Star Wars

En ganska rolig grej; Jag och en av mina vänner hade nyligen en liten diskussion om vilka filmer som är ”de bästa filmerna någonsin”. Efter ett tag kom Star Wars-filmerna på tal. Jag är medveten om att dessa filmer är legendariska, och massivt populära över hela världen, men pinsamt nog har jag aldrig någonsin sett dessa filmer.. Jag vet inte varför, men det har aldrig blivit av.

När jag klargjorde för min vän att jag aldrig har sett Star Wars-filmerna, så blev hon helt tyst och såg ut som ett frågetecken i ansiktet. Därefter följde en väldigt lång frågeställning varför jag inte har sett filmerna(!!), uppföljt av ett krav på att jag måste se dom. 🙂 Så nu har jag besökt filmbutiken och köpt den kompletta bluray-samlingen av alla 6 Star Wars-filmerna. Det är dags att även jag tar del av dessa kulturförklarade filmer..

Haha, Ricky reagerade nästan likadant. Han trodde att jag skojade när jag sa att jag inte sett Star Wars.

Men nu ska dom ses.

Totalt 15 timmar film.

Vi får hoppas på regnigt väder under den kommande veckan. 😉

227 kommentarer

 1. Jag kommer ihåg när jag såg Star Wars för första gången… då var jag nog bara 4 eller fem år, sen dess har jag älskat dem! Fast.. de ”första”/ nyaste filmerna håller ju inte måttet alls. Episod 4 till 6 är helt underbara och är fortfarande mina absoluta favoritfilmer. Gråter alltid i slutet av 6:an.. Så sorgligt att aldrig få se karaktärerna igen. 🙁

 2. Hej Foki! Ja, dem filmerna måste du kolla in!
  Har en liten fråga till dig: Du har väl ett PS3? (Har jag för mig?^^) Jag gillar också att spela spel. Min fråga är då vilken Genre av spel gillar du ?

  Mvh

  Ps. Du är bäst Foki! =)

 3. Jag har sätt filmerna minst tio gånger min bror älskar dem

 4. Man ska se 4,5,6 först! 1,2,3 är skit! 1,2,3, de nya filmerna, är såkallade prequels och utspelar sig före det som sker i 4,5,6. Man måste tänka på att de gjordes på 70-80-tal och skita i att de inte är hightech. Personligen tycker jag att det är just det som är charmen med det hela. Precis som i sagan om ringen-trilogin (som är riktigt bra gjorda) har de tagit hjälp av modeller och masker/utklädnader istället för en jäkla massa datorgjort skit.

 5. Trots att filmerna är populära så är det MÅNGA som inte har sett dem 😛

 6. Jag är ett par år äldre än dig och har heller aldrig sett Star Wars, inte riktigt min genre på film, så du är inte ensam 😉

 7. En liten fråga också, jag är själv en tv-serienörd och undrar om du följer några tv-serier som inte är anime, vilka då i såfall? 🙂

 8. Jag har sett dom tack vare ett jag har en lillebror som ville se dom 🙂 Jag såg 4,5 och 6:an först och 1,2 och 3:an efter och det gick superbra! 🙂 Älskar din blogg, och snälla byt inte design för den är så fin!<3

 9. FokiLovee

  TWILIGHT är absolut bästa filmen!! 😀

 10. Inte heller sett dem, men ska man inte se dom i någon speciell ordning? typ 5an först och typ 1an sist?

 11. hejhejhej

  aldrig sett en enda star wars film, harry potter film eller sagan om ringen film!!! xD

 12. Du är inte ensam foki!
  Jag hade bara sett typ början av 1:an men efter denna helg så har jag äntligen sett ALLA!
  Hihi, kändes lite pinsamt att inte ha sett dom men men (a)
  Är man upptagen kvinna så är man !
  Här kommer liten fråga som kanske är lite för privat men jag fråga iaf :))
  Men tror du att du kommer ha barn/ skapa familj med Ricky? Eller har du satt kariärren allra först?
  KRAMIS!

 13. Ellen från Finland ♥

  Har inte heller sett alla x’D Btw, du har en jätte fin blogg! Och så undrar jag ifall du sett Sagan om Ringen då? ♥
  /Kram Ellen ♥

 14. har nt sett dom heller

 15. Star Wars är egentligen överskattat, tycker jag. Strikt genre-mässigt sätt är de egentligen inte ens riktigt Science Fiction, utan egentligen ligger de närmare fantasy-genren (jag kommer säkert att bli lynchad när jag skriver det här, men det gör det inte mindre sant :P).

  Men hur som helst, de kan vara ganska underhållande, om man är på rätt humör (fast Luke Skywalker är en tönt!). Ha så roligt.

 16. Ann-Sofie

  isch jag kan inte ens titta på de filmerna utan att somna efter ca 10 min och jag skojjar inte, det är flera som försökt och få mig att se på dem :/

  och ja jag gillar dom inte 😛

 17. Jag älskar verkligen Star Wars! De är det bästa filmerna som finns! :3
  Men tv-spel ligger också på min älska lista! 😉

 18. Jag har heller ALDRIG sätt starwars filmerna, och mina vänner blir lika paffa som dina blev hahah. Och sen verkligen försöka pressa på att man måste se dom haha ((:

 19. dom är sjukt bra!! min bror är helt bessatt av dom fimerna 🙂
  men Harry Potter och Twilight är också sjukt bra! 🙂

 20. Trots att jag umgåts mycket med Pernilla August barn när jag var yngre och att jag pratar med Pernilla när jag träffar henne har jag fortfarande inte sett en enda film… Kanske också ska ta tag i det! Haha

 21. Heej 🙂
  Jag tycker att Star Wars är en jätte bra film och måste bara säga att du måste se dom… Men tyvärr kan jag inta säga att Bluray versionen är bättre. Halva Bluray filmer är nästan animerat. Om man tänker på hur DVD versionen var så hade dom bara animerat ”Yoda” (Grön söt grodliknande gubbe 🙂 )
  Allt annat hade dom gjort utan animeringar.
  Bluray versionen är tyvärr inte lika bra för då har dom animerat allt som dom tyckte såg för dåligt ut, men i själva verket ser det bättre ut när dom står i dräkter en att se en animerad figur.

  Ja det var allt

  //John

 22. Hej!

  Du är inte ensam om att inte ha sett dem. Jag borde verkligen se dem för min son Milton 6 år, vet typ allt om dem redan och jag är som ett frågetecken:)

  Jag har sett någon snutt men inte mkt mer.

  Ska bli kul att läsa vad du tyckte om filmerna=)

 23. Ett hett tips är att se dem i ordningen de är gjorda, alltså, 4,5,6, 1,2,3 för att INTE förstöra spänningen och alla frågor som man annars inte får. 🙂

 24. Liten kina tjej

  Hejsan!
  Jag har sett 4,5, 6 och halva 1 och de är fantastiska.
  När man har sett dem tänker man på dem ganska lääänge.
  Jag tycker de är en av de bästa filmerna som gjorts!!

 25. Jag har inte heller sett Star Wars .. haha så du är typ inte ensam ;p

 26. haha!! ♥♥♥

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *