Fokiwa skisser

Det är många av er som är nyfikna på hur det går till när jag ska designa och skapa nya plagg till mitt märke. Jag och de flesta andra som arbetar med kläddesign brukar vanligtvis vara ganska hemlighetsfulla och restriktiva med att visa våra skisser och arbetet som sker bakom kulisserna, men nu tänker jag faktiskt bjuda på en liten sneak peak av hur det ser ut på mitt ritbord. 🙂

Det ni ser här är den absoluta grunden, alltså hur jobbet ser ut från första början.

När jag ska designa en ny kollektion köper jag hem ett stort antal provtyger från min leverantör i Japan, sedan parar jag ihop tygerna med mina skisser av kläder som jag håller på att designa. Detta kräver extremt noggrann planering, för det är av yttersta vikt att plaggen ska se bra ut, och vara bekväma med de utvalda tygerna.

När jag har bestämt mig för vilka tyger som ska användas till mina skissade plagg så har jag ett möte med chefskräddaren på Fokiwa. Där går vi igenom skisserna och tygerna en sista gång innan vi räknar vi ut hur mycket tyg som kommer att behöva för att tillverka den första leveransen av den nya kollektionen, antingen till min webbutik eller till mina återförsäljare.

I framtiden hoppas jag dock på att kunna leverera till både återförsäljarna och webbutiken samtidigt!

Det åter ganska enkelt, eller hur? 🙂 Men jag kan lova er att det är långt ifrån lika enkelt som det verkar vara. Ha i åtanke att detta bara grunden till allt arbete, och hur plaggen ser ut i tidigt stadie på papper. När det praktiska arbetet väl kommer igång så krävs det hur mycket jobb och detaljjusteringar som helst. Men att det är komplicerat känns enbart roligt och spännande, för jag älskar utmaningar! Jag stortrivs med mitt jobb och min karriär. Designer-yrket är utan tvekan bland det bästa som någonsin hänt mig. ♥

123 kommentarer

 1. Det låter kul ! 🙂

 2. Blir det bra? ^^ <3

 3. Hei Foki!

  Dette er første gang jeg kommenterer på bloggen din selv om jeg har lest den i mangen år! Så nå synes jeg det var på tide 😀 Elsker bloggen din, blir alltid i så godt humør av den! 🙂

  Jeg lurte også på om du har noen tips til linser/ objekter til mitt canon camera? Jeg skal snart reise til Paris og har lyst å ta mange fine bilder! Hihi ^^,
  Vet du eller Ricky om et ok objektiv som ikke er så veldig dyrt? 🙂

  Tusen takk for en kjempe fin blogg søte!

  Kram, Irene fra Norge <3

 4. Coolt! Älskar dina kläder! Dem är värkligen jättefina och söta 🙂

 5. Snygga plagg:D

 6. Hej!
  Det verkar flyta med det du gör och jag hoppas det går bra, men jag märkte att det stod på svenska, planerar du saker på svenska jag trodde du skrev på thailändska?
  Tacksam för ett svar!
  Kram Gehad.

 7. Fett najsibajsi <3<3<3<3<3<3<3

 8. kul:)

 9. Jeg troede du tegnede på din Mac med din tablet fra Wacom? o:
  – Ida / couturexx.blogspot.com

 10. Hej Foki,

  Undrade bara om du skulle kunna sätta några mysiga och varma snygga tröjor till fokiwa.se? Tror det skulle gå bra åt ! (:

 11. Hej Foki! Jag älskar din blogg 🙂
  Men jag undrar några saker. Hehe 😛
  1. Hur många år är du på riktigt?
  2. Heter du Foki på riktigt eller heter du något annat på riktigt?
  3. Hur länge har du hafft ditt företag?
  Tacksam för svar 🙂
  Kram Luisa

 12. Vad roligt det ser ut:D

 13. You lucky bastard!

 14. Aså snygga skisser !(:

 15. Noterar du allt på svenska? Med tanke på att du är född i Thailand så tänkte jag att du skrev på thailändska…

 16. snygga skisser

 17. hejsan foki!!
  jo, jag undrar om inte du kan göra lite fler kläder för folk som inte är så smala, som jag, jag skulle ALDRIG komma i de små one size-plaggen på fokiwa, och jag blir så avundsjuk när min syster går rut med sina, som inte skulle passa mig 🙁 dina kläder är så fina, men nästan alla är one size.

  snälla?

  tack på förhand!♥

 18. Jag blir så sugen på att skissa när jag ser det där! Brukar skissa klänningar ibland men är tyvärr dålig på att sy, haha. Hur som har min syster tagit med sig några av mina skisser samt mina mått till Thailand, så jag hoppas på att de ska kunna sy upp några av mina kläder där ^^

 19. Men vad använder du din ritplatta till om du ändå ritar för hand? 🙂

 20. Alla vi som vill bli designer men inte har en stor blogg som du eller är kända göra för att komma in i branchen? Det är min största dröm. Har du några tips eller liknande? skulle uppskatas väldigt väldigt mycket! 🙂 <3

 21. De ser jätte fina ut 🙂

 22. Shit vad svårt det ser ut! Vill också bli designer. Nu förstår jag hur svårt det är, men det ändrar inte på mina drömmar! Jag undrar kommer ni få in mer av den där blå, vit, röd randiga tröjan? Den var så grymt fin, men jag var inte så snabb på att köpa den 🙁

  Kram<3

  PS.Älskar din blogg!! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *