Videoblogg – This is songkran!

NU kära läsare, ska ni äntligen få se videoklippen som vi filmade under songkran!

Titta hur det går till när thailändarna firar sitt nyår med ett 4 dagars vattenkrig över hela landet. 🙂

Svar på 3 läsarfrågor:

Är verkligen alla människor med på detta? Tänk om någon blir arg? :s
– Ingen blir arg (med undantag för vissa turister). Under songkran så är alla människor med i vattenkriget, även människor som jobbar. De fåtal människor som inte vill bli blöta, håller sig inomhus. Du kan spruta vatten på nästan vem som helst, utom jättegamla människor och äldre munkar (yngre munkar är med i vattenkriget).

Du sa att ni åkte runt på en bil och kastade vatten, men hur gör ni när vattnet i era hinkar tar slut?
– Se videon här ovanför. Det finns påfyllnings-stationer överallt efter gatorna där man kan stanna och fylla på sina vattentunnor! Dessutom åker brandkåren runt och sprutar vatten på folk, samt fyller på med mera vatten.

Varför kletar folk vitt pulver i ansiktet på varandra?
– Det är en del av vattenkriget, och det har alltid varit så! Jag vet inte anledningen bakom det, men det är en tradition som har levt kvar i flera hundra år. Man kletar vitt pulver i ansiktet på andra människor för att visa sin vänlighet. ^^

207 kommentarer

 1. Tycker det dÀr Àr dumt Àven om det kan vara roligt. Det finns lÀnder som inte har vatten alls och skulle göra sÄ mycket för ett glas vatten och sÄ gÄr man och kastar ut det pÄ gatorna, det Àr en aning respektlöst enligt mig tyvÀrr.

 2. Hej Foki!

  NĂ€r jag hör lĂ„tar du lĂ€gger upp pĂ„ thai, slĂ„r jag pĂ„ Parn – Denna lĂ„t http://www.youtube.com/watch?v=QF1bFw_BvaM
  Jag förstÄr sjÀlvklart ingenting, lite smÄord pÄ thai bara.
  Jag tror jag har dig pÄ facebook, om du vill sÄ fÄr du gÀrna höra av dig!

  Kisses!

 3. Ha!ja va oxÄ i Thailand nÀr de va song kran!:)

 4. Men om det regnar dÄ, fortsÀtter man att ha vattenkrig dÄ eller?

 5. Åh, vad hĂ€rligt och roligt det ser ut och vara! Skulle gĂ€rna vilja delta. Synd att det inte Ă€r sĂ„ i Sverige. >:

 6. Varit i thailand 3 gĂ„nger och deltagit i 2 av vattenkrigen, gud va roligt det va 🙂

 7. Vilken fin tradition med mjölet Ă€ndĂ„!Ă…Ă„h vad jag saknar Thailand 🙂 Hur gjorde du och Ricky för att fĂ„ över alla era tillhörigheter nĂ€r ni flyttade frĂ„n Sverige till Bangkok? Jag funderar nĂ€mligen pĂ„ att flytta till LA nĂ€sta Ă„r!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *