Svar på era fina frågor!

Här kommer de 10 första svaren på era frågor. Ni kan fortfarande ställa frågor i det HÄR inlägget så kommer jag att svara på dem eftersom. Ni är bäst! 🙂 

_____________________

Kommer ni att prata thailändska hemma med barnet?
– Absolut! Det kommer vi att göra. Bill kan även prata lite thailändska (enkla fraser) och kommer att vilja lära sig mer av språket tillsammans med barnet. Jag har insett hur stor fördel man har att kunna fler språk, ångrade att jag tappade bort språket där ett tag och det tog mig ett par år innan jag kom ikapp med det thailändska språket igen. Jag vet att thailändska alltid kommer att komma till nytta till barnet, speciellt när de ska kommunicera med mina släktingar i Thailand.

Kommer du att lägga ut på Tradera som kläder och skor som du gjorde förut.
– Jag har inga planer på det än. För mycket kläder som ska sorteras och jag gruvar mig för det, haha. Om jag gör det någon gång kommer det vara i någon form av välgörenhetssamband i så fall.

Hur ser du på förlossningen nu såhär när det är en bit kvar? Hur vill du helst föda?
– Jag kan erkänna att jag är lite rädd. Hade en traumatisk upplevelse från skolan när vi fick se förlossningsvideon och detta följde med mig genom livet. Som barn tyckte man att det såg jätteobehagligt och smärtsamt ut. Kommer ihåg hur jag dagen efter sa att jag önskade att jag var en pojke så att jag slappt föda barn, haha. Men man sa ganska mycket när man var barn. Nu är jag vuxen och har en bebis som måste komma ut på ett och annat sätt. Jag får såklart höra vad barnmorskan och läkare säger, vad de tycker passar mig bäst o.s.v. Men kejsarsnitt skulle såklart kännas lättare för mig då jag har varit på operationsbord flera gånger, både vaken och icke vaken …så det biten är jag härdad redan.

Har du fått elaka kommentarer om din graviditet? Haha lite skumt att fråga av mig kanske. Du är verkligen den bloggare som får minst hat men jag vet det finns alltid knäppa människor där ute liksom.
– Haha, inga frågor är skumma. Det är alltid vänliga toner här i bloggen. Både hur ni noggrant med omsorg väljer att formulera meningar om ni vill ge kritik eller förmedla era åsikter till mig eller till varandra i kommentarsfälten. Jag är tacksam och glad att ni är trevliga här.
Men det fastade EN kommentar i moderering för två veckor sedan som såklart inte blev godkänd då den var så obehaglig. Det stod att: Den personen är glad att Bill kommer att dö när barnet har fyllt 30 för att Bill är jättegammal men barnet kommer förmodligen bara leva till fem då jag kommer att bli en metalsjuk mamma och att jag skulle vara försiktig då det kommer någon att slå mig i magen. 
Det finns alltid obehagliga människor i världen som inte förtjänar att yttra sig på internet. Men det är inte första gången jag har fått hot. Det är säkert samma person som skrev förra hotet också, då den personen skriver på engelska och har samma skrivstil och meningsuppbyggnad.

Jag modererar inte bara kommentarer som är opassande för mig. Utan för er också. Om någon är otrevlig mot er bland kommentarsfälten kommer det att raderas direkt. Det är skillnad mellan, åsikt, kritik och att vara elak. Det gäller att skilja från de tre sakerna.

Hej Foki! Jag undrar hur länge ni kommer att vänta med bröllopet efter barnet är född?
– Svårt att säga exakt, men jag tippar på att barnet kommer att ha fyllt 1 år först. Vet inte om jag är för optimistisk nu men det beror såklart på tiden. Vi vill ju ha med en söt liten mini-Biki flower girl/boy som ska mer eller mindre stjäla hela showen 😉

Hur ser du på barnuppfostran? Vad är det viktigaste enligt dig?
– Jag personligen tycker att det är viktigt att jag inte utsätter mina barn att känna skam. Kan vara allt från att t.ex. skälla ut dem på allmänna platser när de gör fel. Jag kommer att säga till men kommer att hantera det på ett annat sätt än att skrika. Jag kommer inte att behandla mina barn på ett annat sätt än vuxna och måste alltid förklara varför när de gör fel. Sedan vill jag inte heller köpa saker till mina barn bara för att köpa. De ska endast få de extra presenterna på speciella tillfällen, som födelsedagar, jul o.s.v. De kan önska sig vad de vill men också jobba för det, som jag gjorde när jag växte upp. Jag bäddade sängen, städade mitt rum, hjälpte till med disken, krattade på gården o.s.v. Mina barn får inte ta pengar för givet och måste förstå värdet på det.
Barn i tidiga ålder agerar med känslor, inte med logik så jag som mamma måste se till att ha tålamod och alltid tänka på hur de känner sig och därefter resonera med dem på ett lugnande sätt. Jag vill att mina barn ska växa upp i ett kärleksfull hem där de kan känna sig trygga och kan prata med oss om allt. De ska känna den friheten att kunna utveckla och växa upp i sin egen takt samt kunna ta egna beslut på vad de vill göra i livet. Vår uppgift som föräldrar är att stötta och göra vårt bästa med att ge råd och vägledning. De kommer att göra misstag och lära sig av det, precis som vi. Inga beslut är fel så länge man inte skadar andra människor eller sig själv.

Hur gick det till när ni plussade?
– Plussade vad? 😀

När förstod du att du var gravid?
– När jag kände förändringen i kroppen. Jag brukar ha oregelbundna mens. Att missa mensen var ingenting som jag blev misstänksamt över. När jag har mens brukar jag blöda jättelite. Behöver inte ens använda tampong eller binda, bara trosskydd. Mensen kan vara i 2-3 dagar sen var det över. Jag fick lite blödningar första tiden av graviditeten, trodde såklart att det var mensen först. Men kroppen var så svag och så jag kollade upp mig, det visade sig att hälften av min energi gick till ett till litet liv. Men jag kunde ärligt talat mer eller mindre anat vad som pågick. Jag hade en undermedveten känsla som inte gick att förklara.

Var er mini BiKi planerad?
– Mini Biki är planerad inom något år framåt. Jag var stensäker på att vi måste göra IVF då. Hen kom bara lite tidigare än väntat men det är vi glada för! Vilket mirakel eller hur?! Vi är tacksamma och känner oss lyckligt lottade 🙂

Med tanke på hur flexibelt jobb du har, kommer du ta mammaledigt eller kommer du jobba lite men samtidigt vara hemma en tid med barnet till Bill tar över med pappaledighet?
– Just nu planerar jag mitt jobb så att jag kan jobba hemifrån och stanna hemma med barnet på heltid. Kommer att ge alla mina föräldradagar till Bill istället. Jag vet att han mer än allt annat vill stanna hemma med barnet lika mycket som jag. Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag vill inte missa en enda dag under barnens uppväxt. Kommer att göra allt för att få jobbet att funka där jag kan ge all min tid till mina barn. Mindre vinst i företaget men större vinst i livskvalitet! 

9 kommentarer

 1. ”Plussade” betyder när ni fick ett + på graviditetstestet. Hur gick det till? Var du själv, eller var du med Bill? Blev du glad/rädd/förväntansfull?

  Berätta gärna 🙂

  kram!

 2. Usch, vilken hemsk kommentar. 🙁 Förstår mig inte på folk ibland. >:(

  1. Samma här! Tycker kommentaren vad hemskt!

 3. Rekommenderar dig att läsa denna artikel om vaginal förlossning versus kejsarsnitt. Väldigt bra och objektivt skriven är den! https://www.google.se/amp/s/amp.livescience.com/45681-vaginal-birth-vs-c-section.html

 4. Vad då mini-Biki? Vad menas? Jag förstår ingenting. Är jag helt slut i huvudet som inte förstår vad det betyder eller har jag bara missat något?

  1. Fokis och Bills “couple name” (kallas det så, haha?) är en kombination av deras namn, så en mini-Biki måste betyda deras barn antar jag. 😛

   1. Jaha! Då är jag med haha. Tänkte att jag hade missat något.

 5. Vad kul att läsa svaren på dina frågor! Har följt dig väldigt länge och blev så glad över att höra när du var gravid. Du och Bill verkar göra varandra så glada!
  Fy vilken hemsk kommentar du fick. Vilken tönt tycker jag. Hoppas du inte tar åt dig!

 6. Hej foki!
  Grattis till graviditeten! Jag undrar om du kommer att visa barnets ansikte eller kommer du fota hens kläder utan ansiktet för att det finns många offentliga personer som inte visar barnets ansikte så jag undrar vad du kommer att göra?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *