For luck

Glad måndag till alla mina kära läsare!

Jag tänkte starta dagen med att besvara en annorlunda och rolig läsarfråga. En läsare frågade mig om jag har någon form av ”lyckoamulett” eller ”tursten” – med andra ord: ett speciellt föremål som ger mig tur.

Jag var tvungen att tänka efter ett tag, men så kom jag på att jag faktiskt har en sådant föremål! En gammal Maneki Neko som alltid har funnits hos mig. (kanske inte alltid, men väldigt länge!)

Maneki Neko är en lyckobringande katt som härstammar från japansk mytologi. De finns utspridda runt om i Asien och även i övriga delar av världen. Själva namnet ”Maneki Neko” betyder ”den kallande katten”, och enligt legenden sägs det att den kallar till sig tur, lycka, pengar och framgång. Ni har säkert sett den här skulpturen i många asiatiska butiker och restauranger. Där används den till att locka kunder, samt bringa lycka och framgång över företaget.

Nu till den stora frågan: Tror jag på detta?

Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Hur ska jag kunna veta om turgrejer fungerar eller inte? 🙂 Men jag låter min Maneki Neko stanna kvar hos mig i vilket fall som helst. Den har alltid varit med mig, och det känns lika bra att den får vara kvar. Jag vill ju inte jinxa mig.

Har ni någon turgrej?

127 kommentarer

 1. Jag har något liknande!

  Dom här söta dockorna som man lägger under kudden när man sover! De är s.k. ”Worry Dolls” som tar bort bekymren under natten när man sover ^^ http://webpresent.noxshop.se/?category_id=24&item_id=77

 2. Nej, det har jag inte. Önskar jag hade…

  Hihi. Jag tror den fungerar. Nästan. Det är nog du som gör ditt företag så framgångsrikt. Du verkar vara en helt underbar egenföretagare!

 3. vadå glad måndag? du fyller ju år … vill du inte bli 20 lr?

 4. Grattis Foki! 😀 lite småkul att du fyller år dagen före mig ^^
  Men en fråga: vad betyder ”jinxa” ? 😮

 5. Jag har faktiskt ett lycko-halsband, de är ett litet mynt med en fyrklöver på och den brukar ge mig tur^^

 6. Jag hade alltid en liten ring, men nu är den borta.. så jag vet egentligen inte var den är nu :/

 7. Hej! Jag skulle också vilja ha en sån vet du var man kan få tag i en?

 8. grattis 😀 hoppas du fick nått fint av ricky ^^

 9. ja, jag har en tur grej jag har ett nummer och en liten plast tiger

 10. Jag har faktiskt ocksa en maneki neko =) jag fick den av en kompis och jag vardesatter den valdigt mycket. Anledningen till att min kommentar ser konstig ut ar for att jag skriver den i Rhodos. Du och Ricky borde verkligen besoka Rhodos. Det ar underbart! <3

 11. Åhh, vilken fin! 🙂 Nja, jag vet inte riktigt… Har en Lapiz Lazuli-sten som jag brukar krama i handen när jag inte orkar mer och allt känns hopplöst.

 12. hejsan:)
  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!
  Nu är du 20:):):)

  Min lyckosak är en liten platt amulett gjord av en gammal ungersk peng som har en kyrka på sig, jag köpte den i Ungern när jag var 8 år gammal:):O
  jag har också lyckotalet 8…
  PS. love your amazing blog:)
  bye

 13. Söt den var. 🙂 Nope, ingen turgrej för mig inte.

 14. STORT GRATTIS , DU FYLLER JU JÄMT!!!<3

 15. Jag har också en Maneki Neko^^

  GRATTIS FOKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HOPPAS DIN FÖDELSEDAG HAR VARIT LIKA UNDERBAR SOM DU HOPPATS^^ <3

 16. Njaeae, har inte riktigt någon turgrej faktiskt 🙁

 17. ett guld halsband med ett litet guld hjärta som jag fick när jag döptes

 18. grattis foki på 20 års dagen <33333333333333333333333333

 19. Grattis Foki!!

 20. I also have one before but it broke and my mom throw it! 🙁

 21. Jag har ett armband som jag har fått av min mamma som hon hade på sig hela tiden när hon var liten. Nu är det jag som använder armbandet. Varje dag ! Grattis i efterskott 😉 <3 ^_-

 22. Har en sådan söt kisse misse, fast röd med en liten bjällra i sig, perfekt att ha på nyckelknippan då man bara skakar väskan och så vet man genast vart den är . ^-^’ 🙂 Fick den av min japanska rumskompis när jag bodde i England ett tag (:

 23. GRATTIS PÅ FÖDELSE-DAGEN foki
  jag undrar varför du inte skrev något om din födelsedag?
  iallafall grattis från lilla mig

 24. Jag måste bara fråga, tror du på någon speciell Gud eller så? Hela Thailand är ju buddhistiskt, så är du buddhist?

 25. Jag har ett fotband och ett halsband med ett Turkiskt öga som typ kallas ”evil eye” tror jag..:)

 26. Grattis i efterskott! 😀 men varför har du inte skrivit att du fyllde år i förr måndagen? 🙁

 27. varför tar du inte upp på din blogg att du fyllt år eller fyllde år ? 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *