Att festa eller inte festa

 

Detta är en fråga som jag fått ett par gånger förut, så nu tänker jag ge ett kortfattat men rakt svar, angående vad jag jag tycker om att festa, och även berätta om min syn på alkohol.

 

Självklart att jag gillar att ”festa”, men det är absolut ingen nödvändighet för mig. Dessutom så finns det olika sätt att se på vad en fest är! ..Här i Sverige så handlar 99% av alla fester om att hälla i sig stora mängder alkohol och bli så full som möjligt. Jag tycker att hela idén känns väldigt löjlig, särskilt med tanke på över hälften av alla ungdomar som dricker, endast gör det för att vara ”COOL” och för att platsa i ”det tuffa gänget”.

Därför så avstår jag från i stort sätt alla inbjudningar till fester! Jag anser faktiskt att alkohol är slöseri med både tid och pengar. Dessutom så tycker jag att det är jobbigt och irriterande att vistas bland fulla människor. 🙂

 

Men t.ex när jag är i Bangkok och andra ställen hemma i Thailand, så gillar jag att gå ut på nattklubbar för att dansa, lyssna på musik och ha roligt. Där är ”festandet” på en helt annan nivå, och själva drickandet hålls oftast till ett minimum. Där borta så spelar alkoholen en mycket mindre roll, och ses inte som en nödvändighet för att festen ska bli lyckad.

 

Det var allt jag hade att säga om detta!

 

Jag ser absolut inte ner på folk som gillar att dricka.

Alla människor har rätt att fatta sina egna beslut. ♥

 

521 kommentarer

 1. you go girl! det är så man ska tänka! 😀 tack för att du är en sån bra förebild för alla unga tjejer <3 ^^

 2. Du är verkligen en förebild för unga tjejer! Synd att du inte hypas lika kraftigt som Anna Anka, kissie, dessie osv..

 3. du är min idol!! jag tycker att du har helt rätt… man kan ha kul med eller utan alcahol!!:D

 4. Mycket bra svarat FOKI!

 5. foki, du är en ängel! du är helt underbar och hur cool som helst!

 6. Man kan ju inte jämföra en Hemma-fest i sverige med en Nattklubb någon annan stans. Nattklubbarna här handlar också om dans 🙂

 7. klokt sagt. hvor gammel er du da?

 8. du har helt rätt i vad du säger…jag älskar såna som vågar stå ut i mängden och du har verkligen kommit mycket längre i livet än många andra blogerskor som festar så mkt det kan för att få högre status. Du är en jättebra förebild för oss som står emot grupptryck och vågar fatta egna beslut

 9. väldigt bra att du avstår. Men jag tycker ändå inte att du ska säga att alla andra dricker för att det är et grupptryck.. För det handlar inte om det. Jag dricker för att slappna av helt enkelt! bra blogg dock!:)

 10. bra skrivet (Y);)

 11. Det har säkert sagts men jag säjer det igen, jag tycker det är oerhört starkt och BRA att en så pass stor bloggeska har modet och styrkan att säja ifrån på skarpen när det kommer till det här med alkoholkonsumtion. Som du skriver är det allt för många som ser utgången och alkoholen som måste för att bli accepterade av personer i deras omgivning vilket ju är helt puckat, men tyvärr, också sant i många fall. Tror du bidrar mycket till att fler kommer våga säja nej och inte tro att de måste dricka bara för att deras kompisar gör det.

  Återkommer ofta till din blogg och lämnar den alltid på bättre humör, så även denna gång =)

 12. OJ, det var nog rekord på kommentarer! XD
  Väldigt bra skrivet! Håller med dig. 🙂

 13. du är faktiskt väldigt grym, love you

 14. Jäkla bra svarat måste säga. Gillar dessutom att du kan säga att du accepterar andra människor som gör det.
  Väldigt många som är emot nånting kan inte klara av att andra faktiskt är för.
  Så tummen upp för dig, Foki!
  Gillar din blogg skarpt också, snubblar in här ett kryss antal gånger per dag =)

 15. Jag säger som alla andra 😉
  Jag tkr det är dumt att i sverige är det så vanligt med det och man måste va "cool" hela tiden och set stör mig, för jag vill va vettig, men man vill ändå inte vara utanför, så det är någ därför det är många som super sig fulla på fester :s

 16. Så sjukt sant!! Both Thumbs up!:D

 17. WORD!!!!

  Du är underbar 🙂

 18. sjuukt bra skrivet!
  håller verkligen med dig!
  nu är ja kanske inte så ''stor' att ja håller på med sånnt o festar o annat än, men ja har oxå alltid tyckt att de har varit ''dummt'' på nått sätt,
  ja som att vilja vara ''cool''
  sjuukt bra blogg föresten!

 19. Ricky är one lucky guy.

 20. Eliiihn ♥

  Foki, du är en sjukt bra förebild!
  alla borde vara som du<3

 21. ja helt rätt. Jag vill också bli som du.
  Jag såg någonting på tvn häromveckan som handlade om nån strand, och där va några 12-15 åringar som drack :s

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *