Svar på era fina frågor!

Här kommer andra delen av svar på era frågor. Ni kan fortfarande ställa frågor i det HÄR inlägget så kommer jag att svara på dem eftersom. Ni kan även hitta tidigare svar HÄR. Kramar 

_________________________

Hur kändes det när du visste att du var gravid?
– Hade jättemånga frågor först hur jag skulle lösa med jobbet samt alla inkommande resor och planeringar. Jag var rädd att jag inte skulle greja det eller var kapabel till att bli en mamma. Men jag lyckades planera och prioritera om. Livet är verkligen fullt av överraskningar, ibland får man helt enkelt riva sönder sina planer för något som är större. Jag fick istället ha den inställningen att ta saker och ting som det kommer. När allting fick landa (tog ett par dagar) så kände jag mig uberlycklig. Att jag blev gravid nu var det största och roligaste som har hänt mig. Det kom ju som en överraskning, jag var överväldigad och inte visste riktigt hur jag skulle hantera situationen först men nu är jag superredo!

Ville du på en gång behålla barnet? Vet att du skrivit att det skulle dröja några år innan du ville skaffa barn.
– Den diskussionen om att behålla barnet eller inte hade aldrig jag och Bill. Vi vill ha barn tillsammans om något år, men det finns inte heller stora förhinder för oss att inte behålla barnet nu när hen har bestämt sig att komma lite tidigare. Vi ser det som ett gott tecken och en välsignelse. Vi kommer att göra vårt bästa som föräldrar! 

Vid vilken tid brukar du vakna på morgonen?
– Vanligaste tiden är 6 för att hinna med kollegorna på andra sidan jordklotet. Numera vaknar jag 8. Är lite tröttare än vanligt och behöver tydligen lite mer sömn. 🙂

Tränar du eller brukade du träna innan du blev gravid?
– Jag tränar inte på gymmet men jag promenerar/powerwalk och går upp och ner för de långa trapporna någon gång varje vecka.

Är du rädd för smärtan när du ska föda?
– Just nu, JA! Men jag tror att när man väl kommer in i det så kommer jag inte att vara orolig eller rädd.

Vad är du mest tacksam för i livet?
– Min fina familj. Jag känner mig lyckligt lottad att jag har dem. Jag skulle t.o.m. kunna offra mitt eget liv för mina föräldrar då jag verkligen inte kan tänka mig ett liv utan dem och min lillasyster, min allra bästa vän som jag har fått växa upp med. Nu blir familjen lite större och jag är verkligen tacksam för den kärleken som vi har inom familjen.

Vart vill du helst gifta dig?
– Nu vill jag gifta mig i fjällen! Känns väldigt krångligt i dagsläge hur man ska slå upp festen där uppe men hur fantastiskt låter inte det egentligen?! 🙂

Hur ofta är du ärlig om vad du känner?
– Beror på, när det kommer till jobb är jag ärlig. Men när det kommer till privatliv kan hända många gånger att jag inte är ärlig med hur jag känner. Oftast handlar det om att när jag har gäster eller umgås med vänner. Jag är som sagt en introvert, ibland har jag bara inte lust att umgås eller göra något då det krävs otroligt mycket energi. Jag behöver ladda mina batterier för mig själv väldigt ofta för att klara av de sociala bitarna. När jag inte får någon andrum får jag panik men har fått stå ut med det många gånger när det inte finns andra val och jag vågar inte säga som jag tycker för att jag är rädd att såra andra.

Om du fick lära dig ett nytt språk, vilket språk skulle du lära dig? Du får inte välja ett östasiatiskt språk (japanska, koreanska, kinesiska etc.) ifall du tänkte det, lol.
– Spanska… tror jag!

Några snabba:
Chocklad eller vanilj?
Buss eller tåg?
Spindel eller orm?
Bio eller se på film hemma?
Romantiska filmer eller drama filmer?
Restaurangmat eller hemlagat?
(Jag markerade svaren med fet text)

Jag undrar om ni funderat ut några namnförslag för bebisen än! 🙂
– Nu tror jag att vi är överens om killnamnet också! Men Bill vill att vi ska vänta med att komma ut med namnet sen när barnet är född om det blir en pojke d.v.s.

Kommer ni ha ett dop för bebisen eller namngivningsceremoni?
– Varken jag eller Bill är medlem i kyrkan eller är religiös. Det blir inget dop men namnceremoni eller välkomstfest till bebisen kommer vi att ha! 🙂

Har du fått några cravings?
– Oh ja, massor. Ganska extremt många gånger, speciellt för rå sashimi lax.

Vad skulle du göra om Baggiz inte kom överens med bebisen?
– Baggiz är vårt första barn. Vi älskar honom så mycket och värderar hans liv lika mycket som våra. I våra ögon är han ingen husdjur, han är vårt barn. Bara för att våra barn inte kommer att komma överens första tiden kommer vi inte att avskaffa den ena. Men om jag känner Baggiz rätt, kommer det inte att vara någon problem. Han är så snäll och kommer att anpassa sig när bebisen är här. Vet dock inte hur lång tid det kommer att ta men de får helt enkelt anpassa sig båda två. Jag och Bill kommer att vara noga med att säga till bebisen att vara snäll och försiktig med Baggiz. Vi är nog minst orolig för Baggiz, men bebisar kan vara lite kluriga då de kan reta upp katterna rejält, haha.

Har du och Bill olika smak vad det gäller inredning? Med tanke på barnrummet ni kommer inreda.
– Än så länge är vi överens. Bill är mer för de praktiska och jag är mer för designen, haha.

Vad är den thailändska synen på barnuppfostran? 🙂 (kanske svår fråga att svara på men kanske några exempel? Om flesta föräldrar är strikta eller man förväntar sig barnet ska ha viss yrke etc)
– Thailändska barnuppfostran i allmänhet är annorlunda. Men jag har inte växt upp med den typiska thai-uppfostran. Mamma är lite mer av båda men väldigt modern och öppen. Att respektera vuxna, älska familjen och ta hand om de gamla (inte ekonomisk för vår del men med omsorg) är väl det som vi har fått från thai-uppfostran. Mamma är inte heller generös när det kommer till komplimanger, hon ger komplimanger när vi har gjort något riktigt bra. Annars ingen press på att tjäna mycket pengar, skyhög utbildning eller skaffa en rik man, haha.

Vilket datum är bebisen planerad att komma?
– Enligt det senaste ultraljudet är bebisen beräknad att komma den 7:e Mars 2018.

Är det något du är rädd för nu under graviditeten, tex att barnet skulle vara sjukt på nåt sätt eller något annat? (En rädsla jag har, fast är inte gravid än)
– Jag är inte rädd. Vi lever i en modern tid och det finns bra teknik idag där man har möjlighet att göra testerna som behövs för att kolla om barnet är frisk. Och det har vi gjort, men allt kan hända och ingenting är 100% säkert i livet.

Vad längtar du mest efter med att få barn?
– Jag längtar efter att få vakna upp varje dag till lilla lyckan som jag och min kärlek har skapat ihop. Jag har aldrig förstått min mamma förut när hon säger att hon jobbar för barnen. Hon ska ju jobba för sig själv tycker jag. Men nu förstår jag. Det är en hel annan drivkraft som jag har fått med lilla bebisen i magen nu.

När/hur kände du att du var redo och ville skaffa barn (om du kände så)?
– Jag var nog aldrig riktig redo, jag tror att många känner igen sig att man inte blir redo till 100%. Men när jag väl blev gravid och har kommit in i rollen känns det lite mer naturligt. Även om jag har mycket funderingar kring barn fortfarande! Haha.

9 kommentarer

 1. Du kommer bli en toppen mamma ♥

  1. Underbaraste du! Tack snälla 😍❤️ Jag blir så himla varm i hjärtat och glad för din kommentar! Vilken bra start på dagen jag fick nu 🙂

   Kramar!

 2. Har du gått på p-piller eller annat preventivmedel? Eller har ni kört på utan skydd? Tänkte mest eftersom du sa att din mens var så oregelbunden, har ni tagit att risken finns att bli gravid, om ni inte skyddat er, eftersom du skrev att du hade svårt att bli gravid?

  1. Jag åt P-piller vissa perioder. Men hoppar över det när jag är på jobbresor och börjar med det igen när jag är hemma. Ville minska intag av P-piller också. Vet inte om detta har påverkat men det var ett mirakel att bebban kom till oss, Yey! 🙂

   1. Aha! Då förstår jag! Kan tänka mig att det är svårt att hålla koll på p-piller när man är ute och reser mycket som du gör, jag orkar knappt hålla koll på min när jag åker mellan min pojkvän och mig själv haha! Så glad för er skull iaf!! <3

 3. Hej, ni kanske redan vet detta men angående Baggiz och nya bebisen så kan jag tipsa om feromon-spray för katter! Lugnar och kan göra övergången till större familj lättare. Hör mer er veterinär om det låter intressant 🙂 Har själv katter och bebis och önskar vi hade haft det när bebis kom, hade nog underlättat för vår äldsta katt!

  1. Ååh! Tack snälla för tipset! Det är alltid bra att veta 🙂 Man lär sig alltid något nytt här!

   Ta hand om dig!
   Kramar ❤️😍

 4. Man måste prioritera sitt barns säkerhet/hälsa före sin katt.
  får ont i magen när jag läser att du ser på din bebis och katt på samma vis, man måste som mamma sätta sitt barns bästa före allt annat.
  Baggiz är ett djur, och ingen annan myndighet tex skulle acceptera att du inte skulle sätta barnets säkerhet först eftersom du ser katten som ditt barn lika mycket?

  1. Frågan handlar inte om att Baggiz kommer att skada barnet. Det är vanligt att husdjur inte är överens med nykomplingar i familjen första tiden. Speciellt när de är gamla. Många tillfällen handlar det mest om att djuren inte trivs eller visar missnöjde, de behöver inte vara våldsamma. Många djur vänjer sig med tiden, vissa inte. Olika familjer gör egna beslut vad som känns bäst.

   Jag är lika mycket för mänskliga rättigheter som djurens rättigheter. Djuren är inte mindre värda bara för att de är djur. När man har valt att ta in husdjur i ens liv. Har djuren ingen annan än oss och ser oss som deras familj. Det är inte schysst att byta ut dem så där lätt. Man måste ta ansvar för djurens liv och välbefinnande.

   En annan sak med extrema allergier, eller om Baggiz är våldsam. Men det var inte frågan. Det handlar om vad som händer om BAGGIZ inte kommer överens med bebisen.

   Jag får också ont i magen när folk nedvärderar djurens liv. Men alla har sina egna åsikter och värderingar. Ingen rätt eller fel.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *