9/11

11 September 2001 är en dag som många inte glömmer. En dag som skakade oss alla. Idag kommer de att ha ett tribute på 11/9 memorial platsen här i New York för alla offer och hjältar som förlorade sina liv från denna hemska incidenten i vår världshistoria. Vi gick förbi där och visade respekt.

Jag tycker att vi ska göra den här världen till en bättre och gladare plats och fyller den med bara kärlek! 

Igår satte de redan igång tribute in light från 9/11 memorial platsen som syntes över hela Manhattan. 

8 kommentarer

 1. Man ska inte minnas allt det negativa och ge plats åt det tragiska utan med respekt försöka se det som är kvar, minnas det fina, blicka framåt och lära sig något av allt som händer. Det är vad jag tror på. 🙂
  Stor kram fina

  1. Absolut <3 <3 <3 <3

 2. 9/11 var ett datum då hela världsbilden kastades omkull och förändrades hos många människor. Dagen med händelser man inte trodde var möjliga. Då tron på mänskligheten raderades……..
  Hoppas verkligen att detta datum skall leda till något bättre…. trots allt. Till förståelse, medmänsklighet, acceptans, godhet människor emellan.
  Men har världen blivit bättre kan man fråga sig?

  Ett datum som många för evigt kommer att minnas, var man befann sig, vad man gjorde just i det ögonblicket den första nyheten kom ut om byggnaderna som raserades av planen.
  Ofattbart, obegripligt, svårt att greppa…..
  Själv hade jag då just fått ett nytt jobb på en lokal resebyrå i Dubai.
  Agenturen hade gäster från huvudsakligen Tyskland och Ryssland.
  Klockan var strax efter 3 på eftermiddagen. Kollegor som satt i ett angränsande kontorsrum var dom som först såg informationen om 9/11 på internet….. Jag började kolla på datorn…. Ett plan som körde rakt in i WTC i NYC, medvetet. Overkligt…. sedan plan no. 2 och plan no. 3…… trodde inte det var sant det jag såg…..
  Agenturen fick plötsligt mycket färre kunder, många vågade sig inte ut att resa. Än mindre till Mellanöstern. Mitt jobb som ännu inte var en fast tjänst drogs in. Arbetslös i Dubai…… för de kommande 5 månaderna. Hade sparpengar från tidigare arbeten som jag använde för att betala hyra och andra utgifter under 5 månader. Vid ett par tillfällen fick jag flyga över till något av grannländerna och tillbaka samma dag, för att få en stämpel i passet och därmed förnyat uppehållstillstånd. Ena gången flög jag till Doha i Qatar. Nästa gång till Muscat i Oman. Efter 5 månader fick jag ett nytt jobb på en annan lokal reseagentur. Gruppavdelningen för konferensgrupper från främst Pakistan, Indien och Malaysia. Min uppgift var att sammanställa program och ge dem offerter Om de antog offerterna fick jag koordinera deras aktiviteter när de väl kommit till Dubai. Konferenser på något av de stora hotellen, Dubai city tour, Desert Safari med BBQ dinner och Belly Dance performance, Dinner Cruise på Dubai Creek.
  Mindre grupper ville gärna ha en Limousine drive och dinner på det kända hotellet Burj al Arab. Jag brukade vara med grupperna på Dinner Cruise och Desert Safari för att kolla att allt ”funkade”.
  Såå najs och grupperna var väldigt fina att ha att göra med.
  Extra kul var det med en läkargrupp från Pakistan på ca 100 personer, då dom hade fruar och barn med sig. Hotell och utflyktsagenturer i Dubai är mycket proffsiga och allt funkade fint.
  I mina arbetsuppgifter ingick även att boka in hotellvisningar för flera grupper med ryska reseförsäljare. Varje grupp stannade i 1 vecka. Vi kunde ha flera grupper i följd. De kollade runt på en massa hotell i olika orter i Förenade Arabemiraten, och gjorde en del utflykter. Jag fick boka in rubbet, tider för hotellvisningarna, gratis lunch och middag i samband med visningarna, gratis övernattning på hotellen, utflykter.
  Agenturen jag jobbade för hade kontor i flera länder, bl.a. i Ryssland och vi hade även några ryska anställda på agenturen som tog hand om de ryska gästerna.
  Vid ett tillfälle ombads jag att hänga med några svenska fotografer som skulle filma i landet. Det visade sig att det var 2 fotografer som filmade för ett ”På Spåret” program. Då jag hade bott utomlands i flera år, hade jag ingen aning om vad ”På Spåret” var för program. Flyttade åter till Sverige lite efter det, och faktiskt en gång hade jag på TVn just när Dubai På Spåret visades.
  NICE MEMORIES…..
  I am collecting memories…… I can loose everything, but memories can never be taken away from me. At any given time, I can close my eyes and see those memories in my mind, like a fantastic film……. love it.

  karma

  1. <3 <3 <3

 3. Känns som alla har glömt bort denna händelse. Tack för att du paminner, det är viktigt. Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 4. 9/11 var verkligen jätte hemsk men jag måste bara säga en sak. Varför tar ingen upp det som händer i mellan östern. För mindre än ett år sen sprängdes en skola i Mosel ( Irak ) med flera hundra barn och lärare av amerikanska militären för att de ”misstänkte” att två is soldater var där inne. Absolut ska man ta dom jävlarna men ingen tänkte på att det var så sjukt många barn där inne som fick offra sina liv. Detta var för mindre än ett år sen, är det någon som kommer ihåg dessa barn? Nej. Så sjukt orättvist att bara för det är USA så stannar minnet för alltid men när det är fattiga länder så är det som om deras liv inte är värt att minnas.. förstå mig inte fel nu. Jag tycker 9/11 var sjukt hemskt men det finns andra hemska saker som händer JUST NU som ingen tar upp..

  1. Jag vet, jag känner som du. Det är många händelser på dessa krigsländer som aldrig får uppmärksamhet. Det gör mig ledsen… Jag tror att jag har nämt det vid något tillfälle i bloggen också. <3 Men det gäller att vi gör det bästa av situationen, vi är medvetna om vad som finns där ute och får vara tacksam för det vi har här. Kramar<3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *