Smygreklam

10 Comments

10 thoughts on “Smygreklam

 1. Karin

  om det inte är sponsrat eller något så tycker jag att det ska vara okej för dig att skriva om grejerna. kan vara rätt jobbigt med “inte reklam” i varje inlägg. Men samtidigt tycker jag självklart att du ska vara tydlig när det väl är reklam.

  Reply
 2. Marie

  Gör som du har gjort innan tycker jag! Det låter ju fullt rätt. Varför ska man behöva skriva ut när det INTE är reklam liksom? Om du är konsekvent med att alltid skriva “sponsrat inlägg” eller liknande när det är det, så tror jag inte det är några problem att förstå att när det inte står något så är det inte sponsrat.

  Reply
 3. Johanna

  Jag tycker att det du gör nu är bra, man ska väl inte behöva skriva när det inte är reklam?! Det är ju bra att vara tydlig när det är reklam, men det tycker jag att du gör väldigt bra.
  Jag tycker att du ska göra som du gör just nu, att du skriver när det är reklam och inte skriver när det INTE är reklam. Det känns som att det skulle göra det hela lite mindre personligt om du i varje inlägg skulle ha skrivit att det inte är reklam.
  Det jag tycker att du skulle göra är att du skulle kunna försöka sluta tänka så jättemycket på vad det är du skriver. Det är ändå din blogg och om du gör/gillar något på ett personligt sätt så tycker jag att du ska skriva om det om du vill. Av smygreklam får man, som du skrev, pengar för, och om du inte får pengar för det du skriver om så tycker jag att du bara ska skriva om det. Det är ändå din blogg och du ska inte behöva censurera hela bloggen.
  Fortsätt med din underbara och glädjespridande blogg <3 KRAM

  Reply
 4. Maria

  Hej bästa Foki!!
  Jag tycker att du ska strunta i att hela tiden tänka “undra om det här räknas som smygreklam eller inte”. För då finns det verkligen INGENTING man kan skriva om i princip, aldrig någonsin lägga upp bilder (förutom om man är helt naken då, men det gör man ju ändå inte) för vad vi har på oss eller äter, dricker eller spelar, lyssnar på, skulle precis ALLT kunna räknas som smygreklam. Så nej Foki, fortsätt bara blogga precis som du gör, för att det är vad du är BÄST på :) Självklart får du jättegärna skriva var du köpt något om till exempel ett fan frågar, eller var du bodde på semester osv. Du förstår :) Jag saknar dina Foki looki där du skrev var du köpt dina kläder eller överhuvudtaget vad du har på dig. Lite mer sånt tack! <3 Och återigen, ifall du inte sett mitt inlägg tidigare, tusen tack för presenten jag fick förra månaden!!! <3 Kraaam!

  Reply
 5. Elina!

  Jag har aldrig tänkt på det innan. Men jag känner ju att om du redigerar bort bilder med saker från din vardag så blir det ju falskt och inte tvärt om, om du måste “sluta visa vad du tycker om” och vad du faktiskt gör så ser man ju inte den riktiga dig. Jag förstår inte varför ma skulle dölja allt. Men om man har fått betalt så förstår jag att man vill veta det coh tycker att bloggaren ska meddela det. Smygreklam inte så ok mne allt är inte smygreklam bara för att man tex dricker en dricka på stranden när det är varmt eller som du skrev om drickan. Om det är det du dricker så är det ju en del av vad DU gör och gillar.

  Reply
 6. Anonym

  Jag tycker att det är skamligt att bloggare är så oärliga idag. Jag läser dom flesta stora bloggare och några har faktiskt erkänt att dom manipulerar inlägg för att ha något att skriva om, väljer ut bra, intressanta inlägg för att det ska se bra ut. Jag tycker att bloggare idag borde värna mer om sina läsare. Att vara ärliga mot dem. För i slutändan är det unga tonåringar som påverkas av sociala medier. Att man förväntas ha ett filtrerat liv, leva det perfekta livet, resa världen runt, tjäna pengar, se bra ut. Mycket ytligheter. Vad sänder det ut? Det är inte mer än rätt att skriva ut att “detta är ett samarbete” eller berätta att det är en kund.(för att många surfar ju på att ha framgångsrika ansikte som marknadsför) Jag tycker att det är sjukt, skamligt efterom bloggare får erbjudanden, presenter, för att företagen ska tjäna på det, ett sätt att ragga kunder. Till exempel, tjänar ju företag mycket på annonsera på bloggare genom att många personer klickar på denna reklam på bloggen, går in på deras sida.

  Reply
 7. CommanderKeen

  Jag tycker att det är lite tråkigt att du inte längre skriver vart du hittat dina fina kläder och accesoarer. :(
  Smygreklam är ju som sagt när man fått betalt för att smyga in sina sponsorer här och där eller skriva hur bra nåt är fast det kanske inte speglar ens åsikt, att tala om vart man köpt något eller vad man använder för märken är ju bara information liksom, hehe.
  Men som sagt så är det ju ett hett ämne just nu.. tråkigt att ALLT som “offentliga/kända” personer ska misstolkas och förstoras upp tycker jag.
  Skriver jag på min blogg att jag druckit cola och shoppat på h&m kommer ju ingen anklaga mig för smygreklam, haha. x)

  Reply
 8. Jessie

  Jag tycker inte det är någon biggie om det är reklam i bloggen eller inte “smygreklam” spelar ingen roll. Jag har aldrig någonsin tänkt på att det faktiskt är reklam som störs så mycket för andra. Asså jag tycker det e viktigt att man skriver det man själv tycker. Sedan om vad andra tycker är oviktigt egentligen. För om du tänker så mycket på det kan du ju till slut inte skriva om någonting och när du reser mycket vill iaf jag läsa om vart exakt du bor på ställena du besöker som du skriver på din blogg. Jag tycker det är intressant och att tipsa om olika hotell och grejer tycker jag e gööra bra för då har man liksom fått ett bedöm om hur det är. Det är ju som att folk på typ tripadvisor gör exakt samma sak de skriver ju om sina omdömen och när något e bra då e det ju bra att folk vet om det också så att alla kan ta del av det. Å då måste det oxå anses som smygreklam egentligen eller? För man säger ju något bra om just det stället. Eller e jag helt ute och cyklar?

  Reply
 9. La Linda / Better Bloggers

  ÅH, tack för dina gulliga kommentarer, du är verkligen en liten diamant Foki, så kul att träffa dig! :)

  Angående smygreklam – enligt marknadsföringslagen måste man märka ut inlägg som man fått ersättning för – i pengar, produkter eller liknande – och det finns ett avtal att denna ersättning är i utbyte mot exponering i bloggen. Smygreklam är INTE när man visar upp pressprover, goodiebags eller liknande för att man vill, det går under yttrandefrihetslagen.

  Tänkte bara förtydliga för er alla! :) Här finns mer om ni vill läsa hur lagen funkar: http://betterbloggers.se/skillnaden-mellan-pr-och-annonsering-pa-bloggar/

  OCH – till dig bästa Foki, om du vill ha lite tips på hur du bäst märker ut så har jag gjort en liten rekommendation här: http://betterbloggers.se/rekommendationer-annonsmarkning-blogg/

  Puss på dig!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *