kusinbarn, men whatever)
  Är verkligen jättekul att det går så bra för honom!! <3

 32. Hör det till stilen att ha på sig sådana kläder och se ut som en tjej? Alltså, jag menar verkligen ingenting illa, men kan man inte se ut som en kille om man har den stilen? (:

 33. Du borde skriva mer om hela bandet Seremedy också, och inte bara Yohio. ;_;

 34. Lite ironiskt att jag var på Uppcon när du skrev detta!

 35. Ah Yohio.. Fick en liten chock när jag såg inlägget xD Seremedy är fett grymma 😀 Såg Yohio senast i Fredags när han gav ut information om deras senaste skiva ^^

 36. O.o Flämt!!
  Var han på uppcon??!! Han är ju gätte bra ju!!
  Jag var där men jag såg honom inte… Snyft!!
  Förresten har du varit på uppcon någon gång? Jag har bara varit där en gång o det är det enda stället som finns som jag känner mig normal i. Alla mina kompisar tycker jag är konstig som lyssnar på japansk o koreansk musik o dessutom läser manga 🙁 Jag har en enda kompis som tycker om samma musik som jag. Hon är min bästa vän.
  Puss och kram till er!! XD

 37. aldrig hört talas om dom eller honom, men jag tyckte dom var bra!

 38. jag har faktiskt hört talas om dem för jag känner ett syskon till en av dem i bandet.

 39. Han är riktigt bra ^^

 40. Jag är både född och uppvuxen här i Sundsvall men har aldrig hört talas om varken honom eller hans band. Känns lite taskigt på något sätt eftersom att de var duktiga och att de är så kända i Japan. :/

 41. LoliKojo

  Ja träffade både Yohio och Seike på Uppcon 😀 tog en bild med dem och fick en kram, Yohio pussade min kompis på kinden SÅ AVIS XD!

 42. LoliKojo

  Måste tilägga att han ser lika bra ut i verkligheten och är bara så fruktansvärt snäll och het <3o<3 xP!

 43. Omg!! Kan inte fatta att jag fick en sån där flyer av yohio på uppcon!!! O_o och jag märkte inte det förrens nu! Han och seike sträckte fram en varsin flyer till mig och seike ba ta min jag är mkt snyggare och yohio ba eller inte xD. Dom är så rolig och söta 🙂 ni är lika snygga seike och yohio ^_^ <3?

 44. Han är grym på gitarr!! Såg han med Seremedy live förra sommaren, dock inte riktigt min typ av musik 🙂

 45. Ofta han bara är 95 som jag hihi 🙂
  Träffade faktiskt honom och seike på Uppcon förra helgen 😀 Fick en flyer av honom där det stod om seremedys fösta album snart skulle releasas ^_^ båda kom fram till mig och Elin och räckte fram en varsin flyer och jag visste inte vilken jag skulle ta, och seike ba ta min för jag är mycket snyggare och Yohio höll inte riktigt med xD men jag tog Yohiios, tycker att båda är lika snygga :D<3

 46. trodde att han var en tjej!!! blev ganska förvirrad när han sjöng som en kille! haha

 47. Jag har följt Yohio och Seremedy nästan enda från när dom började som band 🙂 Dock har jag inte sätt dom live än, eftersom någonting har alltid kommit i vägen 🙁
  Hans blogg: http://yohio.blogg.se/

 48. Åh.det är min kompis kusinbarn,jätte duktig är han!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *