Stöd Japan!

För några dagar sedan skrev jag ett blogginlägg där jag uttryckte min sorg över vad som har hänt i Japan. Jag hoppades att allt det hemska var över, och att skadorna inte skulle bli såpass stora, men sedan dess så har situationen blivit ännu värre! Flera tusentals människor har omkommit i naturkatastrofen, hundratusentals människor har fått sina hem totalförstörda, och hela deras liv har blivit slaget i spillror.

Min starka åsikt är att alla människor med god ekonomi bör skänka en summa pengar för att hjälpa det japanska folket. Som de flesta vet så är Japan är ett I-land, och många människor anser att dom inte behöver någon hjälp från omvärlden. Det är sant att Japan är ett i-land, men under de senaste åren har landets ekonomi utsatts för svåra utmaningar och motgångar. Det finns flera länder som har lånat stora pengar av Japan, men som inte kan betala tillbaka dessa summor.

Jordbävningen, tsunamin och explosionerna i kärnkraftverken innerbär redan ett mycket hårt slag mot Japans ekonomi. Landet kommer att behöva all hjälp dom kan få! Jag och Ricky har redan donerat en summa, och jag tycker att alla ni andra bör göra detsamma.

Tre enkla alternativ för att donera pengar till det japanska folket:

 • Skicka ett SMS med texten AKUT till 72900 för att skänka 100:- kronor till Röda Korset i Japan.
 • Skicka ett SMS med texten HJÄLP till 72950 så ger ni 50:- till Frälsningsarméns hjälparbete.
 • Skänk en valfri summa genom att köpa ett armband från Lady Gagas onlinebutik. Pengarna går direkt till att hjälpa Japan.Jag har alltid älskat Japan, och för mig känns det som en självklarhet att försöka hjälpa människorna som blev drabbade av naturkatastrofen. Förutom att hjälpa folk i nöd så är detta ett chans för oss alla att visa våran uppskattning till ett av världens finaste och mest framgångsrika länder på planeten.

Pengarna som vi skickar kanske ser ut som ”en liten droppe i en stor hink”, men om massor av människor hjälper till så kommer stödet att bli stort nog för att göra skillnad! Vårt stöd kommer garanterat att vara till hjälp för folk som blivit drabbade av naturkatastrofen.. Så tveka inte! ♥

181 kommentarer

 1. hur skapar man en hjälpfond till japan? tack för svar!

 2. så jävla hemskt, o fortfarande är de saker som händer 🙁
  de står nu att folket inte ska gå ut, ska ni verkligen åka?

  jag skänkte pengar till haiti förra året, skänkt till bröstcancerfonden och musikhjälpen, kan inte skicka till alla ju

 3. men snål är jag inte iaf :p

 4. Hey, i am just wondering how can 100 or 50 SEK will be donated to Japan, if i am just texting a message?… I am curious and really good job 🙂 asking people’s help ^__^ we all will support japan

 5. Tack! Vi behöver hjälp nu.

 6. jag har altid älskat japan med och brasilien

 7. Att skänka pengar är asbra absolut! Men jag vill bara påpeka att till de flesta hjälporganisationerna öronmärker inte pengar som kommer in, alla pengar hamnar i en akutfond och kommer alltså nödvändigtvis INTE till Japan, utan till det landet som behöver det ”mest”, just nu t.ex så ligger Elfenbenskusten på gränsen till inbördeskrig, det har precis varit en stor jordbävning i New Zealand och även Libyen och Egypten har det svårt och behöver humanitära insatser.

  Det som händer i Japan just nu är en katastrof, no doubt. Men Japan är ett relativt rikt land redan och japanerna är grymma på att resa sig ur askan och komma ut starkare.

  Det jag vill säga är att glöm inte bort resten av världen.

 8. lätt att jag skickar ett sms!

 9. Hej Foki hoppas du kan svara så snabbt som möjligt!
  Kan man köpa armbanden fäst än man bor i Finland?

 10. hjärtis

  jag tycker att Frankie har helt rätt.bara för det händer just nu i japan så fins det länder som behöver mer stöd av oss svenskar och andra. Men det är sant att man ska stödja japan men vi kan också tänka på dom andra länderna som har det svårare.

  P.s det är sant att en tsunammi och jordbävning är fruktansvärda saker att ha att göra med!!!!!!! :)<3

 11. Kommer aldrig att skänka pengar till röda korset, tyvärr. Skänker jag pengar blir det till läkare utan gränser. Litar inte alls på alla dom här hjälporganisationerna, dom är så giriga så det är på gränsen till kriminellt.

 12. jag skulle donera om jag kunde men har bara 8 kr på kontot så

 13. Nu har jag donerat! Det känns jättebra att jag har gjort det, för det är så hemskt det som har hänt i Japan! 🙁

 14. Jag hatar tsunamis!!!

 15. Synd att de finns tsunamis

 16. Hej igen Foki!
  Jag blev glad när jag såg ditt inlägg om Japan!(:
  Hoppas det får många att tänka efter och donera pengar!
  kramar<33

 17. Det är så synd om de!!!
  Jag har endå skönkt flera tusen kr till Japan. Jag har samlat in pengarna helt själv genom att gå ut med hundar, ha godislöfte m.m.
  Det känns så sorgligt för alla mäniskorna som var med om detta.
  Jag flyttade från Japan till Sverige för ca 1 1/2 år sedan.
  Min bästis hela familj utom hennes två systar(19 och 3) och hennes bröder(15 och 5) och hennes mamma som blev skadad har dött där 🙁 🙁 🙁

 18. Går det att beställa Lady Gagas armband till sverige?

 19. Ska skänka 100kr! Tycker verkligen alla som kan ska hjälpa dom drabbade i Japan! <3

 20. åhhhh nej!!!!! Japan det kan inte hända sååå här!!!!!:'( SadFace!

 21. nej tack kommer inte donera pengar för att dom som jobbar med det ska få lön.
  bara 30 kr av 100 kr man skickar kommer fram, resten går till dom som jobbar där för dom ska få lön , så 70 kr går till deras lön !
  nej tack.

 22. det är så synd om dom det bara kommer mer och mer naturkatastråfer jag har hört att sverige ska hjälpa japan och bygger hus som sedan fraktas med flyg till japan så bra! hoppas det iinte sprider sig dit där du och ricky ska när ni är där och du måste lova att skriva hur det är och om det händer något där( vi pratar om världen i skolan vill bara veta mer i förväg) puss och kram Lolona <3 <3 <3 <3 <3 :"(

 23. Näe, jag tycker skit synd jag spelar ett spel och jag har en japan tröja hemma och på spelet.. det är ju hemskt.. du e bäst foki<33 utan din blogg så finns det ingenting bättre<33

 24. Älskar verkligen Japan, och det som har hänt där är verkligen hemskt. SKickat iväg 100kr.

 25. foki gumman, du är en ängel.
  ett hjärta av rent guld <3

 26. Det är bra att du skriver fel (Y) det ska vara AKUT JAPAN bara akut är allmänt…jag skickade fel pga av det, visst det gör inte så mycket för att det hjälper folk men dom som har svårt med ekonomi & sånt…bra foki (Y)

 27. Skänkte nyss 200 :- .
  Jag skänkte 250 till Haiti, när det inträffade.

  ger bort pengarna som jag tjänat ihop under slit i veckor (jag visste ju inte då att detta skulle inträffa, men jag sparar till ett par converse), med glädje. Hellre hjälpa folk i Japan än att köpa ett par converse.

  Jag är trots allt bara 12 år.

  puss, fokis är bäst ;* <3

 28. det bli bara sämre och sämre för japan D:
  för jag har läst att tsunamin var 23 m och förstörde en hel by <3

 29. Jag tycker det är hemskt ! Jag blir jätte ledsen när det händer sånt ! Och det i Japan va hemskt verkligen!

 30. När våran familj fick reda på att att man kunde donera pengar samlade vi alla kusiner och sådantoch skickade 2000 kr. Och jag tycker et är bra att du tar upp det.

 31. Jag tycker det är hemskt!:,(

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *